Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2007, 13:41:00

hey asiik ja mieszkam w niemczech i tez si zarazilam,wystarczy tez tylko isc do apteki,i wykupic jakas masc,co bys mi doradzila???kicia
gość
27-09-2007, 13:41:00

hey asiik ja mieszkam w niemczech i tez si zarazilam,wystarczy tez tylko isc do apteki,i wykupic jakas masc,co bys mi doradzila???kicia
gość
02-10-2007, 13:10:00

ja uzywam crotamiton a na świąd aleric
gość
03-10-2007, 07:38:00

Świerzb jest straszny!To prawda, że potrafi wrócić nawet po kuracji. Ja używałam Jacutinu, potem nie mozna było go dostać w aptekach i lekarz przepisał mi Novoscorbin. Zaraziłam się tym gównem chyba od byłego faceta, po rozstaniu z Nim nie wiedziałam, że to świerz, a po paru kolejnych tygodniach zaraziłam mojego przyjaciela! Do tej pory nie moge sobie tego wybaczyć. Gdy jego też zaczęło wszystko swędzić ja już byłam po kuracji,ale nie miałam odwagi by mu powiedzieć na co powinnien się leczyć.... Jezu!Ten świerzb to strasznie wstydliwa choroba! Mam nadzieję, że już nigdy nie wróci!
gość
03-10-2007, 15:44:00

świetnie cię rozumiem, najgorsza jest świadomośc że się kogoś zarazi lub zaraziło, ja borykam sie z ta zarazą od miesiąca trudno całkiem odizolować sie od otaoczenia albo mówić uwaga mam świerzba, dlatego unikam ludzi jak mogę, niech ktoś mi poda jakiś skuteczny lek bo novoscabin i crotamiton, pranie oraz prasowanie nie pomaga czuję się okropnie POMOCY
gość
05-10-2007, 17:03:00

W Polsce zarejestrowany wiele miesięcy temu ale ciągle niedostępny jest INFECTOSCAB (permetryna). Jestem po jednokrotnej aplikacji Lyclearu (kupiony online) i wydaje się, że po półtorej roku bezskutecznej walki problem zniknął-polecam.
gość
06-10-2007, 15:14:00

01-04-2007 o 21:30, gość :
Witam przyjaciele.Chciałbym,korzystając z Waszych doświadczeń znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie od jakiegoś czasu pytania.Mam bardzo przykrą wysypkę.Jeśli miałbym ją określić medycznie,to chyba najlepszym określeniem byłoby grudkowo-plamowa.Zaczęło się od dłoni i stóp,z tym,że dotyczy to tylko wierzchnich części tych miejsc.Z czasem wysypka przeniosła się na całe ciało ale tylko na miejsca najbardziej delikatnej skóry oprócz narazie głowy.Jest ona bardzo symetryczna i z matematyczną dokładnością dosięga każdego ułamka tej najbardziej miękkiej skóry po obu stronach ciała.Trwa to już kilka miesięcy.W międzyczasie miałem szereg nieprzyjemnych dolegliwości i chorób,jak np ostre zapalenia zatok,jakieś stany zapalne w dolnej części kręgosłupa,zapalenie oskrzeli i inne dolegliwości oddechowe.Byłem u dermatologa.Juz nawet dwa razy.Kuracja Jacutinem nie dała żadnych efektów a lekarz nadal uparcie twierdzi,że to świerzb.Mam wątpliwości.Tym bardziej,że zaczęło się to wszystko jakiś czas po kilku kleszczach,które złapałem jesienią.Lekarz to wszystko olewa i zdecydowanie twierdzi,że mamy do czynienia ze świerzbem,chociaż za pierwszym razem sam miał wątpliwości.Co ciekawe,zanim udałem się do lakarza nic mnie nie swędziało.Dopiero,gdy padła nazwa świerzb,zaczęło swędzieć wszystko.Mam prośbę.Czy objawy,które opisałem są podobne do objawów świerzba,czy rodzaj wysypki i jej symetryczność to klasyczne objawy świerzba,czy wysypka dotykająca tylko najdelikatniejszej skóry to świerzb,czy nie znikające i na nowo pojawiające się grudkowe krosty na wierzchu dłoni i wysypka zamieniająca sie w plamy na wierzchu stóp to objawy świerzba?Smarowałem to nawet najbardziej toksycznymi substancjami i nie znika.Wybaczcie ale nie wierzę lekarzom i ich rutynie.Nie oczekuję tu diagnozy ale odpowiedzi na pytanie,czy to może być świerzb i albo poważne wejście w ten temat i leczenie albo wykluczenie tej ewentualności.
gość
06-10-2007, 17:19:00

witam
dziękuję za informację lecę na allegro po Lyclear
gość
08-10-2007, 09:42:00

Można dodatkowo wyprać ręczniki pościel i bieliznę w dodatku do prania Allergoff. Można kupić na www.allergoff.pl. Ma on działanie likwidujace świeżbowiec.
gość
08-10-2007, 09:42:00

Można dodatkowo wyprać ręczniki pościel i bieliznę w dodatku do prania Allergoff. Można kupić na www.allergoff.pl. Ma on działanie likwidujace świeżbowiec.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: