Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-01-2008, 22:10:00

Xenia, nie mozna rozpoznac tradzik hormonalny tylko wzrokowo...mam kolezanke z pcos, z zawysokim testosteronem, ktora ma gladkie policzki, bardzo ladna cere i tylko delikatna kaszke na czole..a inna kolezanka z budowy ciala bardzo kobieca, taka cos ala Salma Hayek, a na 3 roku studiow zaatakowal ja straszny tradzik na policzkach, gule na zuchwie i wygladalo okropnie, a hormony byly w porzadku...wiec widzisz, tylko badania moga potwierdzic , czy hormony sa ok..oczywiscie , ze jak sa nieregularne okresy, nadmierne owlosienie, to sugeruje zaburzenia, ale tez nie zawsze widaomo, jakie..mozliwosci jest duzo..wiec naprawde warto sie zbadac

a jeszcze co do ***..pomyslcie o ludziach, co maja chemioterapie, co oni maja powiedziec?
u nich to dopiero jest depresja, a oni czesto musza brac retinodiy o wiele dluzej niz my i w wiekszych dawkach plus inne leki...trzeba wziac sie w garsc, ..raz na ulicy widzialam kobiete, ok. lat 30 , ladna, zgrabna, a mega dziury po tradziku na calej twarzy..zrobilo mi sie smutno czy naprawde nie warto walczyc z tym tradem? czy nie lepiej pomeczyc sie przez rok, a potem przynajmniej nie miec takich blizn i miec nadzieje na wyleczenie?

LEELOO
gość
03-01-2008, 22:23:00

Kornel, co do hormonow, to niestety Cie zmartwie ..ja bralam diane 35 przez 3 lata , poltora roku i roczna przerwa, potem znowu poltora roku i przerwa..i niestety, jak sie je odstawia, problem wraca, nawet u dojrzalych kobiet..ok, podczas brania jest duza poprawa, ale potem...brrr,,,,jeszcze gorzej, a chyba zadna nie chce brac hormonow do menopauzy...poza tym nie sa dobre na dluzsza mete..mowie o anty, bo sa jescze inne leczenia zaburzen hormonow, ale to juz zalezy , co trzeba leczyc..wiec najpierw diagnoza

no i fajnie napisales, widac madry facet z Ciebie niestety, sporo facetow nie dostrzega serca, tylko ladna buzke,duze cyce, zgrabny tylek i generalnie pewnosc siebie...ja mialam to szczescie i poznalam super faceta w stanie krytycznym mojej twarzy, wspieral mnie w kuracji i teraz cieszy sie razem ze mna z efektow teraz az dziwnie sie czuje, ze mowia, ze jestem bardzo atrakcyjna...nie powiem, mile uczucie zwlaszcza jak ktos plakal w poduszke przez wiele lat z powodu masakry na twarzy...

LEELOO
gość
03-01-2008, 22:28:00

Hmm kurczaczek kiedyś gdzieś czytałam ze kazdy trądzik ma podłoze hormonalne w mniejszym lub większym stopniu ii ja kiedyś brałam diane i nie pomagało więc to chyba nie hormonki

XENIA
gość
03-01-2008, 22:36:00

Mnie strasznie denerwują moi rodzice, ja od czasu do czasu kupuje jakies specyfiki na ten tradzik, myje Bioderma sensibio h2o, przemywam toniskiem z pichty, kieys smarowalam masciami [benzacne itp.] a moi rodzice,caly czas mowia, zebym przestala chemia sie szpikowac i myla sie szarym mydlem i woda kolonska smarowala pryszcze + je wyciskala.. czy oni maja racje? Bo oni sie ciagle obrazaja na mnie ze ich nie sluchal i tak strasznie wygladam zadnego wsparcia w nich..
gość
03-01-2008, 22:38:00

aaa i jeszcze, jak im mowie ze wyciskac nie mozna to mi odpowiadaja ze zawsze bede miec pryszcze. po 2.. mowia ze to minie z wiekiem (mam 24 lata, tradzik do 12 lat), po 3. jak im mowie ze alkohol mnie strasznie podraznia, to mowia ze wymyslam.. :/ eh.. / Paulina
gość
03-01-2008, 22:39:00

TAK TO JEST JAK RODZICE NIE MIELI NIGDY Z TYM PROBLEMU !! HMM wiesz kiedyś było tylko szare mydło i moze i było to dobre ale na przejściowe syfki a nie powazne problemy

XENIA
gość
03-01-2008, 23:03:00

Ej to prawda że nie można myć twrzy ciepłą wodom,bo ja to tylko taką myje bez żadnych żeli itp,odp
gość
03-01-2008, 23:04:00

Oczywiście CZe
Ej to prawda że nie można myć twrzy ciepłą wodom,bo ja to tylko taką myje bez żadnych żeli itp,odp
Tolek

gość
04-01-2008, 09:40:00

witam mam pytanie jestem zaziebiony i w zwiazku z tym jakie leki mozna przyjmowac podczas brania izo? chodzi o np apap lub aponaproxen i
gość
04-01-2008, 11:48:00

Hej mój dermatolog powiedział że lepiej nic nie brać!! nie łączyć leków jeśli nie ma gorączki lepiej sie wstrzymać !! ale ... jeśli juz nie możesz wytrzymać i masz np gorączkę *** NALEŻY ODSTAWIĆ NA 7 DNI !!!
pozdrawiam

XENIA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: