Reklama:

Trądzik młodzieńczy (43)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-08-2007, 11:43:00

a gdzie można kupić ten ***
gość
27-04-2008, 10:41:00

Jeżeli masz poważne problemy, powinnaś otrzymać antybiotyk (tetracyklinę) doustnie i antybiotyki naskórne (chloramfenikol, klindamycynę, erytromycynę). Skuteczne są preparaty robione w aptece na zamównienie, mniej skuteczne - gotowe np. Davercin. Można także z powodzeniem stosować domiejscowo nadtlenek benzoilu oraz doustnie terapię hormonalną. Jednak najskuteczniejsze są antybiotyki. Nie wolno wyciskać pryszczy. Pamiętaj jednak, iż niektóre antybiotyki mogą pogorszyć stan (np. azitromycyna), czasami zdarza się to przy tetracyklinie doustnej (jednak b. rzadko).
Przy mniej poważnych problemach, antybiotyk domiejscowo (najlepiej chloramfenikol, inaczej detreomycyna albo chloramycetyna) powinien wystarczyć.
gość
27-04-2008, 10:42:00

Jeżeli masz poważne problemy, powinnaś otrzymać antybiotyk (tetracyklinę) doustnie i antybiotyki naskórne (chloramfenikol, klindamycynę, erytromycynę). Skuteczne są preparaty robione w aptece na zamównienie, mniej skuteczne - gotowe np. Davercin. Można także z powodzeniem stosować domiejscowo nadtlenek benzoilu oraz doustnie terapię hormonalną. Jednak najskuteczniejsze są antybiotyki. Nie wolno wyciskać pryszczy. Pamiętaj jednak, iż niektóre antybiotyki mogą pogorszyć stan (np. azitromycyna), czasami zdarza się to przy tetracyklinie doustnej (jednak b. rzadko).
Przy mniej poważnych problemach, antybiotyk domiejscowo (najlepiej chloramfenikol, inaczej detreomycyna albo chloramycetyna) powinien wystarczyć.
gość
14-05-2008, 11:09:00

Najbardziej na trądzik pomogla mi maść z ichtiolem. trochę nieładnie pachnie, ale co tom. Dodatkowo myslę, że pomogły mi tabletki anty, które zaczęłam łykać mniej więcej w tym samym czasie.
gość
10-07-2008, 11:34:00

U mnie najlepsze efekty po Regulonie jeśli juz mowa o pigułkach anty i leczeniu trądziku.
gość
10-01-2009, 15:25:00

Ja stosowałam kilka miesięcy temu kuracje antybiotykową i bardzo mi to pomogło bo pryszcze mi całkowicie zeszły. Póżniej jeszcze smarowałam Skinorenem tak dla ulepszenie efektu. teraz skóra twarzy wygląda dobrze ale nadal jest bardzo tłusta i ciągle mi się świeci. Nie wiem co z tym zrobić. Pomóżcie!!!
gość
10-02-2009, 20:29:00

Piszecie tutaj o różnych zmianach trądzikowych .Zależy od rodzaju czasami pomoże kosmetyk z drogerii i kolezanka będzie polecała Tobie użyj jest super ale nie musi tak być. Jezeli jest odmiana trądziku np. różowawy czy ropny to lepiej skonsultować to z dermatologiem który poleci jakiś dobry specyfik. A jeżeli to nie pomoze to moze trzeba wybrać się do lekarza endokrynologa mogą wystąpić jakieś hormonalne zmiany w organiźmie da skierowanie na badanie krwi i hormonów zbada tarczycę i moze leczenie hormonami.
gość
10-02-2009, 20:35:00

Nazywam się Kaśka mam 21 lat i na trądzik stosuję różne specyfiki ale Wam powiem taką rzecz : Myję twarz szarym mydłem lyb mydłem protex 3 tak 5 razy dziennie. Przemywam wacikiem nasączonym borasolem po między 2 godz. przemywam płynem Afronis trochę szczypie ale ma i na noc maść lerossett super sprawa buźka gładka plus wypalanie w solarium 10 min super sprawa.
gość
11-02-2009, 13:36:00

Do jakiego lekarza mam sie zgłosić z tym problemem
gość
11-02-2009, 22:16:00

Nie napisałaś moja droga dokładnie z czym masz problem czy masz ropne zaskórniki czy masz pozostałości plam czy masz cerę tłustą . Najlepiej najpierw do kosmetyczki ona Ci powie czy masz problemy i jakie z czym i moze nie będzie podejmowała się usówania czopów tworzonych na buźce. Wieć jak coś to dermatolog a jak nie to endokrynolog . Droga taka 1) kosmetyczka 2) dermatolog 3) endokrynolog.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: