Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
14-11-2007, 11:37:00

f
gość
16-11-2007, 01:32:00

Moja drodzy. Pomimo tego co czytacie na forum swierzb nie jest niesmiertelny, wrecz przeciwnie. Stosowanie sie do kuracji siarkowej + miejscowe smarowanie mascia po kuracji w miejscach widocznego wylęgu i solarium przez 10 min 2-3 w tygodniu to gwarancja wygranej walki. Bzdurami sa opowiesci o swierzbie w skarpetce czy w nieuzywanym od pol roku swetrze. Oczywiscie zmiana odziezy i prasowanie jest zalecane, ale prawdopodobienstwo przezycia swierzba po praniu jest niewielkie. Czestym bledem jest zmiana poscieli...W nowej swiezb moze sie rozwijac na nowo a w takiej "przesyconej" mascia nie ma racji bytu. Jesli wasze objawy pojawiaja sie o okreslonych porach, to moze byc to zwykla alergia, ktora uwarunkowana genetycznie moze objawiac sie swedzoca wysypka. Radze sobie zrobic testy alergologiczne nazim zniszczycie naskorek siarką lub co gorsza innymi srodkami na swierzb. Jezeli pomimo wdrozenia wyzej opisanej terapi swierzb powraca to wniosek jest jeden: macie ciagly kontakt z zrodlem zarazenia. Moze to byc praca, szkola, silownia, hotel lub po prostu znajomi...Nie doszukujcie sie swierzba w swojej szafie. Pamietajcie rowniez, ze traktowanie skory masciami i innymi toksycznymi srodkami powoduje, ze ta sie broni i czesto z powodu zatkanych porow powstaja wypryski. Swierzb jest rowniez czesto mylony z kila. Dla spokoju mozna wykonac badanie wassermana, ktore jest tanie i bezbolesne. Pozdrawiam - DERMATOLOG
gość
16-11-2007, 09:50:00

swiezb zyje 72 h :P to wiem. Za pierwszy raz jak sie leczylem posmarowalem tylko punkty w ktorych byl nie robcie tak bo przelazl na inne. Teraz juz jestem chyba zdrowy ale ciagle zmieniam posciel reczniki Gotuje ubrania i bielizne. Odkurzam przynajmniej 2 razy w tyg. Nie wiem czy jestem juz zdrowy ale chyba w koncu tak prawie 2 miesiace sie z tym gownem meczylem a sam nie wiem do konca gdzie sie zarazilem
gość
17-11-2007, 20:53:00

mam na zbyciu te angielskie specyfiki my na szczęście jesteśmy po wszystkim
gość
18-11-2007, 19:07:00

czesc wszystlim moj maz zarazil sie swierzbem w pracy byl u lekarza a masc przepisana przez pania doktor wogole nie pomogla jestem zalamana pracuje w sklepie w centrum malego maista wszyscy sie znaja boje sie ze ktos sie dowie niewiem co robic czy masci o ktorych piszecie sprzedawane sa bez recepty blagam odpiszcie
gość
18-11-2007, 19:13:00

czesc wszystlim moj maz zarazil sie swierzbem w pracy byl u lekarza a masc przepisana przez pania doktor wogole nie pomogla jestem zalamana pracuje w sklepie w centrum malego maista wszyscy sie znaja boje sie ze ktos sie dowie niewiem co robic czy masci o ktorych piszecie sprzedawane sa bez recepty blagam odpiszcie
gość
19-11-2007, 20:16:00

na swierzb skuteczny jest taki plyn o oleistej konsystencji.nie pamietam nazwy,ale jest na recepte
gość
21-11-2007, 10:27:00

Witam goscia z 17.11ktory ma do odstapienia preparaty angielskie . Prosze o wiadomosc moje gg 8681323
odkupie..
gość
21-11-2007, 21:23:00

stosowałem crotamiton i dzis spuchly mi rece nie moge zginac palców u rak co mam zrobic ???????????? dopiero jutro pojde do lekarza wie moze ktos co zrobic by zmniejszyc opuchlizne ????????
gość
23-11-2007, 21:51:00

czy ktos moze wie czy gyby sie poszlo tak odrazu na 15 minut na solarium to to jakos tam nie upiecze sie jak ja sie tak spale ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: