Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-03-2007, 21:05:00

hej Kochani!
Ja mam pytanie do tych osób które zwiększały dawke na początku leczenia... na pewno nasiliły wam się skutki uboczne typu suchość skóry itp. ale powiedzcie mi czy wysyp też się wam jakoś nasilił? Ja biorę *** dopiero 9 dni, ale jak na razie nie zauważyłam żadnych zmian poza tym, że bardziej mnie wysypuje, no i usta mi delikatnie wysychają, ale naprawde tylko troszeczkę. I w sumie to raczej normalne, bo mam niską dawkę, 30 mg przy 65kg i przypuszczam, że trzeba będzie ją zwiększyć... i tak sie zastanawiam, czy bede wtedy wyglądać jeszcze gorzej...?
pozdrawiam wszystkich
katia
gość
15-03-2007, 21:14:00

Ja waże 49 kg, biore 40 mg na dobę. Dzisiaj mam 35 dzien i juz jest poprawa. Na plecach mam 2 pryszcze, a wcześniej tam nie miałam i to jest mój cały wysyp. Skóra sie nie błyszczy, ale nie jest mocno sucha, tylko usta troszkę popękane. Pomału cofa się to pobojowisko, z powodu którego biore izo. Zabawne, jeszcze we wrześniu miałam góra 1 pryszcz na twarzy. Ech..

Mamuśka
gość
15-03-2007, 22:10:00

ale jestem wsciekła.. koncze 4 opakowanie i co, i dzis po 3 miesiacach kompletnego spokoju cery stało sie coś czego nie rozumiem i co mnie wkurza, mam lekki wysyp. było pięknie a teraz nie wiem co sie stało, ale jak to wróci to sobie chyba strzele w łeb...
jedyny plus ze syfki goją sie nadspodziwanie szybko, ale czemu w ogole są
wrrrrrrrrrrr
pozdro Pati
gość
16-03-2007, 00:17:00

Do osoby która się pytała o okulary przeciwsłoneczne - możesz kupić zwykłe, na placu albo na stosiku na ulicy ale mimo iż jest na każdych prawie okularach naklejka "UV protected" to nikt nie da ci gwarancji że rzeczywiście ten filtr tam jest.
A czemu ten filtr jest taki ważny? Okulary przeciwsłoneczne jak sama nazwa wskazuje są ciemne - powoduje to, że twoja źrenica się powiększa (przy "normalnym" chodzeniu bez okularow źrenica się mniejsza ograniczając w ten sposób ilośc światła padającego do oka). A jesli się powiększy oznacza to że i więcej szkodliwych czynników wpada ci do oka. M.in. promieniowania UVA i UVB. Oko się nie broni bo przecież jest zacienione (źrenica duża) ale promienie UV wciąz wpadają i niszczą ci oko. A stąd prosta droga do problemów i to dużych. Z tego co mówiła moja dermatolog prowadzić to może do nieodwracalnych zmian w siatkówce.
Dlatego tak ważne jest zakupienie okularów u optyka (masz gwarancję że jest filtr). W Fielmannie kupisz takowe nawet za 50 złotych.
Zresztą - pewnie wiesz że nie możesz się opalać a przy konieczności przebywania na słońcu masz stosować kremy z filtrem i to wysokim - najlepiej 50 albo więcej. I to jest to samo - chodzi o zmniejszenie wpływu promieniowania na skórę (promienie UVA i UVB) - tym bardziej że bierzesz pochodną retinolu...
No to by było na tyle jesli chodzi o okulary i szkodliwy wpływ słońca na oczy.
Jeśli chodzi o mnie to jestem w trakcie 2 opakowania. twarz gładziutka, żadnych wyprysków, jedynie przebarwienia... Twarz sucha, ale nie aż tak jak w ciągu pierwszego tygodnia, usta niestety trzeba nawilżać i to często.
No i to na tyle.
P{ozdrowienia z Wrocka
Wrocek.
gość
16-03-2007, 14:38:00

Dzięki Basiek! Chyba rzeczywiście pójdę. Najgorsze jest to, że jak to sie okaże trądzikiem hormonalnym,(a słyszałam, że na ten Izo nie pomaga) to chyba normalnie sie zabije... Matko, jakie to nasze życie jest ciężkie... Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
Wtajemniczona
16-03-2007, 17:05:00

Ale za to na trądzik hormonalny pomogą leki hormonalne więc sie nie przejmuj- może i ten hormonalny jest nawet lepszy bo przynajmnije mozna konkretnie wskazać co jest jego przyczyną
Ja sie dzisiaj dowiedziałam ze mam zespół policystycznych jajników i to tez może być przyczyna mojego trądziku, ale w sumie lepiej walczyc z tym paskudztwem ze wszystkich stron A co z tego pomoże to sie okaże
Na Izo minęły mi równo 2 miesiące i jest bardzo dobrze musze przyznać
gość
16-03-2007, 18:05:00

Katia- zaczynałam od dawki 20 mg przez jeden miesiąc, potem 40 mg przez 2 miesiące i teraz mam 60 mg/ 58 kg. Poprawę zauważyłam dopiero na tych 60 mg. Wcześniej było dużo gorzej. Teraz powoli cera się rozjaśnia, prychole nadal wyłażą, ale szybko znikają. Wysypane plecy i dekolt, nie chcą mi się goić, mam takie obleśne krowy, że aż szkoda pisać...

Kasia
gość
16-03-2007, 19:00:00

loko
Czesc Wam wszystkim czytam tak sobie o Waszych (no i niestety tez moim problemie) i caly czas zastanawiam sie nad ***. Przeraza mnie troche pogorszenie stanu, ktory nie wiadomo jak dlugo moze potrwac. Ogolnie nie nawidze chemii i robie wszystko by jej unikac. No ale niestety jestem juz tak zdesperowany ze sprobuje wszystkiego. Mam w zwiazku z tym pytanie: Jesli ktos z Was jest z Warszawy to czy moglby polecic lekarza do ktorego chodzi i koszt leczenia. Chodzi mi mianowicie ile kosztuje wizyta i koszt wykonania badan? Dzieki i pozdrawiam
gość
16-03-2007, 21:36:00

16-03-2007 o 20:00, gość :
loko
Czesc Wam wszystkim czytam tak sobie o Waszych (no i niestety tez moim problemie) i caly czas zastanawiam sie nad ***. Przeraza mnie troche pogorszenie stanu, ktory nie wiadomo jak dlugo moze potrwac. Ogolnie nie nawidze chemii i robie wszystko by jej unikac. No ale niestety jestem juz tak zdesperowany ze sprobuje wszystkiego. Mam w zwiazku z tym pytanie: Jesli ktos z Was jest z Warszawy to czy moglby polecic lekarza do ktorego chodzi i koszt leczenia. Chodzi mi mianowicie ile kosztuje wizyta i koszt wykonania badan? Dzieki i pozdrawiam

zalezy czy chcesz pywatnie czy państwowo 125 zl na miesiac jesli tylko wchodzi koszt samego leku :]
gość
17-03-2007, 08:11:00

Czesc.
Jestem po 4 miesiacach na ***, uwazam, ze to jak na raize najlepszy wydatek jaki uczynilem. Nie dosc ze od 2 mkiesiecy nie widzialem nowego pryszcza, to nawet przebarwienia powoli sie wygladzaja i to wszytsko wyglada juz naprawde dobrze. Moi znajomi z innych miast byli w szoku jak mnie zobaczyli po tych miesiacach. Nie mialem tez zadnych skutkow ubocznych, (oby tak zostalo). Co prawda jestem moze bardziej spiacy, ale to chyba norma. Cwicze tez intensywnie na silowni i absolutnie nie widze zlego wplywu izo na kosci. Ogolnie polecam. Jeszcze cena - ja kupuje izo w warszawie na ulicy Konopacka 20, na pradze, za 119 zł i oczywisciew w tym pomadka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: