Reklama:

Druga kuracja *** ( nawrót) (133)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-07-2010, 19:29:33

Ja brałem Izotrexin, przepisany przez dra Roberta Gołębia w Wojskowym Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu (WSK4). Kuracja płatna około 220zl / mc, dostosowana do wagi ciała.

Pomogła!

Przebieg był taki, że miałem osuszoną skórę i tydzień nie wychodziłem z domu. Łuszczyem się jak wąż, odpadały mi kawałki skóry (bezbolesne, po prostu wyglądałem dziwnie ;]). Przetrwałem i pomogło :)

Mam do dziś lekkie efekty uboczne:
*** suszy mnie, w sensie spojówek ;]
*** lekkie bruzdki na twarzy - ale to nie efekt leku tylko raczej późnego pójścia do tego dermatologa.

Leczyłem się wcześniej u wieeeelu innych różnymi maściami bez skutku.
gość
11-07-2010, 10:10:02

gołąb to powinien wydziobać te bruzdki
poproś go oto
gość
25-09-2010, 07:38:35

19 lat, od 13 roku zycia mam trądzik. Dwa razy na ***, nie pamiętam dawek, ale dość duże. Mineło około 17 miesięcy od ostatniej tabletki i do dziś cieszyłam sie wzglednie gładką skórą. A tu prosze. Niespodzianka. Mam taki wysyp, jakiego nie miałam dawno. Ide w poniedziałek do lekarza. Zastanawiam sie nad jakims antybiotykiem bo zewnetrzne nic nie pomogą. wiem z doswiadczenia :(
gość
27-10-2010, 12:25:33

ja mam nawrot po 1,2 roku, a juz bylam idealnie gladka. Teraz bombel na bomblu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jak wroce z zagranicy to pojde po kolejna dawke bo lepiej byc gladkim rok choc jeden niz ni sekundy.....

A mialo byc tak pieknie...............
gość
27-10-2010, 12:29:57

ja mam nawrot po 1,2 roku, a juz bylam idealnie gladka. Teraz bombel na bomblu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jak wroce z zagranicy to pojde po kolejna dawke bo lepiej byc gladkim rok choc jeden niz ni sekundy.....

A mialo byc tak pieknie...............
gość
10-11-2010, 15:46:10

jak tak was czytam, to muszę przyznać, że ja miałam szczęście, jeśli chodzi o kurację izotretynoiną doustną, bo u mnie żadnych nawrotów nie było. może dlatego, że stosowała *** no i swoją drogą nie słyszałam, żeby ktokolwiek z moich znajomych, kto brał Akne miał nawrót trądziku. sama jestem już 7 miesięcy po zakończonej kuracji, a buzię mam naprawdę ładną i nowe pryszcze też nie wyskakują.
gość
21-12-2010, 21:47:27

Ja miałam TRZY nieskuteczne kurację izo, akne i roa, juz nie wiem co mam robić, dermatolog mi powiedział że kolejne kuracje nie mają sensu i muszę iść do innych specjalistów:( żyć mi się już nie chce, mam potworną depresję, nic mi nie pomaga nawet kolejna kuracja hormonami. Nikt nie wie co mi dolega, to straszne, a te pryszcze nie dość że wyglądają koszmarnie to jeszcze bolą i swędzą.
gość
21-12-2010, 21:49:28

Ja miałam TRZY nieskuteczne kurację izo, akne i roa, juz nie wiem co mam robić, dermatolog mi powiedział że kolejne kuracje nie mają sensu i muszę iść do innych specjalistów:( żyć mi się już nie chce, mam potworną depresję, nic mi nie pomaga nawet kolejna kuracja hormonami. Nikt nie wie co mi dolega, to straszne, a te pryszcze nie dość że wyglądają koszmarnie to jeszcze bolą i swędzą.
gość
24-12-2010, 13:46:59

aaa nie wiem co mam robić.Podobnie jak wiekszosc z Was mam problem powazny problem z tradzikiem juz od dluzszego czasu :(.Obecnie mam 19 lat ( no prawie 20) i juz mam dooosyyyc. Bylam ok 3 razy na antybiotuky... rowno 4 miechy i nawrot i tak w koleczko ( no o nieskutecznych ..chyba wszytskich mozliwych masciach ,kremach itp juz nawet nie musze pisac)wkoncu dermatolog przepisal mi curracne( widzac moje zalamanie i prosby)bralam od listopada do lipca b.r... oo ja glupia myslalam ze to juz naprawde koniec mojej meki .To jest nieprawdopodobne jak całe zycie sie zmienia ..podejscie do innych nastrój WSZYSTKO rozmawialam nawet o tym z przyjaciolka i tak sobie pomyslalm .. ze nareszczie po tylu latak czuje sie poprostu najnormalnie w swiecie szczesliwa.

NO I DUPA... teraz siedze w domu płacze co noc ( rycze wrecz .. i mysle sobie o najgorszych rzeczach .. ja poprostu nie dam juz rady.

Od ok początku grudnia zaczeły pojawiac sie pojedyncze syfy .. myslam ze moze to przez okrees chociaz gdy miualam- czas pieknej cery to nic takiego sie nie dzialo ) jednak okres sie skonczyl a syfow coraz wiecej.Obecnie moze niejets ich tak duzo ale sa .. i to duże.A jak sie pomaluje to tak sie swiece i czuje taki dyskomfort ze mysle tylko o tym zeby sie umyc i nalozyc cos na pysk :(:(:(

bylam u dermatologa pare dni temu ale nie do tego co chodzilam tylko innego.. niestety ten juz na urlopie no i tu sie zaczyna moja ''woda z mozgu''

''stara'' pani dermatolog
***jedzienie nie ma wpływu na tradzik
*** to ze jakies 2m po odstawieniu leku strasznie wlosy mi wypadaja -to niema z nim nic wspolengo
*** a kiedys mowila ze w razie nawrotu powtorzyc kuracje

no a ''nowy ''dermatolog
*** druga kuracja niema najnmniejszego sensu
***wlosy wypadaja mi wlasnie przez ten lek -tak sie czesto zdarza
***dieta jest bardzo wazna - no praktycznie nic nie moge jesc
*** no i jedyne co mi pozostalo to co miesieczne kwasy (ok5)

NIE WIEM CO MAM ROBIC ..JESTEM ZALAMAN ..OD JAKIEGOS TYG SIEDZE TYLKO WNECIE I SZUKAM ''ZLOTEGO SRODKU'' :/

czytalałam ze okres zluszcania po kwasach to ok tydz .. i co ..co mieisac mam sobie pozwolic na tygodniowe ''wagary'' zwlaszca styczen-sesja (nie wiem co robiic)

a pozatym czy to jest 100% skuteczne (jak mowi p dermatolog) czy po 2 miesiacach bedzie to samo :/

jesczetabletki w miare szybko mi zawsze pomagalay a te kwasy .. nie wiadomo

wybaczcie za moj ''referat'' ale moja rodzina ..no nikt tego nie rozumie :( niemam komu sie wygadac bo oni twierdza aa przesadzasz ..sa gorsze rzeczy na swiecie .OK WIEM! ale to jest moja osobista tragedia i chociaz powinni to uszanowac :(:(
gość
03-01-2011, 17:53:00

jak tak czytam te komentarze to narasta we mnie przerazenie, bo dopiero miesiac temu zaczelam brac ***, wczesniej mialam robione jakies zabiegi na zluszczanie skory, peeling migdałowy i masci epi duo duac, skinoren. na razie jest coraz lepiej, ale bierze mnie na rozpacz jak tak czytam i czytam ile tych powrotow : O !. dodam ze mam 17 a problem sie zaczal na poczatku gimnazjum i bylo tylko coraz gorzej...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: