Reklama:

pekajaca skora na palcach (202)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
17-02-2011, 15:20:49

u mnie dopiero 4 dermatolog stwierdzil luszczyce. Trzech poprzednich nie mialo pojecia co to jest. Daj Ci Boze zeby to nie byla luszczyca. Ja tez mam problem tylko z opuszkami palcow i gdyby nie moj kuzyn ktory poradzil mi naswietlania do tej pory bym plakala przy kazdej prostej czynnosci.
gość
18-03-2011, 20:06:24

witam! ojojoj ja mam podobnie od paru miesięcy.. pęka mi skóra pierw na palcach tylko kolo paznokci teraz złuszcza się, pęka na calych dłoniach najciężej zagoić te rany na zgięciach palców.. :( nnie pomagają tłuste maśći ani kremy od tygodnia biore witaminy z nadzieja ze pomoga... nie mam pojecia coto jest.. egzema.. cos mi mama wspominala o tym kiedys mialam tez sucha skore jako dziecko na lokciach i rekach wysypke swedzacą teraz mam wrażenie to moze to powrócic bo nałokciach tz troche mam ... :( mieszkam w Niemczech nie znam zabardzo jezyka ciezko mi isc do dermatologa..;/
gość
24-03-2011, 21:21:52

Sprawdz czy w twojej okolicy nie ma dermatologa Polaka.W DE lekarzy z Polski jest cale mnostwo.
Gdzie dokladnie mieszkasz?
gość
06-04-2011, 14:39:59

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-04-2011, 07:33:38

To ma być porada czy krytyka(odnośnie postu wyżej)
gość
07-05-2011, 21:31:48

Witajcie,
Walczę z tym już 4 lata. Mnóstwo maści, kremów.
Jakieś 3 miesiące temu trafiłem na taki krem o nazwie Hud Salva genialny jest poprostu. Juz po pierwszym sarowaniu widać zmianę.
Udało mi się wygoić ręce w ciągu 4 dni. Minusem jest to, że cały czas trzeba tego używać bo zaraz jak się przestanie to niestety wraca przynajmniej u mnie.

Naprawdę Wam polecam sprobojcie warto.
Pozdrawiam
Bartek
gość
27-05-2011, 18:50:32

Dziękuję za podpowiedź. Ja już dwa lata walczę z okropnymi zmianami na obydwu dłoniach. Skóra na dłoniach jest cała pomarszczona jak po wyjściu z bardzo długiej kąpieli i wszystkie zagłębienia na niej, opuszki palców, zgięcia palców cała dłoń w środku wzdłuż i w poprzek pocięta jest głębokimi ranami we wszystkich możliwych kierunkach. Dłonie są w ciągłym stanie zapalnym, krwawią, nie chcą się goić. Skóra obiera się płatami. Zrobiłam mnóstwo przeróżnych badań i testów. Jedyne co wykazało to uczulenie na nikiel. Tarczyca, cukrzyca jest OK. Żyję w bawełnianych rękawiczkach 24 h. Dotychczas żaden z lekarzy specjalistów nie umiał sobie ze mną poradzić. Sterydy, dziesiątki przeróżnych maści gotowych i robionych na recepgtę, nawet antybiotyki. Jestem w rozpaczy. Nie mogę pracować, bo jakikolwiek dotyk jest katastrofalnie bolesny. Były miesiące, kiedy nawet umyć się nie mogłam, bo nawet lecąca woda powodowała niesamowity ból. Ubierała mnie córka bo nawet bielizny nie mogłam założyć samodzielnie nie mówiąc o np. zapięciu guzików.Moje dłonie to jedna wielka otwarta rana. Kilka tygodni temu straciłam pracę. Nie wiem co dalej będzie jak nie wyleczę rąk. Pozdrawiam wszystkich cierpiących. Jak coś wreszcie mi pomoże - dam znać. Spisałam sobie z tego forum nazwy maści, których jeszcze nie stosowałam. Dziękuję z góry wszystkim za podpowiedzi.
Ligia
gość
27-05-2011, 19:07:39

Mocz ręce w płatkach owsianych ile razy możesz po 20 min a potem grubo epikremem lub ochronną wit A żadne cudowne maści na to nie pomagają możesz też przemywać wodą utlenioną prosto z buteleczki wiem jaki to ból,mnie ustąpiło dopiero po wyciągu z kasztana po wymoczeniu rąk w kąpieli jw.ma być dobrze ciepła opłucz ręce zimną wodą powinno zadziałać do tygodnia.
gość
06-07-2011, 07:52:21

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-08-2011, 17:32:48

po kilku dniach diety zobaczycie porawę.... odszukajcie wątek diety antygrzybicznej ( dla leniwych proponuję 5 dni diety bezwęglowodanowej, bezcukrowej: zielone warzywa(kalafior, brokuły itd gotowane) dla tych którzy boją się żę nie przeżyją ryż brazowy i ewentualnie jakieś jajko, zero cukrów nawet tych zawartych w owocach i słodkich warzywach, zastosujcie się tylko żeby przetestować samego siebie)
pozdr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: