Reklama:

Trądzik młodzieńczy (43)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
13-07-2009, 12:21:00

Hejj. Mam 15 lat , a problemy z trądzikiem od ok. roku. Wcześniej, jak jeszcze niczego nie stosowałem miałem zmiany ropne na twarzy, najwiecej na policzkach i brodzie, czasem na nosie[brzydko to wyglądało], od kilku miesięcy stosuje tonik UNDER 20, mydełko siarkowe i krem nivea young na noc. Jest lepiej, ale caly czas mam czerwone plamy i chce sie ich pozbyc, zeby miec czystą skórę. No i jeszcze cała twarz oczywiście jest tłusta.
Iść do dermatologa czy polecicie mi jakies kosmetyki ?
gość
17-07-2009, 13:48:00

możesz pójść do dermatologa na konsultację, a ja ci mogę polecić BENZACNE w żelu, jest bez recepty więc spokojnie go dostaniesz w aptece, działa wysuszająco więc możesz go stosować wieczorem a rano dodatkowo dobry krem nawilżający np. VICHY,
Początkująca
18-07-2009, 12:13:00

Na trądzik polecam zioło vilcacora zwane też kocim pazurem. Bardzo skuteczne i działające kompleksowo. Prócz trądziku eliminuje wiele innych dolegliwości. Radzę zasięgnąć informacji o jego działaniu w internecie. Przyjmuję vilcacorę od dwóch tygodni a stan mojej skóry zakażonej gronkowcem bardzo się poprawił. Wcześniej leczyłam ją jak wielu z was przeróżnymi maściami, a nawet ***, po którym spokój miałam na około 2 lata. Problem jednak powrócił, choć mniej nasilony więc rozpoczęłam kolejną bitwę już na mniejszą skalę. Vilcacora jest moim wielkim odkryciem i mam przeczucie, że ostatnim
medka
gość
21-07-2009, 11:49:00
gość
24-07-2009, 12:53:00

nadtlenek benzoilu jest dobry na pryszcze, ale na mnie Brevoxyl nie podziałał, chyba za słaby był na moje syfy, potem używałam Benzacne, też z nadtlenkiem benzoilu, tego 10% i dużo lepiej było
gość
21-11-2009, 21:34:09

Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak w szybkim czasie usunąć pryszcze (trądzik) to napisz na gg: 9183518. Nic nie kosztuje zabieg!
gość
02-03-2010, 18:02:58

Hej:D mam 15 lat i od 4 problem z tym syfem nie byłam jeszcze z tym u lekarza,kupuję nowe maści z nadzieją,że wreście ta pomoże...ale tak nie jest Znacie może jakiś tonik lub maści,która mi pomoże??? Pomóżcie... :***
gość
15-04-2010, 11:26:07

mam 23lata i 9miesieczne dziecko ktore ssie piers.mam na twarzy trądzik.byłam u dermatologa i dostałam recepte na ZINERYT mam tego urzywac dwa razy dziennie,ale jak tego urzywam o krostek zrobiło sie coraz wiecej,czy mam tego nadal urzywac i czy to na pewno jest bespieczny lek nobo mam jeszcze dziecko na piersi.pozdrawiam ania.
gość
15-04-2010, 11:26:37

mam 23lata i 9miesieczne dziecko ktore ssie piers.mam na twarzy trądzik.byłam u dermatologa i dostałam recepte na ZINERYT mam tego urzywac dwa razy dziennie,ale jak tego urzywam o krostek zrobiło sie coraz wiecej,czy mam tego nadal urzywac i czy to na pewno jest bespieczny lek nobo mam jeszcze dziecko na piersi.pozdrawiam ania.
gość
29-06-2010, 16:25:04

Ja polecam tabletki VISAXINUM i takie próbki EUCERIN to pomaga po 6-8 tygodniach... Mi pomogło... :)
Powodzenia :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Wgłębienie, dziura w kciuku
Dzień dobry. Od około miesiąca pojawiła mi się zmiana na kciuku w postaci suchej twardej skórki. Po zdrapaniu pojawiła sie nastepna. Prze to zrobiło się coraz większe wgłębienie. Nie pamiętam, żebym się skaleczyła. Nadal to miejsce jest szorstkie i twardawe. Co to może być? Bardzo proszę o poradę.
gość
Wytatuowany pieprzyk
Witam , miałam robiony tatuaż , dzień później zorientowałam się że tatuator mi go wytatuował , bez konsultacji ze mną , lekko mnie to zestresowało , ponieważ słyszałam że nie powinno się tego robić... Mam się nie martwić czy lepiej iść z tym do lekarza ?
gość
Dziwne znamię
Czy to znamię jest groźne? Ma mniej niż 0,5 cm. Ujęcie w powiększeniu.
gość
Co to może być
Wyskoczyło mi coś takiego co to może być
Reklama: