Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-03-2009, 13:57:00

Nawiazujac do swojej powyzszej wypowiedzi: nie znalazlem nic tanszego niz Tretinex za 99zl. Zreszta w ogole z tego co zaobserwowalem ciezko jest dostac ktorys z preparatow praktycznie wszedzie jest tylko na zamowienie, jedynie co bylo na stanie aptek to *** za 129.90zl
pozdrawiam Lukasz
gość
13-03-2009, 09:02:00

A ja za opakowanie *** w Białymstoku 20 mg zapłaciłam 99 zł i dostałam pomadkę ochronną z tą samą nazwą gratis
Początkujący
15-03-2009, 10:07:00

Za 2 tygodnie zacznę kurację ***, mam w związku z tym pewne pytania. Trądzik mam głównie na czole, wokół zarysu twarzy (blisko szyi) i pojedynczo na całej twarzy - to znaczy są to jasne grudki, zaskórniki, a czasami wyskakują czerwone krosty, męczę się z tym od ok.2-3 lat, ogólnie postać trądziku nie jest bardzo zła, ale moja lekarka powiedziała, że mogę wziąść *** i będę miała spokój. Zleciła mi badania i wspomniała też o peelingu migdałowym. Wiecie może kiedy się taki peeling robi - przed czy po kuracji? Bardzo boję się tego "wysypu" na początku kuracji Zastanawiam się czy nie powinnam iść jeszcze wcześniej do kosmetyczki, żeby "wyczyściła" mi twarz, bo jak te wszystkie moje grudki zropieją podczas tego "wysypu" to będzie masakra Jest jeszcze jedna rzecz która mi spokoju nie daje, to znaczy za ponad miesiąc idę na ważną imprezę i siłą rzeczy będzie tam alkohol - czy zażywając *** można się napić (zaznaczam, że tylko "symbolicznie"? Czy może to mieć poważne skutki uboczne? I ostatnie pytanie: czy podczas brania *** można używać pudru?
BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!
Pozdrawiam
rococo
Początkująca
15-03-2009, 17:45:00

Witam. ja brałam Tretinex przez 10 dni i dałam sobie spokój, nie wytrzymywałam skutków ubocznych które pojawiły się u mnie już po kilku godzinach brania leku. Jak czytałam dzienniki osób leczonych isotretinoiną o ich skutkach ubocznych to ja miałam chyba wszystkie je wszystkie jakie tylko są możliwe przy tej kuracji . Teraz jestem na isotretinoinie w kremie, no i stwierdzam że retinoidy to nie dla mnie. Krem również powoduje wysuszenie skóry co powoduje bardzo duży ból i pieczenie twarzy. Jeśłi ktoś chce to mam na zbyciu troszkę wiecej niż 1 opakowanie Tretinexu, cena 70 zł za opakowanie (tyle płaciłam w aprece w Zgierzu).
Pozdrawiam
Zainteresowanych lekiem prosze o kontakt na maila
iza.olczak@interia.pl
Początkująca
15-03-2009, 17:46:00

Witam. ja brałam Tretinex przez 10 dni i dałam sobie spokój, nie wytrzymywałam skutków ubocznych które pojawiły się u mnie już po kilku godzinach brania leku. Jak czytałam dzienniki osób leczonych isotretinoiną o ich skutkach ubocznych to ja miałam chyba wszystkie je wszystkie jakie tylko są możliwe przy tej kuracji . Teraz jestem na isotretinoinie w kremie, no i stwierdzam że retinoidy to nie dla mnie. Krem również powoduje wysuszenie skóry co powoduje bardzo duży ból i pieczenie twarzy. Jeśłi ktoś chce to mam na zbyciu troszkę wiecej niż 1 opakowanie Tretinexu, cena 70 zł za opakowanie (tyle płaciłam w aprece w Zgierzu).
Pozdrawiam
iza.olczak@interia.pl
gość
15-03-2009, 18:53:00

12-03-2009 o 14:57, gość :
Nawiazujac do swojej powyzszej wypowiedzi: nie znalazlem nic tanszego niz Tretinex za 99zl. Zreszta w ogole z tego co zaobserwowalem ciezko jest dostac ktorys z preparatow praktycznie wszedzie jest tylko na zamowienie, jedynie co bylo na stanie aptek to *** za 129.90zl
pozdrawiam Lukasz

na ulicy chlodnej (chyba 25) ale mozna sprawdzic dostaje *** za 95 zl i pomadke.

inde
gość
15-03-2009, 19:06:00

15-03-2009 o 18:46, izulka18 :
Pozdrawiam
iza.olczak@interia.pl

To normalne że na początku będziesz mieć skutki uboczne. Początek jest najgorszy.Ja biore już miesiąc i jakoś żyje jak narazie czuje sie bardzo dobrze.Wiec ja ci radze lepiej kontynuuj kuracje!!!
gość
15-03-2009, 19:09:00

Ja mam takie pytanie: biore juz ponad 3 tygodnie *** i jak narazie nie miałem wysypu a wręcz sie skóra poprawia!!! Czy wysyp jest dopiero przedemną? czy może miał ktos kuracje bez wysypu i sie wyleczył do końca??
gość
15-03-2009, 20:11:00

mam pytanie odnośnie wypadania włosów podczas kuracji na izo, bo dośc mocno przerzedziły się. Czy to jest łysienie odwracalne?
gość
15-03-2009, 22:12:00

a czy ktos mial taki przypadek, ze po pewnym czasie od zakonczenia kuracji nastapil nawrot choroby ? tzn czy znow pojawily sie pryszcze, nacieki itd ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: