Reklama:

Druga kuracja *** ( nawrót) (133)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
02-10-2009, 10:27:16

Gość 2009-10-02 11:31:10 Mam 26 lat i straciłam nadzieję że coś mi pomoże na stałe,wysypuje mnie gdzieś od 14ego roku życia. Po wszystkich tych maściach,płynach, antybiotykach itp zaczęłam brać ***, pierwsza kuracja trwała 10 miesięcy, po zakończeniu wszystko wróciło niemalże natychmiast, nie tak jak u niektórych z Was po roku, tylko od razu, zaczęłam drugą kurację ***, która trwała 6 miesięcy i po zakończeniu to samo, od razu wysypana buzia.Dermatolog do której jezdziłam ponoć specjalizuje się w ***, a mnie po tym wszystkim odesłała do innego lekarza bo sobie nie poradziła:(
Dodam że kolejny lekarz też nie za bardzo wie co ma robić i mówiła najpierw pani dr że 25 lat to zaraz 26 to się pewnie ustabilizuje a teraz mówi że pewnie do 30stki...końca nie widać

Ciężka sprawa.. A może zmień *** na lepszą jakościowo izotretinoinę np. ***. Miałaś jakąś kurację podtrzymującą po leczeniu?
gość
02-10-2009, 14:45:48

W trakcie kuracji *** dr przepisała mi dla odmiany ***, więłam chyba dwa opakowania i potem dalej ***. Co do kuracji podtrzymującej, nic takiego po tych dwóch kuracjach nie było, dr odesłała mnie do ginekologa endokrynologa, Pani dr zmieniła mi tabletki antykoncepcyjne i przepisała do tego Androcur, efekty nie były takie jak podczas brania *** ale było znośnie, potem zrobiła przerwę od Androcuru i teraz znowu go biorę ale teraz on nie działa już chyba w ogóle, przynajmniej jak na razie
gość
05-10-2009, 12:09:18

Hmm.. Już wiem, jak to było z tą kuracją podtrzymującą ;) Było tak, że jej nie było, bo leczenie *** tego nie wymaga, ale są takie leczenia nawrotu po izotretinoinie że stosuje się antybiotyki plus ewentualnie leki miejscowe... A czemu tak Ci lekarz zmieniał te leki? Niby to samo, ale jednak trochę metoda produkcji może byc inna i raczej lepiej brac ten sam lek cały czas, nie?
gość
05-10-2009, 12:37:37

Tak dokładnie już tego wszystkiego nie pamiętam ponieważ było to dość dawno. Po tych dwoch opkowaniach *** powiedziałam że wolałabym brać nadal *** gdyż przy nim mam ładną buzię, a *** miałam wrażenie że jest słabszy( być może to kwestia dawki juz nie pamiętam jakie były) A propo antybiotyku to nie wiem czy to dobry pomysł po ***, antybiotykami to się trułam przed kuracją *** a *** ma miec trwałe działanie.. (aczkolwiek jak widać nie zawsze ma:( ) A ten Androcur to już biorę pod kontrolą endokrynologa. Wygląda to tak że skoro *** nie pomógł to dermatolog uznała że już więcej tu nie pomoze i niech zajmie się tym teraz endokrynolog. Myślę że nie ma na to paskudztwo stałego lekarstwa, ciagle trzeba coś brać aby było dobrze, aż może kiedyś w koncu ustąpi...
gość
05-10-2009, 22:01:38

Witam.... MOja sytuacja wygląda bardzo podobnie.... brałam *** 1,5 roku. Wazylam wtedy ok 77 kg. poczatkowo chyba 2 tabletki dziennie po 20. Później zmiejszyłam, poniewaz miałam problemy z psychiką. Po ok miesiacu znów powróciło. A teraz... po roku czasu znów to samo.... jestem załamana.. boje sie ponownego brania... poniewaz bardzo xle sie czułam...
gość
06-10-2009, 11:29:24

Gość 2009-10-06 00:01:38 Witam.... MOja sytuacja wygląda bardzo podobnie.... brałam *** 1,5 roku. Wazylam wtedy ok 77 kg. poczatkowo chyba 2 tabletki dziennie po 20. Później zmiejszyłam, poniewaz miałam problemy z psychiką. Po ok miesiacu znów powróciło. A teraz... po roku czasu znów to samo.... jestem załamana.. boje sie ponownego brania... poniewaz bardzo xle sie czułam...

Hm.. A badania hormonalne rozumiem, że wyszły źle tak? W sensie, że za dużo męskich hormonów? Bo jak tak, to rzeczywiście to moze mieć wpływ choć *** ogólnie powoduje zmniejszenie gruczołów łojowych i dzięki temu wydzielanie łoju też jest mniejsze... No nie wiem, trzymam kciuki za Twoją obecną kuracje!
gość
15-10-2009, 10:35:52

Hm...ja dziś byłem oddać krew,mam 23 lata, jestem chłopakiem:) i studiuję na AWFie...czytam te fora wszystkie, ale strasznie martwią Wasze posty:/ Doktor pokazała mi procent ludzi którzy się całkowicie wyleczyli i było to 98% a z waszych postów wynika, że nawroty to standard. I nie wiem czy się tego podejmować,bo tragicznie nie jest a jak ma być gorzej to sam nie wiem...
gość
10-11-2009, 13:41:51

Mam 22 lata i *** zaczęłam przyjmować w lutym tego roku,codziennie 2 razy dziennie 20 mg.Tolerowałam go dobrze tylko jak na słoneczko troszkę wyszłam to słabo mi się robiło.Skończyłam go brać pod koniec września,efekty były świetne tylko zostały mi blizny ale to peelingi będąMinęło dwa miesiące a zaczęły pojawiać mi się spowrotem zmiany na buźce,na lewym policzku mam wysypkę w postaci małych krostek i 2 guziaki na policzku (nie są czrwone i ropne tylko w kolorze skóry takie blade).I codziennie patrze jak w lustro to widzę że problem pomału wraca Nie jest jeszcze tak tragicznie ale jak wczoraj dzwoniłam aby zapisać się na wizytę do dermatologa to te m powiedziały że miejsc nie ma a potem lekarka w lutym dopiero będzie Nie mogę tyle czekać bo o tej pory mogę już wyglądać jak potwór i chce jak najszybciej się wziąść za te paskudztwo.Ktoś wie może po jakim czasie można powtórzyć drugą kurację?Proszę o odpowiedź
gość
13-12-2009, 19:45:31

Gość 2009-08-27 17:19:00

24-10-2008 o 19:31, gość :

Witam!Dwa miesiace zakonczylam kuracje ***. To byla moja druga kuracja. Wczesniejsza ok 5 lat na roa. Efekt przez jakies 3 lata super, a potem powoli coraz gorzej. Nie pamietam na jakiej wtedy dawce lecialam ale wiem ze byla jakas taka niska i kuracja trwala dlugo. Druga kuracja trwala 5 mies caly czas na dawce 60 mg dziennie, non stop przez 5 mies. Skutki uboczne masakra. Piszę bo zaniepokoila sie kilka dni temu gdy zauwazylam na swojej buźce jakas taka kaszkę, malenkie grudki narazie sa tylko na żuchwie ale widze ze rozzsiewaja sie jakby bardziej do gory na policzki. W przyszlym tyg ide do dermy. Juz jestem przerazona. Boje sie by to cholerstwo nie wrocilo. Ktoś tu niedawno pisal tez o takiej kaszce na buzi, tez 2 miesiace temu... podobno od slonca... Miesiąc temu wrocilam z urlopu z bardzo egzotycznego kraju. Bardzo mozliwe ze to moze faktycznie po tym sloneczku? Jakies potowki czy co?

ja mam podobny problem-tydzien po zakonczeniu kuracji ***(wybrałam 150mg na kg)pojawila sie jakies krostki na zuchwie..a rowniez konczylam kuracje w kraju o sredniej temp 40stopni...jestem ciekawa jak to teraz u Ciebie wyglada?
gość
13-12-2009, 19:53:23

Gość 2009-08-27 17:17:00

24-10-2008 o 19:31, gość :

Witam!Dwa miesiace zakonczylam kuracje ***. To byla moja druga kuracja. Wczesniejsza ok 5 lat na roa. Efekt przez jakies 3 lata super, a potem powoli coraz gorzej. Nie pamietam na jakiej wtedy dawce lecialam ale wiem ze byla jakas taka niska i kuracja trwala dlugo. Druga kuracja trwala 5 mies caly czas na dawce 60 mg dziennie, non stop przez 5 mies. Skutki uboczne masakra. Piszę bo zaniepokoila sie kilka dni temu gdy zauwazylam na swojej buźce jakas taka kaszkę, malenkie grudki narazie sa tylko na żuchwie ale widze ze rozzsiewaja sie jakby bardziej do gory na policzki. W przyszlym tyg ide do dermy. Juz jestem przerazona. Boje sie by to cholerstwo nie wrocilo. Ktoś tu niedawno pisal tez o takiej kaszce na buzi, tez 2 miesiace temu... podobno od slonca... Miesiąc temu wrocilam z urlopu z bardzo egzotycznego kraju. Bardzo mozliwe ze to moze faktycznie po tym sloneczku? Jakies potowki czy co?

Co do tych małych krostek to miałam taki wysyp właśnie dwa miesiące po odstawieniu i wtedy dermatolog przepisała mi krem ze sterydami do twarzy, nie pamiętam nazwy, generalnie stosowany do atopowego zapalenia skóry, łuszczycy...bardzo tani ok 10zł ale na recepte, miałam się nim smarowac tylko 3 dni a po pierwszym użyciu wszystkie te małe podskórne krostki zniknęły - nigdy czegoś takiego nie widziałam!
Co do kuracji IZO jestem prawie 2 lata po odstawieniu i problem powoli wraca od dwóch miesięcy prawie codziennie coś wyskakuje, nie ma wielkiego dramatu ale za klika dni wybieram się do mojej dematolog zobaczymy co powie...szczerze liczę na drugą kurację bo ciągle wierze ze ta druga wytępi te syfy raz na zawsze;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: