Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
17-09-2008, 15:19:00

Basiek, super, ze masz gladka cere ja normalnie mam mega gladka, dzis w pracy slyszalam komplement :D Jasne, ze sie troszke tlusci i po calym dniu swieci mi sie czolo, ale to jest nic w porownaiu z oliwa jaka mialam po godzini a teraz buzia, o jakiej zawsze marzylam
A z tymi hormonami to ja sie wypowiem, bo to moje hobby :P
Wiec tak- lekarze bardzo niechetnie daja skierowanie, bo takie badania sa drogie, jeden hormon ok 30-50 zl, a trzeba zbadac minimum 6..
Najlepszy sprawdzian dla kobiety, czy dobrze dzialaja jej hormony, to jest po prostu okres regularny i objawy owulacji w srodku cyklu ( wiecie, dziewczyny, jakie )Oczywiscie bez brania tabletek anty, bo w czasie brania wiadomo, okres zawsze jak w zegarku..
jesli sa zaburzenia cyklu, np okres nie co 28-32 dni, a co 40 lub wiecej, lub co 20 dni np, za dlugi, za krotki, to wtedy na bank tradzik wywolany jest zaburzeniami hormonalnymi
Wtedy trzeba zbadac w 3 ( bardzo wazne, w 3 dniu okresu! nie pozniej)DNIU CYKLU:
-LH
-FSH
-Estradiol
-testosteron
-prolaktyna
-Androstendion
-17-OH-progesteron
-TSH

pozdrawiam! LEELOO
gość
17-09-2008, 18:01:00

Z tego co wiem testosteron ma najwiekszy wpływ na powstanie tradziku. U kobiet poziom tego hormonu jest znacznie nizszy niz u mezczyzn, zreszta nazywany jest meskim hormonem a czy u facetow moze powodowac tradzik.. hm.. nie chcialabym nikogo wprowadzac w bład ale wydaje mi sie ze moze jesli jego ilosc jest powyzej normy przyjetej dla zdrowego faceta.
Lelloo oby tak pozostało z naszymi buziami. Pozdrawiam Cie ciepło
basiek
gość
17-09-2008, 19:17:00

Basiek, no ja tez mam nadzieje, ze nam i wszystkim ***owiczom tradzik juz nigdy nie wroci..
ja jestem dobrej mysli czuje sie zdrowo, jem zdrowo, pije ziolka, wcinam suplementy, duzo cwicze i wygladam tak dobrze jak za starych ( przedpryszczowych) czasow

ciekawe, basiek, jak inni sie maja z naszej "ekipy"? jak tam Paula np albo
Gosiek?
bede raz na jakis czas meldowac stan mojej cery, za rok tez dam znac, za pare lat rowniez, moze komus pomoga slowa optymistyczne i dadza nadzieje..
buziaki!

LEELOO
gość
18-09-2008, 07:55:00

LEELOO i Basiek mam do Was pytanie: ile mg *** wybrałyście na kilogram masy ciała? Trądzik miałyście również na plecach i dekolcie czy tylko na twarzy? I jeszcze jedno: kończyłyście leczenie zmniejszoną dawką leku czy taką samą na jakiej jechałyście przez całą kurację?
Bo mnie lekarka zmniejszyła dawkę z 40 mg na 20mg. 20 mg mam brać przez 14 dni, a potem przez 28 dni - 20mg, ale co drugi dzień.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Aga D
gość
18-09-2008, 08:17:00

ja jestem juz dwa lata po odstawieniu *** no i po dermabrazji. Ale to juz wczesniej pisalam. Ja mialam także problemy z hormonami miesiączki co 6 miesięcy bez tabletek. A moja ginekolog uwazala,że wszystko jest oki. Mialam za niski estradiol E2 tak jak bym byla po menopalzie oraz za wysoką prolaktyne ale moja lekarz uwazala,że to sie unormuje heh. Pozniej bylam u drugiego i u trzeciego a za 4 razem poszalm do faceta ginekologs- endokrynologa i on tak napradę mi pomogl tamci dawali mi diane 35 ktory mial uregulowac poziom estradiolu ale za to diane podnosi poziom prolaktyny, ktora wlasnie stanowi gl. przyczynę trądziku u kobiet. Badania hormonalne sa bardzo drogzie jeszcze oprcz badan mialam robione USG jajnokow bo mysleli ,ze to PCO. Lekarz powiedzial mi ,że im predzej sie leczy tym lepiej tzn po 18 roku zycia a pozniej gdybym zaczela moglabym miec powazne problemy z zajsciem w ciąze. Wiec terapia hormonalna estradiol + dostinex i do tego *** = śliczna skora. Wystarczy pol roku aby wszystko doszlo do normy. Wiec jak ktos ma problemy z okresem to niech nie czeka.
pozdr Dorota
gość
18-09-2008, 08:54:00

ej czy wam po zakonczeniu kuracji znów prztluszczają sie włsoy tak szybko ?? przed kuracją myłam je codziennie a w trakcie brania izo raz na 3 dni a teraz po miesiacy odstawinia tabletek znów musze je myc codziennie i mnie to wkurza ;/
dobrze ze jeszce skóra mi si enie przetłuszcza jak kiedys

Pati
gość
18-09-2008, 16:12:00

hej Dorota
u mnie lekarze tez podejrzewali pcos, ale pozniej po usg jajnikow, po badaniach hormonalnych stwierdzono, ze mam normalne cykle owulacyjne, mam okres jak w zegarku, wiec na szczescie jestem plodna i z dzieckiem nie powinno byc problemu to na bank nie PCOS, bo wtedy zawsze okres jest nieregularny i cykle bezowulacyjne
no u mnie wyszedl minimalnie podwyzszony poziom androstendionu i 17-OH-progesteronu, wiec mam lekko nadczynne nadnercza( pco moze byc albo pochodzenia jajnikowego-wtedy szaleje prolaktyna i testosteron, albo nadnerczowego- wtedy za duzo jest androstendionu ), ale jest to tak male przekroczenie normy, ze leki na pcos moglyby tylko zaszkodzic, lekarz mowil, ze jak mam regularne cykle, to hormonami moglabym jedynie sobie rozlegulowac..bo to by bylo jak strzelanie do komara z armaty, hehe, tak mowil lekarz:P

wiec taka moja uroda, eh, mozliwe, ze po odstawieniu anty cos mi sie rozregulowalo lekko..
no ale tak, ja wzielam 136 izo na kg ciala, tak wiec troszke wiecej, bralam prawie caly czas 40 mg, wazylam wtedy 64 kg, pod koniec kuracji zmniejszylam dawke do 20 mg..

mialam bardzo paskudny tradzik na policzkach, cysty ropne i gule na zuchwie i kolo uszu, tradzik na plecach, ramionach i dekoldzie, kiedys ktos mi powiedzial, jak widzial mnie bez makijazu, ze mam straszna twarz
wiec moj tradzik kwalifikowal sie do ciezkich..
i teraz od 2 lat mam gladka cere, blizny zeszly, a mialam ich sporo, na plecach tez, na ramionach jedynie zostaly mi przebarwienia, bo tam duzo wyciskalam syfow..chyba z nerwow..
wiec ramiona jeszcze moje sa takie w plamki male, ale buzia, plecki, dekolt bardzo gladie i jednolite

pozdrawiam!

LEELOO
gość
18-09-2008, 16:37:00

ja brałem *** 6 miesięcy po 30 gram (ważę 65 kg) i niestety mi wrócił tego sezonu, muszę brać drugi raz, ale prawdopodobnie mniejszą dawkę (jakieś 20) i krócej (5 miesięcy), bo w sumie to jest tylko 70% tego co miałem (na razie), ale ogólnie lekarstwo polecam Dowiedziałem się o nim od kolegi, który brał to 7 miesięcy w różnych dawkach, teraz już drugi rok śladu nie ma
gość
19-09-2008, 12:00:00

Jestem kilka miechów po *** i jak narazie to jeszcze nie miałem tak żeby mi coś nie wyszło ale i tak tym już sie taak bardzo nie przejmuje

Strasznie dużo został mi czerwonych blizn no i tych dziurek
Stosowałem Elicine -nic nie pomogło
No-scar-

Wiec tutaj moje pytanko o jakieś kremik na te blizny Prosze poradzcie coś

Patryk
gość
19-09-2008, 14:53:00

stosuje *** prawie 3 miesiące i jestem naprawde zadowolona a jeżeli chodzi o blizny, to chyba najlepszy efekt daje laser - koszt ok 150zł..no i bardzo dobra jest podobno maść cepan, której osobiście nie sprawdziłam...
hmm, a mam takie małe pytanko: czy któraś z Was dziewczyny chodziła w trakcie zażywania leku do solarium??
pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: