Reklama:

pekajaca skora na palcach (202)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
20-11-2011, 07:53:41

Gość
problem z dłońmi to problem z jelitem grubym to tam jest stan zapalny który wychodzi na dłoniach leczenie sterydami czy antybiotykami zewnętrznie niewiele da jeśli nie rozwiąże się problemu tam gdzie trzeba.
Rano na czczo szkl wody z sokiem z cytryny(1/2)
Dłonie moczyć w szarym mydle lub płatkach owsianych lub ziołach(skrzyp,dziurawiec,jałowiec,kora dębu)potem grubo wsmarować epikrem lub maść wit A,czy rumiankową,nagietkową,
tam gdzie pęknięcia cynkową z tubki nie z pudełeczka
taka kuracja trwa tydzień po tygodniu widać poprawę.
Jak bąbelki dopiero się pokazują można przemywać wodą utlenioną i grubo natłuszczać.Sposób skuteczny ale jak pisałam wcześniej trzeba zrobić porządek w jelicie grubym inaczej problem będzie wracał.
gość
20-11-2011, 21:15:46

Witam!
Porządek w jelicie grubym.
Możesz coś więcej napisać?
Chodzi o lewatywę i kolonoskopię?
gość
21-11-2011, 07:29:26

Nigdy nie robiłam lewatywy oprócz tych okołoporodowych na kolonoskopie też bym się nie zdecydowała ale warto takie badanie przeprowadzić przy problemach skórnych.
To co napisałam to obserwacje na sobie samej i ostatnio na córce,zawsze jak zaczyna się problem z dłońmi odzywają się hemoroidy czy jakiś stan zapalny po 10 latach choroby nauczyłam się rozpoznawać takie objawy,i właśnie w taki sposób sobie pomagam jak opisałam zresztą skutecznie
na stany zapalne pije szałwie przez tydzień i mija,piłam też wyciąg z kasztana który ma wskazania w stanach zapalnych j.grubego od ubiegłego roku mam spokój z dłońmi warto też odstawić wyroby czekoladowe na czas regeneracji jelit.
Po leczeniu wszelkiej maści sterydami i lekami p.zapalnymi nareszcie widzę efekty moich starań i poprawę stanu całej skóry nie tylko dłoni.warto też zrezygnować na jakiś czas z produktów mącznych,mlecznych i cukru a później po ok 3 miesiącach do nich wracać.
Do tego piję codziennie rano na czczo wodę z cytryną przygotowaną wieczorem odkwasza organizm i usuwa kamienie kałowe z jelit.
gość
21-11-2011, 22:49:08

Nie obcinać paznokci zbyt krótko.
Unikać zimna.
gość
26-11-2011, 15:45:02

najlepiej palce moczyć kilka razy dziennie we własnym moczu mnie też nic nie pomagało a teraz problem zniknął ma nadzieję że na zawsze pozdrawiam
gość
26-01-2012, 14:14:13

podstawowy problem tutaj jest taki że mieszają się ludzie z różnymi dolegliwościami.
Mój problem - sucha pękająca skóra na opuszkach + zaczerwienione wnętrze dłoni. Próbowałem różnych maści , część pomagała tylko na chwilę. Potem były maści ze sterydami. Pierwszy raz było super - na ok 2 miesiące problem zniknął. Potem powrócił ta sama maść pomogła ale już tylko na tydzień. Niestety teraz wiem że maści na dłuższą metę nie poskutkują.
Teraz zaczynam metodę odstawienia całkowicie MLEKA. Zobaczymy. Pozdrawiam.
gość
28-01-2012, 14:01:10

balsam szostakowskiego
cudo
smaruję szpatułką i zakładam plaster,żeby się nie pobrudzić
gość
28-01-2012, 14:03:18

Gość 2011-11-21 23:49:08 Nie obcinać paznokci zbyt krótko.
Unikać zimna.
balsam szostakowskiego
gość
11-02-2012, 14:45:45

problem wynika z braku wody w organizmie przebywanie w pomieszczeniach o suchym powietrzu brak wilgotności organizm człowieka potrzebuje podobną ilość wody jak w porze letniej lecz w zimie pijemy mniej wody z wyniku mniejszego pragnienia co nie oznacza że jej nie potrzebujemy następstwem jest między innymi pękanie skóry
gość
14-02-2012, 10:06:45

Witam
Nie wiem czy to Ci pomoże, ale u mnie działo się podobnie i nic nie pomagało dopiero gdzieś usłyszałam że to brak magnezu i zaczęłam brać po dwie tabletki dziennie magnesum *** i pomogło niemal natychmiast. Stare pęknięcia goją się a nowych brak. Może spróbuj to nic nie boli. Preparat magnezowy może być dowolny.
Pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: