Reklama:

uciążliwa wysypka na całym ciele.... czy ktoś wie jak mi pomóc? (113)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-06-2011, 15:01:04

Poczytaj o wyciągu z kasztana są też balsamy, maści, kremy,żele,
gość
17-09-2012, 18:01:50

Gość 2010-02-08 09:24:36 Mój synek tez miał wysypke i obrzęk testy alergiczne wyszły ujemnie a okazało sie ze ma lamblie.Kuracja metronidazolem zatrzymała wszystkie objawy na rok syn przestał łapać też infekcje które wcześniej sie zdarzały dość często.Obecnie znowu ma wysypke na całym ciele ale lamblii nie ma (badanie laboratoryjne a wcześniej badanie komputerowe).Nie wiem co mu moze dolegac ,jesli ktos ma taki sam problem proszę o radę
gość
21-01-2013, 11:25:20

Hej mam prawie 18 lat i mam wysypkę która zaczyna się rozszerzać wszędzie. Zaczeło się od pleców i barków to było wczoraj. Dziś jest już na rękach udach i co gorsza na twarzy. Cała twarz jest czerwona i mam tak jakby zmęczone oczy, ale uważam że to może akurat być z niewyspania. No i tylko jeszcze jedno SWĘDZI JAK CHOLERA !!! Po kąpieli myślałem że to z jakiś bakteri np mydla(nowe mydło używane może 2 razy). Co gorsza tak piecze że nieda się nawet minuty usiedzieć bez drapania. Doradzcie mam narazie dziś ewentualnie wstrzymać się do jutra co się stanie i iśc do lekarza rodzinnego. Moja mam twierdzi że to może być świerzb albo odra, ale na odre szczepiony byłem 2 razy. Co do świerzba to nie wiem ale myję się regularnie nie mam jakiegoś gnoju pleśni w pokoju czy coś więc to dla mnie jest raczej nie do uwierzenia. Co byśie poradzili zrobić czy dermatolog da leki za stówke i to nic nie da ?? alergi nie mam na testach w wieku około 11 lat miałem coś że mi jakieś tam drobne elelmenty mogą denerwować i że to nie ma wpływu na nic dlatego cały rok mam słaby kaszel tego nie biore pod uwage. Więc może jeżeki nawet nieda się tego całkiem zlikwidować to może jakoś troche zapobiec.
gość
09-02-2013, 08:54:37

Gość 2013-01-21 12:25:20 Hej mam prawie 18 lat i mam wysypkę która zaczyna się rozszerzać wszędzie. Zaczeło się od pleców i barków to było wczoraj. Dziś jest już na rękach udach i co gorsza na twarzy. Cała twarz jest czerwona i mam tak jakby zmęczone oczy, ale uważam że to może akurat być z niewyspania. No i tylko jeszcze jedno SWĘDZI JAK CHOLERA !!! Po kąpieli myślałem że to z jakiś bakteri np mydla(nowe mydło używane może 2 razy). Co gorsza tak piecze że nieda się nawet minuty usiedzieć bez drapania. Doradzcie mam narazie dziś ewentualnie wstrzymać się do jutra co się stanie i iśc do lekarza rodzinnego. Moja mam twierdzi że to może być świerzb albo odra, ale na odre szczepiony byłem 2 razy. Co do świerzba to nie wiem ale myję się regularnie nie mam jakiegoś gnoju pleśni w pokoju czy coś więc to dla mnie jest raczej nie do uwierzenia. Co byśie poradzili zrobić czy dermatolog da leki za stówke i to nic nie da ?? alergi nie mam na testach w wieku około 11 lat miałem coś że mi jakieś tam drobne elelmenty mogą denerwować i że to nie ma wpływu na nic dlatego cały rok mam słaby kaszel tego nie biore pod uwage. Więc może jeżeki nawet nieda się tego całkiem zlikwidować to może jakoś troche zapobiec.
Jakbym siebie czytał, taki sam problem mnie dopadł i też mam 18 lat.
Dokładnie wszystko zaczęło się wczoraj w szkole bardzo mnie swędziło na plecach jak i brzuchu było to w godzinach porannych po jakimś czasie ból ustał, gdy wrócilem do domu znowu się zaczęło ale tym razem dużo mocniej swędziło nie mogłem się powstrzymać bez podrapania się sciąglem ubranie i zauważyłem wysypke.
Postanowiłem dość wcześniej pójść spać z myślą że wysypka minie,ale jednak się nie stało gdy wstałem wysypka ogarnęła moje całę ciało jest to nei do wytrzymania cały czas musze sie drapać.
Jak ktoś miał taki problem i zapobieg temu proszę pisać.
gość
15-02-2013, 19:57:08

Mam dokladnie to samo jak poprzednicy , ktos wie co to moze byc i co z tym zrobic ?!
gość
16-02-2013, 09:08:40

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-06-2013, 11:17:19

Mam pytanie - minęła ta wysypka u 18 latków? Co to było?
Początkująca
04-09-2014, 08:52:41

Początkujący
15-12-2014, 10:27:49

gość
06-02-2015, 17:56:15

Dziewczyny .zrobcie Sobie kuracje antypasozytowa I oczyszczanie watraby.
zaden lekarz wam Nie pomoze a bedzie szprycowal kolejnymi lekami.
Polecam ksiazke dr huldi Clark tam dowiecie sie wszystkiego.magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: