Reklama:

rada na czerwoną twarz (163)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2013, 10:14:08

Cześć, jeśli można to ja też poproszę k.max84@o2.pl .
Po wczorajszych urodzinach u znajomego już nigdy się nie pokażę ;/ Mam serdecznie dosyć takiego życia ;(. W pracy nie mogę porozmawiać z szefem, W gronie osób to już totalna masakra. Ludzie pytają czy mam czerwonkę ;/ Wypróbuję każdy dobry pomysł żeby tylko być normalnym.
gość
20-01-2013, 19:51:20

Trzeba kupić kwiatostan z kocanki (zielarski ok. 2-3 zł) i dobry olej z pierwszego tłoczenia na zimo (ja używałam słonecznikowego). Kocankę wsypać do słoika i zalać olejem ok. 50 ml ( ilość nie ma znaczenia ważne, żeby kocanka była w całości zalana). Zakręcić i postawić na parapecie na 2-3 tygodnie, 2-3 razy dziennie potrząsać. Po 2-3 tygodnia przefiltrować przez gazę i przelać do butelki z ciemnego szkła (np. po styropie, lub do kupienia w aptece, najlepiej szukać w takiej, która przygotowuje leki,). Trzymać w lodówce. Ja smarowałam wieczorem ok. pół godziny przed snem, żeby się wchłonęło, ale można 2 razy dziennie.
Mi to pomogło, ale nie gwarantuje, że wszystkim pomorze, jednak nie zaszkodzi spróbować.
Proponuję również szukać naturalnych preparatów do pielęgnacji (olejki, hydrolaty itp), na stronach z półproduktami np. zróbsobiekrem, biochemia urody, mazidła.
Mam nadzieję, że już wszystko jasne, jak zrobić macerat, jeżeli nie to proszę pytać :)
gość
20-01-2013, 20:11:14

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-02-2013, 13:16:40

Mam problem z czerwona twarzą prosze o pomoc tu moi email :emilion77@wp.pl jezeli ktos choc troche go zwalczył ten kłopot proszę o rade . z góry dziękuje > POzdrawiam
gość
15-02-2013, 11:37:27

mi pamaga AVENE concentrat ***
gość
15-02-2013, 13:18:02

mam 28 lat. od paru miesięcy moja twarz jest prawie cała czerwona. czasem bardziej, czasem trochę mniej. nie palę, alkohol pijam bardzo rzadko, stres też wykluczyłem. wstydzę się tego jak wyglądam bo wszyscy wokół maja ładna zdrową skórę twarzy, a ja wyglądam jak żul, nie wiem czym to może być spowodowane... POMOCY!!
gość
15-02-2013, 15:10:40

Pewnie masz cerę naczynkową i po prostu robi Ci się rumień. Skoro masz tylko czerwoną twarz to nie jest jeszcze tak źle. Też miałam takie zmiany, ale wystarczyło zrobić kilka naświetleń IPL'em i rumień znikną. Aha, jak ci się naczynka bardziej porozszerzaja to niestety sam IPL nie wystarczy, wtedy trzeba będzie je zamykać laserem (tak mi mówił dobry lekarz - dr Marek Wasiluk)
gość
22-02-2013, 11:35:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-02-2013, 20:29:49

ile kosztuje ten krem ?
gość
22-02-2013, 21:30:04

w Superpharm zapłaciłem 39.90zł. Nie jest tani, ale chyba warto.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: