Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
31-12-2012, 13:04:43

Zazdroszczę podejścia! Mam nadzieję że i ja wykrzesam z siebie taki optymizm i silna wolę..po prostu mam trochę depresyjny charakter :P Zobaczymy czy ten psycholog "postawi mnie na nogi"
gość
01-01-2013, 18:18:10

Jeśli możesz to napisz co powiedział ten psycholog bo ja już też mam dosyć tych leków i myślę o tym kierunku.
gość
01-01-2013, 20:55:57

nie psycholog tylko psychiatra jak juz
gość
02-01-2013, 11:28:15

Czemu psychiatra a nie psycholog?
gość
02-01-2013, 19:29:29

psycholog to nie lekarz
gość
04-01-2013, 23:51:09

Psycholog może z Tobą porozmawiać o problemach, ale to psychiatra leczy układ nerwowy, pozdrawiam :)
gość
05-01-2013, 11:36:12

Ja już się wypowiadałem raz, ale chyba nikt nie zwrócił większej uwagi na mój post.
Dla mnie kluczem do sukcesu, czyli prawie całkowitego wyeliminowania pokrzywki był regularny wysiłek fizyczny, tak, że pot ma sie z was lać strumieniami. Dawniej ćwiczyłem czasami nawet codziennie teraz wystarczy raz na dwa lub trzy dni i mam prawie całkowity spokój z pokrzywką. Czasami przy dużym, gwałtownym stresie czuje lekkie duszności.To wszystko. Nie biorę już ŻADNYCH leków od ponad roku! Trzymam za was kciuki
Pozdrawiam
Dawid
Początkujący
06-01-2013, 06:07:05

Teoria którą głosisz nie ma u mnie zastosowania,więcej wysiłku,zmęczenia to więcej wysypki,więcej bąbli,czasem nawet obrzęk oczu dostanę,trudności w oddychaniu, więc mi to nie pomaga. U mnie to nieskończony zapas pokrzywki,brałem oprócz antychistaminowcyh tabletek preparat daosin który rozkłada histamine i co? i nic,wysiewy pokrzywki nadal. Ja czasem jak wyjde do sklepu,kilkadziesiąt metrów to mam pokrzywke na twarzy,wchodze do mieszkania i zlewa mi się to w większe czerwone plamy,swedzi piecze,mam uczucie gorąca i po 30min. wszystko potrafi znikną. Uważąm że histamina nie jest odpowiedzialna za pokrzywke,są to inne substancje,hormony,sam nie wiem. Przyjmując pokrzywke cholinergiczna i nadwrażliwoś na acetocholine to należało by się na tym skupic, nie wiem jakie leki,mogą ten problem rozwikłac ,by może faktycznie leki pod kątem leczenia,układu nerwowego wegetatywnego dadzą rezultat. Pewne jest to że zaden alergolog nam nie pomorze,nawet wysokie dawki leków anychist. nie wylecza nas z tego,zmniejsza skutki pokrzywki,mniejszy wysiew itd.
gość
08-01-2013, 16:50:09

henex, jak długo ćwiczyłeś, tydzień, dwa, miesiąc ?
Początkujący
12-01-2013, 14:29:53

@Lekarz1
Czy mógłbym sie z Panem skontaktować prywatnie? Jeśli tak to w jaki sposób?
Moja pokrzywka przebiega tak jak u wiekszości osób tuta. Zaczeła sie w wieku gimnazjalnym itd itd Poszedłem ostatnio do lekarza psychiatry. Zdziwił sie gdy opisałem mu problem z jakim przyszedłem. Powiedział ze to zaledwie jakies 5% jego działalności na tą chorobę. Opisałem mu mniej wiecej co pisał Pan Lekarz1 na forum. Przepisał mi Pramolan który miał zmniejszyć moj stres. Pobrałem ten lek 10 dni po czym doznawałem dziwnych bóli w klatce pierśiowej i zaprzestałem. Lekarz ten powiedział ze ma jeszcze jakiś inny lek w rekawie gdyby ten nie pomógł. Chciałbym bardzo skontaktować sie z użytkownikiem Lekarz1.
Ps. Ktoś brał Pramolan?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: