Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-08-2008, 23:02:00

Studiowało się kiedyś (w 69, bodajże) Medycynę i Zasady Zdrowego Żywienia, to się wie ; -)

Od prażynek, podobno piersi 'klapną' ; -)
gość
13-08-2008, 08:18:00

no to by pasowalo;|
Lulu
gość
13-08-2008, 15:35:00

31-07-2008 o 18:25, gość :
No niestety ludzie, ktorzy mają ladne skory bez pryszcza plamki blizenki nie doceniają tego co mają. Jak moja kumepla spytala sie mnie ile wydaje na ten caly *** a ja,w miesiącu na leczenie wydaje ponad 500 zl bo biore 60 mg do tego dochodzi wizyta u lekarza i platne badnia i plasterki anty to ja zatkalo i powiedziala mi " Czy to sie wogle oplaci ? " albo najbardziej wkurzają mnie ludzie z pytaniem typu " Dlaczego ci sie tak zrobilo? " *** zebym ja to wiedziala. Moje zycie wyglądalo by zupelnie inaczej niz teraz. Od ponad 5 lat nie bylo tak,że mialam ladną skore no moze teraz w miare chociaz wkurza mnie ten rumien mialam taki czas ze przez 3 miesiące bylo super ani jednego pryscza plamki nic i wtedy czulam sie cudnie a teraz chociaz wygladam hm.. mozna powiedziec w miare oki to i tak wstydze sie usiąśc kolo kogos blizej albo spojrzec komus prosto w oczy i nie lubie za bardzo wychodzic z domu moze kiedys to minie mam nadzieje. Moja kumpela ktora jest na kierunku lekarskim teraz robi specjalizacje z dermatologii mowila mi ,że ja nie widzialm ludzi na oddziale z atopowym zapaleniem skory, luszczycą albo trądzikiem ktore powoduje wymioty i goraczke ale czemu ja takich ludzi nie widze na ulicy moze tez wstydza sie wychodzić. Niestety dla wielu osob ktore biorą pochodną to nie jest koniec tej przygody bo wiadomo ,że *** itp nie leczy wyszystkiego niestety. A mi zalezalo na pozowaniu szkoda ,że nie moglam sie zglosic ale byloby mi glupio gdyby jakis fotograf retuszowac moja brzydką buzke a poza tym kosmetyki by ja calkiem zrujnowaly. Coz kariery modelki nie zrobie.

pozdr Agata

Wlasnie. Co innego pozowac do jakichs czasopism, ktore zatrudniaja specow od grafiki. Ale zwykly fotograf, ktory potrzebuje modelki zeby pokazac swoje foty, nie ma ochoty spedzac kilku godzin retuszujac zdjecia...

08-08-2008 o 11:08, gość :
a co jakbym wzial 119mg/kg tez bys pisal/a zebym szykowal sie na nawrot choroby bo nie wzialem 120? :/ moja derma stwierdzila ze izo bardzo dobrze na mnie dziala i nie ma sensu dalej truc bo na dobra sprawe juz w lutym/marcu nic nowegho mi sie nie pojawialo i od 5 miesiecy chodze bez syfow , zostaly tylko blizny. Pozatym nie o to pytalem... tylko czy jest mozliwe ze po 2 tyg juz wsszystko wraca skoro lek powinien jeszcze dzialac ?

Wiesz, ja wzielam pelna dawke, 150 mg na kg masy ciala a juz jakies 2 czy 3 tyg. po odstawieniu izo skora i wlosy zaczely mi sie znowu przetluszczac. Wiec z tym kilkumiesiecznym dzialaniem leku po zakonczeniu kuracji nie przesadzalabym....

09-08-2008 o 08:35, gość :
ja bym sie z tym nie zgodzila. Trądzik wywolany kosmetykami tzwn trądzik kosmetyczny wygląda troche inaczej i lekarz jest w stanie to rozpoznać!!!!!!!

Tez mi sie tak wydaje. A poza tym kto jak kto, ale tradzikowcy chyba maja duze doswiadczenie w stosowaniu ROZNYCH kosmetykow, przynajmniej dziewczyny na pewno cos o tym wiedza. Ja np. kiedys stosowalam kosmetyki z calej serii (zel do mycia twarzy, maseczka, tonik) do cery tlustej. Potem przeczytalam ze takie kosmetyki moga NAWET POBUDZAC produkcje loju wiec zaczelam nawilzac skore lekkimi kremami. To tez nic nie pomoglo. Wiec jak widac nie zawsze nieodpowiednia peilegnacja jest przyczyna tradziku.

gość
13-08-2008, 16:00:00

ja po czytsaniu tu tylu wypowiedzi ze jedni przyjeli 119,g/kg a inni 150mg/kg i jedym wóriclo a drugim nie to zalezy od organizmy...bo mozna przyjąc i 200mg/kg ale uwazam że i tak moze to wrócic..ja bede miala 116mg/kg i od 1 tabletki nic mi nie wyskoczyło..mam tylko przebaeriwnia które bledną ...powooooli ale bledną i lekarz powiedział ze treraz bede miala tyylko maście na to. nie wiem czy mi to wróci czy nie.. bo moja cera wczesniej była bardzo tłusta.mam nadzieje że tyle izo mi pomoże a jak nie to walne sobie 2 kuracje...wole je brać i nic nie mieć niz przerwać leczenie i życ tak jak kiedys...a lek juz biore 8 miesięcy.

Pati
gość
14-08-2008, 17:17:00

izo dziwnie dziala biore 35 dzien 40 mg no i musze powiedziec ze na torsie nie mam ani jednego syfa zostaly tylko przebarwienia gladka skora natomiast na twarzy czolo czyste od poczatku terapi policzki tez natomiast mam przerabane na brodzie caly czas cos wyskakuje po kilka naraz co przyschnie to znowu czesto nawet w tym samym miejscu
czy to normalne
gość
15-08-2008, 18:41:00

14-08-2008 o 19:17, gość :
izo dziwnie dziala biore 35 dzien 40 mg no i musze powiedziec ze na torsie nie mam ani jednego syfa zostaly tylko przebarwienia gladka skora natomiast na twarzy czolo czyste od poczatku terapi policzki tez natomiast mam przerabane na brodzie caly czas cos wyskakuje po kilka naraz co przyschnie to znowu czesto nawet w tym samym miejscu
czy to normalne

Tak to normalne bo jesteś dopiero 35 dniu.
gość
16-08-2008, 11:00:00

Witajcie
Biore *** 9 miesięcy i od pewnego czasu zaczęła mnie swędzieć skóra (od sierpnia) jak myślicie jaka może być tego przyczyna?? Czy to może mieć związek ze słońcem (nie opalałam się, ale wiadomo było ciepło, słońce grzało, a do pracy trzeba było latać... więc i tym sposobem trochę się opaliłam)
Czy ktoś miał podobną sytucję? A może już za długo ten lek biore??
Proszę o odpowiedź, dziękuję
Aga
gość
16-08-2008, 11:03:00

to od słonca bo jak tylko wyszlo to mnie tez strasdznies kóra piekla ale zaczelam uzwyac kremów z filtrem i juz lepiej teraz czasem jak stoje na sloncu to tez aczyna mnie swedziec
ja biore izo 8 miesiecy juz:
gość
16-08-2008, 18:43:00

cześć ***owcy

jestem 2 miesiące po ***, na razie nic niepokojacego się nie dzieje, odstawiam też teraz diane35, mam nadzieję, że to nie wpłynie na pogorszenie stanu skóry, która jest prawie idealna(zostało parę plamek po starych krostach). NIe miałam raczej żadnych skutków ubocznych, lekko tylko wysuszone wargi oraz trochę zmienione wyniki enzymów wątrobowych i cholesterolu ale mieszczących jeszcze się w normie. Skóra wytrzymała nawet basen(2x w tygodniu). teraz jak jest tropikalna pogoda skóra jest bardziej wilgotna ale i tak się nie świecę jak kiedyś.

życzę wszystkim ***owcom powodzenia!!!

gonia
gość
16-08-2008, 19:25:00

ja sie troche dziwie bo konczy izo ,zostali mi 6 talbelte a wyskakuje mi male krostki ale wczesniej tego nie mialam...

Pati

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: