Reklama:

uciążliwa wysypka na całym ciele.... czy ktoś wie jak mi pomóc? (113)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-03-2016, 20:58:17

Witam od 3 miesięcy walczę z wysypką grudkowatą, występuję w okolicy pach, boku lewego i prawego, pojedyńcze grudki znajdują się na przedniej części ud oraz podudzi; po za tym wysypka bardzo swędzi. Lekarz dermatolog poza przepisaniem maści nic nie stwierdził. Maść pomaga, ale niestety wychodzą nowe zmiany.
gość
19-03-2016, 21:03:18

Dodatkowo na obu piszczelach utrzymuje się ta zmiana w bardzo nasilonej formie (cienka warstwa strupa, pod spodem tkanka bardzo sącząca - nie gojąca się rana)
gość
28-07-2016, 16:13:30

Ja też mam jakąś wysypkę. Wykąpałam się w jeziorze i od 2 dni mam dużą wysypkę na brzuchu, trochę na rękach i trochę na nogach. Na początku swędziało ale już przestaje. Lecz to wapno które pije nic mi nie daje...
gość
20-08-2016, 09:23:13

Nie chce Was straszyć ale przeważnie smiany chorobowe na skórze są powikłane z HIV.
Warto zrobić testy w tym kierunku.
gość
04-10-2016, 21:30:10

witam.od jkiegos czasu to jest 11 dni mam powiedzmy wysypke.zaczelosie od kilkukrostek na brzuchu pozniej piersiach nastepnie szyja i tak cale cialo.dodam ze jestem w anglii gdzie lekarze nie maja zielonego pojecia co mi jest.moje cialo wyglada teraz jakbym miala poparzenie 3 stopnia zmieniaja tylk leki i wysylaja od jednego lekarza do drugiego.nie mam pojecia co jest po lekach nic nie ustepuje a jest co raz gorzej.jutro klejna wizyta u lerza i pewnie kolejna zmiana tabletek..chyba czeka mnie wyjazd do Polski bo tu mi nic nie pomoga zadnych badan z krwi zadnych testow n alergie NIC!! dodam ze wieczorami co dzien mam goraczke do 38 stopni.prosze o pomoc.dziekuje
gość
25-02-2017, 07:46:57

Jaka diagnoza? Ja mam identyczne zmiany od 3 mc i nikt nie jest w stanie mi pomoc... czekam na wyniki biopsji
gość
27-02-2017, 19:58:33

poszłam ze sedząca wysypką pod pachami do lekarza wczoraj. byłam pewna że to alergia, po czym ku mojemu zdziwieniu okazało sie ze to swierzb! :/
gość
27-02-2017, 21:12:41

o matko a sie mowi ze swierzb to taka rzadka choroba a tu prosze. i co w takim razie? co lekarz przepisal??
ja tez mam podobna wysypke ale narazie nie swedzi az tak bardzo...
gość
28-02-2017, 17:34:48

Gość 2017-02-27 22:12:41
o matko a sie mowi ze swierzb to taka rzadka choroba a tu prosze. i co w takim razie? co lekarz przepisal??
ja tez mam podobna wysypke ale narazie nie swedzi az tak bardzo...
właśnie nie taka rzadka! lekarz powiedział, że z roku na rok coraz więcej osób przychodzi z tym choróbskiem. Często jest tak, że ludzie źle się leczą albo nie stosuja do końca kuracji i potem nawraca. No, ale wracając do tematu, zalecił mi preparat bez recepty (novoscabin)i leki przeciwalergiczne.
gość
12-03-2017, 16:53:09

Witam mam 74 lata moja choroba zaczęła się od silnych bólów kości i mięśni.Wzięłam dwa paracetamole
rano i dwa po południu - bóle przeszły ale na całym ciele pojawiła się wysypka w postaci drobnych grudek i
bąbli bardzo swędzących wprost nie do wytrzymania. Udałam się do szpitala - dostałam zastrzyk Crea 0,62mg/dL i Bil 0.8 mg/dL - oraz 3 kroplówki ---- 1 amp, Clemastin, i.m oraz 200 mg. Corhydron + 250 ml 0,9% NaCI i.v ---- 1 amp. Pyralginy+250 ml. 0,9% NacI i.v ---- oraz trzecią kroplówkę - 1 amp. Calcium +250 ml. 0,9% NacI i.v Po 6 godzinach pobytu w szpitalu nie ma śladu po wysypce. Dziękuję lekażowi i szpitalowi MSW w Olsztynie za trafną i szybką decyzję leczenia i za powrót do zdrowia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: