Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
13-01-2013, 11:17:54

ja bralem tez przepisal mi psychiatra jak przyszedlem z pokrzywka. czasami okazyjnie biore jak nie moge spac lub jakis duzy stres.mi pomogl.
gość
14-01-2013, 23:29:04

Również mam problem z pokrzywką :( Chodzę do szkoły gastronomicznej, raz w tygodniu mam praktyki w pracowni gdzie jest wysoka temp. ponieważ większość się tam piecze słodkości, w momencie kiedy wejdę do szkoły przebiorę się i zejdę do pracowni odrazu dostałe wysypki i plam na twarzy :( Jest to bardzo nieprzyjemne, większość w klasie już to zauwżyła i się śmieje :( Czasami wystaczy chwila że się zestresuje czym kolwiek, zrobię coś głupiego, zaczerwienie się i już dostaje pokrzywke. Dostałem ostatnio lek ketotifen zaczałem brać od świąt, w pierwszych dniach poczałem, że pomogło, ale niestety wybrałem sie w jakiś dzień na pocztę, a była deszczowa pogoda, na poczcie wypisałem kwietek byłem w kurtce, wróciłem do domu i zauważyłem ze znowu pokrzywka, wystarczy z 20-30 min. i znowu wyglądam normalnie. 2 lutego czeka mnie studniówka, nie wiem jak to będzie :/ boję się, że tam dostanę tej pokrzywki i będe wyglądać jak pajac :(
Początkujący
14-01-2013, 23:39:05

2up@
Jak możesz to rozwiń myśl "mi pomogl"
Z góry dzięki.
gość
20-01-2013, 21:31:54

Uspokoił
gość
23-01-2013, 14:29:40

siema
mam ten sam problem jak reszta czyli pokrzywka. pojawia sie za kazdym razem po wysilku fizycznym przy wydzielaniu duzej liczby potu. dla kogos kto chcialby grac w klubie pilkarskim to jest klopot. co mozna zrobic zeby to chociaz troche zredukowac.mam 19 lat. z góry dziekuje.
gość
23-01-2013, 19:52:38

nie ma za co
gość
28-01-2013, 12:46:01

Może komuś pomogę bo sama wyleczyłam się z tej choroby. Mi już nawet nie pomagały tabletki bo organizm się do nich przyzywczaił. Wysypka po wysiłku,w cieple, w zimnej wodzie, podczas stresu od razu plamy na całym ciele. Lekarze jedynie proponowali zażywanie hormonów w ostatecznosci. Zrobiłam sobie badania w stronę reumatyzmu, badania krwi nie wskazywały na podwyższone OB albo CRP a jednak - dzięki scyntygrafii wykryto u mnie w pewnym miejscu zapalenie kości. Mam chorobę przewlekłą na tle reumatoidalnym i to się okazało kluczem do wszystkiego. Przepisano mi leki przeciwzapalne olfen i sulfasalazynę i po 1,5 miesiąca pokrzywka zniknęła. Tak po prostu. Mogę normalnie ćwiczyć, biegać i widzę na sobie już tylko ostatki czyli bardzo delikatne plamy gdzie niegdzie a wcześniej było 100razy gorzej. Nic mnie już nie swędzi podczas wysiłku. Najwidoczniej jest to mocno powiązane ze sobą, ale lekarze dematolodzy w życiu nie wpadli na to że zapalenie może mieć jakiś związek z pokrzywką. Popytajcie się waszych lekarzy, może będą potrafili to jakoś logicznie wyjaśnić i pomóc, bo dla mnie to jest naprawdę ogromna niespodzianka ze strony tych leków.
gość
28-01-2013, 13:13:18

A można brać te leki bez recepty? Chętnie bym poeksperymentował bo pokrzywka zniszczyła całe moje życie(20lat młodości)
gość
28-01-2013, 13:22:05

Jeśli możesz to napisz do mnie na maila bo może czegoś sie jeszcze dowiem od Ciebie. Objawy mam identyczne i w swoim życiu miałem klika poważnych upadków z dużej wysokości a także częste bóle kręgosłupa i właśnie biorę diclac i po tym mi przechodzi ból(2 tabletki)
arek240@tlen.pl
gość
29-01-2013, 15:14:11

Co spowodowało że postanowiłaś zrobić badania akurat pod katem reumatyzmu?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: