Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
09-12-2013, 23:09:55

Wieczorem wykąpałem się w wodzie z nadmanganianem potasu, a dziś przyjąłem dawkę witainy C i potasu. Może tędy droga?

Moim zdaniem, nie tędy droga. To tylko godne pożałowania eksperymenty prowadzące donikąd.
Początkujący
09-12-2013, 23:13:29

Czy oprócz pokrzywki macie problem z ciągłym katarem lub zatokami? {CYTAT]
Według mnie, naczynioruchowy nieżyt nosa, to jedna z postaci chorób psychosomatycznych.
gość
10-12-2013, 19:17:43

lekarz1 2013-12-10 00:09:55
Wieczorem wykąpałem się w wodzie z nadmanganianem potasu, a dziś przyjąłem dawkę witainy C i potasu. Może tędy droga?

Moim zdaniem, nie tędy droga. To tylko godne pożałowania eksperymenty prowadzące donikąd.
Jakie inne leczenie sugerujesz? Dzisiaj lekarzem mogłaby być każda osoba z ulicy, gdyż dermatologia głównie sprowadza się do przepisywania sterydów i zyrtecu. To jest dopiero godne pożałowania.
Początkujący
10-12-2013, 22:41:47

Nie należę do " przepisywaczy" Zyrtecu i sterydów na wszystko, co pokaże się na skórze.
Działam zgodnie ze swoja wiedzą medyczna wyniesioną z ciężkich studiów medycznych (tej wiedzy nie zdobywa się na ulicy) i potwierdzoną następnie w swojej praktyce lekarskiej. Jest to wiedza oparta na patofizjologii człowieka. Tu należy szukać wytłumaczenia tych wszystkich, niejasnych dla wielu, zjawisk.
Powtórzę jeszcze raz, ten, kto się chce przekonać o skuteczności mojego leczenia i prawdziwości mojej koncepcji ma szansę tego spróbować po umówieniu się na wizytę lekarską.
gość
13-12-2013, 17:36:35

Panie Andrzeju, ile kosztuje u Pana prywatna wizyta? Mieszkam daleko od Warki, dlatego chciałbym się dowiedzieć czy jedna wizyta by wystarczyła czy musiałbym jeździć co jakiś czas do Pana.
Początkujący
13-12-2013, 20:57:37

Bardzo proszę nie zadawać mi takich pytań na forum.
Wszelkie szczegółowe pytania proszę kierować do mnie na adres: niemirski@wp.pl
Pozdrawiam
Początkujący
24-12-2013, 09:20:39

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-01-2014, 22:12:04

Witam! Choruję bardzo długo bo już 15 lat i jak dotąd nie bardzo umiał mi kto pomóc. Alertec, Telfast i Zyrtec, a no i jeszcze rady typu nie nosić ubrań nie przepuszczających powietrza i unikać wysiłku fizycznego - to jedyne "recepty" na tą dolegliwość. Zauważyłam, że u większości osób objawy nasilają się zimą, u mnie lato jest przekleństwem. Zimą mam tylko swędzące plamy, latem przeradza się to w bąble które są dosłownie wszędzie. Od wielu lat nie korzystam tylko z prysznica, z wanny wychodzę cała czerwona. No i niestety nie ma mowy o gorącej zupie czy herbacie.
Ktoś zapytał o katar, rzeczywiście towarzyszy mi od dawna. chociaż nie jest aż tak bardzo uciążliwy. Bardziej dokuczają problemy z oddychaniem w temperaturze wyższej niż ok 24 stopnie.
Początkujący
10-02-2014, 09:35:16

Witam po długiej przerwie wszystkich forumowiczów.
Sytuacja u mnie powoli się poprawia i to zarówno jeśli chodzi o intensywność wysypów pokrzywki jak i o wyniki z krwi na ige całkowite, które może być odpowiedzialne za jakieś reakcje alergiczne w organizmie. Otóż rok temu wynik miałem 256, gdzie norma wynosi do 100, natomiast w tym roku mam 160.
Dodam że wprowadziłem kilka diet równocześnie. Są to następujące diety: aspirynowa (niskosalicylanowa), bezglutenowa, bezmleczna, niskohistaminowa.
Diety mam od 2 tygodni i czuję sporą poprawę.
Z resztą juz kiedyś wprowadzałem te diety ale jakoś długo nie mogłem na nich wytrzymać bo wiadomo że ciągnie do chlebka i do naleśników.
Pod koniec tego miesiąca zrobię ponownie test na IGE całkowite i zobaczymy czy wynik się poprawi.
Czytałem gdzieś że alkohol rozpuszcza salicylany, więc ci z Was którym pomaga alkohol na pokrzywkę powinni zastosowac dietę aspirynową, a nawet zrobić próby aspirynowe w szpitalu alergologicznym.
Za jakis czas napiszę jak wyszły mi wyniki.
gość
12-02-2014, 15:35:44

Witam, od 3 lat cierpie na pokrzywke cholinergiczna i z zimna...W te wakacje mój stan sie tak pogorszył, że nie mogłam w upalne dni wyjść z domu. Po 3min spaceru byłam cała zsypana, bąble pojawiały się również na twarzy. Puchły mi powieki i dostawałam poważnych ataków duszności. We wrześniu i w październiku było jeszcze gorzej mimo, że temperatury były niższe. Spacer z psem był dla mnie wyzwaniem, nie wspominając już o sporcie, który w moim przypadku jest niemożliwy! Chodziłam do wielu specjalistów i często słyszałam, że musze sie nauczyć z tym żyć bo tego sie nie da wyleczyć!!! Brałam różne proszki antyhistaminowe(telfexo,clemastinum,lirra,rupafen) i poprawa była nie znaczna. Tzn nie swędziało, ale sypało dalej. W końcu wyprosiłam pania dermatolog o skierowanie do szpitala bo inaczej normalnie strzele sobie w łeb!!! W listopadzie byłam już na koszykowej. Porobili mi testy i stwierdzili 2 pokrzywki. Wykonali również badania krwi z których wyszło ze jestem zdrowa, tylko ige mam nieznacznie podwyższone. Przepisali hydroksyzyne i zyrtec oraz kazali unikać sytuacji pocenia się i zimna!!!! To jest hit, czy jest to w ogóle możliwe?? Sytuacja się troche poprawiła, ale w zime kolejny dramat... Pokrzywka z zimna tez sie pogorszyła!!! Po 10,15 min na dworzu nawet przy temp 0stopni cała jestem zsypana a twarz normalnie mi sie pali!!! Gruba warstwa kremu i fluid pomogły mi przetrwac. Byłam również na diecie aspirynowej-brak poprawy. Życie z tym to prawdziwa udręka... Czy ktoś ma jakiś pomysł co mozna by jeszcze zrobić w takiej sytuacji? Albo jakiegos dobrego lekarza? Ja po prostu nie wierze, że nie ma jakiegos sposobu! Wszystko ma swoją przyczyne!!! Pozdrawiam i życzę zdrowia wszystkim chorym!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: