Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
31-05-2008, 18:02:00

Ja jestem już 3 tygodnie po kuracji i powoli wszystko wraca do normy. Wargi nadal mam suche, ale nie muszę już ich co chwila nawilżać. Co prawda jeszcze włoski mi trochę bardziej wypadają, ale mam nadzieję, że wkrótce będą tak samo silne jak dawniej. A tak poza tym to nic mi nie wyskakuje, choć mam jeszcze parę blizn, lecz nikt oprócz mnie ich nie widzi, bo zawsze gdy komuś mówię, że brałem lek na trądzik to spotykam się ze zdziwieniem i pytaniami w stylu: "o jaki trądzik chodzi?", bo ponoć - jak inni mówią - cerę mam rewelacyjną. Jeszcze dwa tygodnie i zacznę się opalać, a za miesiąc zrobię mikrodermabrazję.
Trzymam za was kciuki! Bądźcie wytrwali, a *** z pewnością wam pomoże.
gość
31-05-2008, 19:07:00

do osoby powyzej:
jaka laczna dawke pzyjales? powazny miales tradzik? bo ja mam w sumie troche blizn i bardzo duzo przebarwien :/ jakby same przebarwienia zeszly to byloby w miare dobrze. Do konca kuracji 2 miesiace i dermatolog powiedziala mi ze przez ten czas wszystko powinno poschodzic albo chociaz bardzo sie poprawic. Czy ktos mial tak ze pod koniec kuracji wszystko zaczelo znikac(stanow zapalnych nie mam juz od 2 miesiecy tylko te straszne pzearwienia ktore mam na calej twarzy) .
gość
01-06-2008, 08:33:00

siema
mam pytanie czy można stosować jakis korektor do twarzy lacznie z filtrem przeciwsłonecznym uzywam la roche posey anthelios 40 dzieki za odp pozdro Natalia
gość
01-06-2008, 20:38:00

ma ktos moze izo na sprzedaż!! albo jego odpowiednik !! jak cos to pisac

patra16@op.pl
gość
01-06-2008, 22:06:00

Witam wszystkich mam pytanko, poniewaz jestem od wczoraj w Stanach zauwazylam ze pogorszyl mi sie stan cery. Nie wiem czy to chwilowa zmaina czy bedzie gorzej i gorzej bo strasznie sie tego boje, panicznie. Fakt ze po 10 godzinym locie i zmianie czasu jestem jeszcze padnieta i moze to przez zmeczenie ale jesli ktos byl i moglby mi cos naskrobac to bylabym wdzieczna.
zmartwiony basiek
gość
02-06-2008, 10:15:00

droga Basiu
Moja kuzynka nigdy nie miala problemow z cerą. Gdy wyjechala do St.Zj do ojca to zaczely sie jej robić syfy i to nie tylko na twarzy. Po pierwsze co ci moge radzić nie stosuj tam tej wody ona jej beznadziejna. Po drugie jedzenie tez maja gorsze niz my wiec jesli jeszcze masz tendencje do trądziku to nie dziw sie ,że skora sie pogorszyla. Kup sobie jakies dobre kosmetyki zamiast zwyklej wody mozesz np uzywac wody termalnej albo w aptece spytaj sie o cos do mycia buzki. Na pewno wieksze zanieczyszczenie powietrza jak jeszcze jestes w Newym Yorku to przerabane. Ogolnie wiele osob ktore wybraly sie ode mnie z wydzialu na wymaine studentow do stanow narzekalo na pogorszenia skory. Wiec sie nie przejmuj chyba zeby problem sie nasilil to wtedy warto skorzystac z porady dermatologa. Ja sama wybieram sie tam na wymiane i tez sie tego boje.
pozdr Dorota
gość
02-06-2008, 12:54:00

powiedzcie mi ty te filtry firmy kolastyna albo AA, lirene SPF50. czy to sie nadaje? bo sa duzo tansze
gość
02-06-2008, 12:55:00

31-05-2008 o 15:02, gość :
Czy ktso z was mial problemy z wypadaniem wlosow w trakcie lub po kuracji ***? Jak sobie z tym poradziliscie? Czy wypadanie wlosow ustalo ...?

Witam wszystkich.

Jeśli chodzi o włosy, to mi zawsze wypadały, ze względu na dużżżży łojotok. Na początku kuracji strasznie schodziła mi skóra z głowy, a potem ustało i jakby włosy odżyły a nawet dzięki temu zaczęły lepiej rosnąć. A czy wypadają to pewnie tak, nie zauważyłam strasznej różnicy, a nawet chyba trochę mniej niż przed kuracją. Poza tym używam sporo odżywek po myciu.
Boję sie tylko, że po kuracji jednak wróci łojotok
Pozdrawiam
Agnieszka
gość
02-06-2008, 13:03:00

28-05-2008 o 14:21, gość :
Hej mam pytanie . Byc moze nie doczytalam ale nie jest napisane zeby strasznie chronic sie przed sloncem tzn radza aby unikac go itd. W takim razie jak to rozumieć? Czy wychodzac np do sklepu mam sie smarowac kremem 50 -tka?Czy jednak chodzi im o opalanie sztruksu na plazy? Drugie pytanie w sumie do dziewczyn : czy fluidy ( podklady nan twarz itd) zatrzymuja promienie sloneczne? Co robicie w aktualnym czasie mam na mysli wiosna lato; co stosujecie ? Ja raczej nie wyjde bez fluidu na twarzy ;/ jak na razie ( mam nadzieje ,ze osiagne etap kiedy to bede mogla wyrzucic wszelkie specyfiki do tuszowania) .

Jeszcze jedno pytanie : czy komus zaczela zchodzic skora z powiek??? Strasznie sie rzestraszylam poniewaz na jednej powiece schodzi i za chwil kilka bedzie przekrowione to miejsce . Co mam na to stosowac? Jesli mozna prosic o rade ...
Pozdrawiam Lulu

Witam.
Mam ten sam problem. Mi jeszcze schodzi wewnątrz tuż przy rzęsach na górnej powiece. Porażka. A jak wpadnie do oka to już masakra. Staram się ich nie zdzierać, dopiero jak już "odstaje" to wtedy delikatnie ściągam.
Generalnie smaruję bardzo często kremem aby ich nie przesuszać. Tylko tyle. Nie ma innej rady.
Pozdrawiam
Agnieszka
gość
02-06-2008, 13:43:00

Dziekuje Ci Dorotko za odpowiedz. Jedznie faktycznie inne ale ze jestem u siostry wiec troche podobne menu do naszego, poza tym woda sam chlor, najlepiej bedzie nei myc sie tym raczej. Wzielam ze soba kosmetyki moze to przejdzie bo jestem dopiero drugi dzien wiec moze po pewnym czasie organizm sie przestawi bo jesli nie to bedzie ze mna zle Basiek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: