Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-02-2007, 12:17:00

Rozpoznajemy się po tym, jak podpisujemy posty na samym końcu całej wypowiedzi .

Leeloo- na suchą śluzówkę pomaga witamina E w kroplach. Tam mi zalecił lekarz i od czasu do czasu sobie smaruję śluzówki nosa.
Ja badałam wątrobę przed rozpoczęciem leczenia, po 2 miesiącach stosowania *** i mam zbadać za następne 2 miesiące.
Kolana mnie nie bolą, ale kręgosłup tak i to często
Pozd
Kasiar
gość
08-02-2007, 12:40:00

to dlaczego mnie ciagle wysypuje to sie chyba nigdy nie skonczy , basiek
Wtajemniczona
08-02-2007, 12:58:00

06-02-2007 o 10:20, gość :
Agatulko nie ma za co, do usług ja nie biore antykoncpecji, nie musze. z tych badan hormonalnych wynikało ze nie potrzebuje regulacji np. Diane czy czyms takim. martwie sie ta prolaktyna bo pare na forach było na ten temat. dziewczyna miała z ta prolaktyna jakis problem i brała na obnizenie lub zwiekszenie tego hormonu ale to nie były tabletki antykoncepcyjne tego jestem pewna, bo nazwy anty ja znam te najpopularniejsze.

Ja pisałam wcześniej o prolaktynie i biorę bromocorn na obniżenie, to nie jest antkoncepcyjny, tylko taki hormonalny po prostu
A prolaktyne mozna badać w dowolnym dniu cyklu. Za jakis tydzień idę zbadac ją znowu, zobaczymy czy cos sie zmieniło
A na izo jestem 25 dni i na pewno jestem baaardzo przesuszona, a efekth to trudno powiedzieć, ciagle cos wyskakuje, ale raczej w takim samym stopniu jak wczesniej. Jutro ide zrobić badania krwi... trzymajcie kciuki!
Aha, na dłoniach powyskakiwały mi jakies takie dziwne rzeczy, ale w sumie ja zawsze na zimę miałam jakieś wysypki, szczególnie na prawej dłoni więc wątpie, żeby to miało związek z Izo.
A, i jeszcze jedno, przez ostatnich kilka dni trochę sobie pofolgowałam i codziennie był albo drineczek, albo małe piwko, no bo w końcu trzeba było sesje oblać i czasami sie trochę źle czułąm, tzn takie jakby mdłości miałam, ale nic strasznego, ale ogólnie stwierdzam, że chyba mogę czasem cos tam sobie wypić, organizm się nie buntuje
gość
08-02-2007, 13:30:00

08-02-2007 o 13:06, agatulka :
dziewczyny chyba większość z nas słoneczka sobie w tym roku nie poużywa... wyobrażacie sobie jak to będzie latem?

Jeden chłopak tez jest Niestety ja słoneczko też baaardzo lubie no i także z powodu dosyć częstych rekreacyjnych przejażdżek na rowerze zawsze całe ramiona miałem na maks opalone .
Wrażliwość na słońce tak długo ma się utrzymywać? Mi pani dermatolog powiedziała, że już w czerwcu bede miał spokój a dopiero dziś zaczynam. Fajny prezent na urodziny... 29 czerwca mam. Ah żeby sie spełnilo.

Jestem troche wstrząśniety tym co przeczytałem w ulotce informacyjnej...
Początkująca
08-02-2007, 13:36:00

marog 6 -a to przepraszam) bede pamietac na przyszlosc)

tak się zastanawiam - skoro *** to to samo co *** to dlaczego lecząc się *** trzeba unikać słońca przez 6 miesięcy po zakończeniu kuracji a przy IZO tylko miesiąc?
Tak samo jest z zajściem w ciąże - *** - nie można przez 2 lata aż...

wiecie coś na ten temat?
gość
08-02-2007, 13:39:00

Mówcie marog. Ta szóstka to dlatego, że nick dawno stworzyłem a nie chce go zmieniać.

To naprawde jedynym mężczyzną jestem? O Boże... Kurcze reszta się wstydzi czy co?
Roac o ile nic sie nie zmieniło w USA jest wycofany wiecie o tym? Przynajmiej tak wyczytałem, nie sprawdzałem tej informacji musze sie przynać, angielskiego niestety nie znam.
gość
08-02-2007, 14:35:00

ja koncze kuracje na poczatku czerwca i zamierzam kozystac ze sloneczka...moj chlopak tez tak konczyl i opalal sie normalnie
sisi
Początkująca
08-02-2007, 14:39:00

zadnych brazowych plam?
Początkujący
08-02-2007, 17:31:00

Mija 3 tydzień odkąd używam izo. Jestem zadowolony z efektów. Gładziutki jak w dzieciństwie! Tylko sucha skóra, wargi oraz nos przypominają o izo. Ostatnio lekarz zmniejszył mi dawkę z 50 mg (65 kg mojego ciałka) do 30 mg na dobę.
Na suchość skóry i warg polecił mi jakieś leki od swojego sponsora. Oczywiście nie wykupiłem ich. Radzę sobie oliwką i kremem dla niemowląt . Zapach specyficzny, no ale znacznie mniej kosztuje i skóra jest dobrze nawilżona i gładka. Trochę bardziej jest wymagająca twarz - momentalnie wszystko się wchłania. Co by lepiej ją nawilżyło? W pracy kolezanki pożyczają mi swoje kremy nawilżające i natłuszczające - mają kolegę metroseksulanego! Znam już zawartość wszystkich babskich pisemek w tym miesiacu!
Ale spoko. Daję radę i cieszę się że coś sie zmienia. Ale miałem 2 słabsze psychicznie dni.... lekarz powiedział ze to taki męski "okres" - normalne. I bez izo miewamy "okresy".
A jak Wy znosicie suchość skóry?
Dziewczyny pisały, że badały sobie, badają i będą badać wątrobę. Mój dermatolog nawet nie wspomniał o tym. To konieczne?
gość
08-02-2007, 18:10:00

Raczej konieczne bo w koncu to silny lek i z pewnoscia szarpie watrobe. Poza tym podnosi cholesterol i TG i to tez nalezy zbadac. Zreszta przy kazdym silniejszym leku powinno sie robic badania bo to jednak nie mam zartow. kazdy znosi inaczej kuracje... Wiec nie rozumiem dlaczego nie wspomnial ci o badaniach... to chyba podstawa ;/ no coz... kazdy lekarz inny. Lenka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: