Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-11-2007, 03:24:00

witam, lek stosuję 3 tydzień, najniższą dawkę 5mg, ze względu na nie wielką wagę i nie wielki trądzik. Skutki uboczne w moim wypadku to póki co lekko wysuszone usta. Mam też od jakiegoś czasu straszne problemy jeżeli chodzi o spanie tzn. bezsenność, ale nie jestem pewna, czy to ze względu na ***, dlatego nie potwierdzam. W każdym razie poprawa jest wielka, właściwie na twarzy nie mam już prawie żadnych wykwitów. Jedynym problemem jest to, że jeżeli już coś się pojawi dosyć długo znika. Jeżeli chodzi o podkład czy puder, stosuję krem SVR z filtrem 50, kolor dopasowuje się do odcienia skóry, doskonale maskuje i nie ma efektu maski, można go kupić w aptece za około 50 zł, ale na długo starcza, ja mam go już jakieś 3 miesiące i jeszcze na troche mi starczy. Czasami stosuję też puder anty bakteryjny a kompakcie, firmy Manhattan ze specjalnej serii dla cery wrażliwej i trądzikowej, Cóż, to tyle. Pozdrawiam i życzę pięknych buziek.
Początkująca
16-11-2007, 10:52:00

Witam *** 20 mg stosuję dopiero od tygodnia, ale już widzę poprawę. Problemy z cerą mam już kilka lat i nie jest to zwykły trądzik, bo mam naprawdę brzydkie wielkie pryszcze, zwłaszcza na policzkach które są bardzo bolesne Wcześniej stosowałam Tetracyclinum i buzie miałam piękną przez niecałe 2 lata, niestety znowu mam brzydka cerę, dlatego zdecydowałam sie na ***, chociaż nie ukrywam że byłam przerażona jak przeczytałam wszystkie skutki uboczne i podpisałam oświadczenie że nie zajdę w ciążę. Dotychczas zaobserwowane przeze mnie skutki uboczne to bardzo suche usta, aż robią mi się rany do krwi (boję się pomyśleć co będzie dalej, skoro to dopiero tydzień stosowania) i ten dokuczliwy ból mięśni zwłaszcza nóg, jakbym miała zakwasy, czasami ciężko mi wstać z łóżka Kilka osób napisało, że po około 10 dniach na buzi strasznie wysypuje. Moja dermatolog powiedziała ,że tak się dzieje gdy od razu bierzesz dużą dawkę leku, dlatego ja biorę przez pierwsze 30 dni 20 mg raz dziennie, aby zaoszczędzić tego wysypu na buzi a później mam brać 10 mg rano i 20 mg wieczorem! Czy ktoś stosuje podobne dawki leku i czy widać szybką poprawę ? A i czy ktoś w końcu wie czy można spożywać alkohol stosując *** ?
Pozdrawiam Wszystkich
Shiwa
Początkująca
16-11-2007, 10:58:00

Czy ktoś coś wie na temat długiego gojenia się ran przy stosowaniu *** ?
Shiwa
gość
16-11-2007, 14:01:00

Gojenie się ran tak jak w przypadku pozostałych preparatów zawierających izotretinoine (***, ***, ***, ***) jest upośledzone, dlatego należy dodatkowo łykać witamine C w końskich dawkach która minimalizuje ten proces
Początkująca
16-11-2007, 15:45:00

Dzięki za odp. chciałabym zrobić sobie industriala w uchu a wiem że w tym miejscu i tak długo się goi bo to chrząstka i teraz nie wiem czy warto ryzykować ? żeby jakaś infekcja się nie wdała albo nie paprało się miesiącami!A może ktoś już sobie coś przekuwał podczas brania *** i zauważył u siebie dłuższy proces gojenia ? Będę bardzo wdzięczna za odp. [addsig]
Shiwa
gość
18-11-2007, 11:56:00

Hej.Bardzo mi pomogły Wasze wypowiedzi na forum.Zdecydowałam się brać ***, jeszcze tylko badania kwalifikujące i od połowy grudnia pewnie zacznę brać. Wcześniej załatwię wyrwanie zęba, bo nie chcę ryzykować babrania rany w trakcie kuracji. Dużo osób pyta czy można pić alkohol w trakcie kuracji. ZDECYDOWANIE NIE!!! Obciążacie dodatkowo wątrobę, która i tak pracuje już na maksa(szczególnie dziewczyny, bo biorą dodatkowo antykoncepcje hormonalną) Ludzie,trochę zdrowego rozsądku!!
I nic wam się nie stanie, jeśli na sylwestra wypijecie picollo
Pozdrawiam
Aga
gość
18-11-2007, 12:00:00

Jakie stosowaliście zabiegi u kosmetyczek (poprosiłabym o szczegóły, nazwy zabiegów i jaką wam zaproponowały pielęgnacje podczas stosowania kuracji)
Z góry dziękuję
Aga
gość
20-11-2007, 18:23:00

Biorę już *** kolejny miesiąc i moge powiedziec ze *** powoduje zminiejszenie krzepliwosci krwi i nie wskazane sa zadne zabiegi
Początkująca
21-11-2007, 08:53:00

Nie mówil Tobie dermatolog że nie wolno na peelingu używać ani żadnych preparatów złuszczających nie mówiąc już o wyciskaniu pryszczy a Tobie się kosmetyczka marzy haha pozdrawiam [addsig]
Shiwa
gość
23-11-2007, 16:14:00

Szukam w Warszawie Apteki z TANIM *** 20mg

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: