Reklama:

smierdzaca skora glowy (73)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2016, 14:08:08

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-03-2016, 07:59:45

Ja polecam olej z CZARNUSZKI!!!!!!!!!!!!!! Też borykam się z tym problemem. Jest to bardzo wstydliwe, denerwujące i zupełnie nie majace nic wspólnego z brakiem higieny. Niestety ale włosy myję codziennie, nie wyobrażam sobie inaczej. A nawet jak umyje rano to wieczorem juz tragedia. Jest to pewnie związane z łojotokowym zapaleniem skóry, gdzie włosy w tempie ekspresowym się przytłuszczaja a co za tym idzie na skórze gromadza się bakterie, które maja super pozywkę z przetłuszczonych włosów. Zwykłe sklepowe szampony a takze te apteczne ani troche mi nie pomogły. Juz po 3 godzinach po potarciu skóry nagłowy czuc było brzydki zapach.
Po bardzo ale to bardzo wnikliwej analizie stron internetowych ukazał mi sie artykuł o zbawiennych mocach CZARNUSZKI. Nic wiecej mi nie pozostało jak spróbować ( gorzej juz chyba nie może byc ). I wiecie co jak na razie działa:) włosy umyte wczoraj wieczorem po całej nocy nie smierdza ani troche YUPYYYYY.
Olej z czarnuszki pije łyzeczkę dziennie. I kilka razy w tygodniu smaruje skóre głowy i zotawiam na kilka godzin (3godz. albo 4 ) Polecam poczytac artykuły. Olej zbija grzyby, pasozyty, bakterie. I widocznie zabił i moje na skórez głowy. POLECAM :)!!!!
gość
10-03-2016, 21:50:38

Ja po myciu head nad Schindlera tego nie mam, po każdym innym tak. Niestety h&s niszczy włosy i przerzedza. Co robić...
gość
31-03-2016, 19:32:21

Gość 2008-12-11 00:00:00
od dluzszego czasu mam problem z smierdzaca skora glowy :/ czasem nawet kilka godzin po umyciu juz czuc :/
co robic ratunku !
umyj uszy na zewnątrz i wewnątrz ,przyczyna zapachu morze byc sebum zalegających na nich a w kontakcie z włosami zapach przechodzi na nie i stad przy ruszaniu głowa wydaje sie ze to ona śmierdzi wyprubujcie moze to będzie koniec waszych kłopotów.
gość
06-08-2016, 13:16:19

Szampon Ketoxin *** ,mi pomaga kupuję w aptece
gość
15-12-2016, 19:31:52

gość
03-10-2017, 18:22:25

Moja córka ma też ten problem (ma 8 lat). Wydaje mi się, że to ma związek z grzybicą. Zimą i wiosną chorowała i brała antybiotyki. Capiła przy tym bardzo. Nie wiedziałam, co robić. Podawałam probiotyki. Przestała chorować i po dość długim czasie przestała śmierdzieć. Niedawno miała anginę i znowu capi, więc ma to jakiś zapewne związek z antybiotykiem i grzybicą.
gość
09-10-2017, 13:28:48

mam ten sam problem i wydaje mi się, że przewlekłe zapalenie zatok, łojotokowe zapalenie skóry głowy to wszystko objawy grzybicy. Czytałam kiedyś fajny artykuł Polaka mieszkającego w USA, opowiedział swoją historię o walce z kandydozą, wszystko zaczyna mi się kleić w jedną całość. Poszukajcie w necie: Henryk Piwnicki. Wszystkim życzę zdrowia!!!
gość
12-11-2017, 11:33:37

Witam Wszystkich,
Otóż wypróbowałem wszystkie, albo przynajmniej większość sposobów opisanych powyżej i niestety nic tak na prawdę nie pomagało. Zapach pozostawał, czułem jakbym na głowie miał cały czas nałożoną grubą warstwę kremu. Jedynie szampon wymieszany z sodą przynosił chwilową ulgę, ale co z tego skoro zapach powracał po 1-3h. Nie mogłem do końca wyczyścić skóry głowy. Należy wspomnieć, że jestem ostrzyżony na krótko i mam raczej gęste włosy, więc niekoniecznie używałem grzebienia. W końcu będąc w markecie, kupiłem nowy, ostry grzebień za chyba 4 zł i po powrocie do domu czesałem nim włosy, a właściwie to zdzierałem skórę na głowie jakieś 15 min., albo nawet dłużej. Nie przestawałem, aż nie przestał odrywać się martwy naskórek. Zaznaczam, że nie był to łupież, nic nie sypało mi se z głowy, aż nie użyłem energicznie grzebienia, poza tym używam od czasu do czasu profilaktycznie znanego i skutecznego szamponu przeciwłupieżowego. Może być to trochę drastyczny sposób, raczej nie usuwa przyczyny problemu i trzeba to robić regularnie, ale efekt jest natychmiastowy i taki "masaż" jest nawet całkiem przyjemny.
Liczę na to, że komuś pomoże ta prosta rada.
Pozdrawiam.
gość
29-12-2017, 06:32:33

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: