Reklama:

rada na czerwoną twarz (163)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2014, 23:34:28

Mi także byłoby miło gdybym dodała podpowiedz w jaki sposób to robisz :) mój mail gosia_bajurska@interia.pl
gość
10-06-2014, 23:44:20

Czym jest sympatektomia? Z tego co wyczytałem to zabieg, który wykonuję się przy nadmiernej potliwości, a przecież wszyscy tutaj zgromadzeni mają problem z czerwoną twarzą. Czy ten zabieg działa również na policzki? Proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam.
gość
04-07-2014, 09:31:04

Witam . Sam mam taki problem czerwonej twarzy. zazwyczaj mialem tak ze cera opalala mi sie na ładny kolor ale nigdy nie zwracalem uwagi na to ze mam ciągle czerwone poliki, sprawa zaczełą mi dokuczac kiedy najwiecej w okresie zimowym pozniej juz to bylo non stop dostawałem tkz " buraka" - wiele osob mi mowilo ze to minie, ze to tak kazdy ma ( poczucie wstydu ) no ale problem nie znikał a wrecz przeciwnie ten Burak zawitał w moje zycie i miałem go non stop - oczywiscie prowadzilem zly tryb zycia : alkohol, papierosy , używki w konsekwencji czego burak widnial u mnie na codzien, jezdzilem oczywiscie do lekarzy, odpowiedzi jakie uzyskiwalem to : musi sie pan przyzwyczaic bo to do konca zycia bedzie lub poprostu chieli mnie naciągąc na Bardzo kosztowne leczenei laserowe ok 500 zl jeden zabieg - 6 zabiegó .
Pewnego dnia odwiedziłem zupełnie nieznana mi Pania dermatolog, ktora zdjagnozowała u mnie ostre podrażnienie naskórka - Stan łojotokowy ze stanem trądzika rózowatego ( odwiedzałem rózne kliniki i nikt i nie diagnozowal nic) takze pani Cudowna przepisala mi witaminy PP oraz maść Cynkowa, niverosin oraz mydło w płynie ktore zapobiega podrażnieniom a takze Emulsje z faktorem + 50 do stosowania na dzień .
Efekt jest taki ze po stosowaniu tych leków faktycznie juz sie nie '' buracze"- kiedys wystarczylo ze ktos z nienacka mnie o cos zapytal i od razu byl strzał burak :D, kiedyś miałem taki efekt ze moja skóra twarzy była takjakby ciągle rozgrzana, piekły mnie poliki, teraz to juz troche ustąpilo, wzrosła oczywiscie moja pewnośc siebie, potrafie z każdym rozmawiac, zacząłem wychodzić do ludzi i sie tego poprostu nie wstydzic . Sprawa jednak teraz wyglada tak ze moja skóra nabrala dziwnego różowego koloru - zero opalenizny - takze duzo ludzi pyta sie mnie dlaczego jestem taki blady? :D i teraz jest cos dziwnego bo moje pozostałe częsci skóry tzn rece, szyja, tułów - opalaja sie na ładny kolor a buzia poprostu łapie kolor a wraz z kolorem Czerwienieje .
w Sierpniu zamierzam Iśc na wizyte do Pani ' Cudownej" :) na kosultacje, moze mi zaradzi cos jeszcze w tym kierunku :) także znim pójdziecie na zabiegi laserowe- idzcie do dobrego dermatologa ktory stwierdzi u was co sie faktycznie z ta cera dzieje( czyli postawi jakaś diagnoze) a nastepnie jakie jest wyjście z tego problemu( leczenie). Pozdrawiam :)
Apropo pierwszego wpisu- Skoro to leczenie Ci pomogło to podziel sie tą informacja z nami jakie leki pomogły, jakie dniagnozy mialas , być może ty pomożesz komus z tego forum :) pozdr
gość
02-09-2014, 12:55:45

mam to samo co wy, stosowałem krem nivea i vichy ale nic nie pomogły. Proszę o pomoc
gość
14-09-2014, 06:27:12

Witam ja z tym samym problemem dla mnie pomogło że znajomi i bliscy przestali powtarzać ALE JESTEŚ CZERWONY a wystarczył tylko jeden taki temat i cały dzień w *** A narazie czekam az jakiś mądry człowiek wyprodukuje tabletke o brzmiącej nazwie ANTY CZERWIEŃ
gość
02-10-2014, 10:26:02

Witam.
Do niedawna ja też miałam problem z zaczerwienioną twarzą- próbowałam wielu kosmetyków, kremów nawet tych najdroższych niestety nic nie działało. W końcu natrafiłam w sklepie internetowym na Algi mikroorganiczne-zielony proszek mieszałam z ciepłą wodą i taką maseczkę nakładałam na twarz. Już po kilku stosowania cera zaczęła robić się jaśniejsza i bardziej promienna. Dziś po kilku tygodniach stosowania dostrzegam wielka różnicę- cera jest jasna, napięta i pełna blasku, a zaczerwienienia praktycznie zniknęły. Polecam :)
gość
30-10-2014, 13:31:33

Radzę zainteresować się czymś takim jak mirvaso kiedyś już w tym wątku była o tym mowa ale dopiero teraz ten lek jest w sprzedaży, nie będę robiła reklamy ale uwierzcie mi warto spróbować bo działa. Jeśli ktoś ma problem z czerwieiącą sie buzia, ma skórę naczynkową albo zaczerwienienie przy okazji trądziku to to jest ten lek! Pozdrawiam.
gość
31-10-2014, 18:29:58

Zaczyna sie nieprzyjemny czas dla mnie i mojej naczynkowej cery i męczy mnie popołudniowe buraczenie z pieczeniem .Doraźnie nauczyłam się usuwac/a przynajmniej zastopowac z natychmiastowym skutkiem / ten nieprzyjemny problem w nastepujący sposób. Przecieram twarz hydrolatem z kocanki i smaruję olejkiem/maceratem/ z np. kasztanowca,kocanki i na to nakładam chłodzącą maskę algową z rutyna i wit.C/ gotowa z firmy Bielenda/.Po ok 20 min usuwam i nakładam krem wzmacniający naczynka/bez konserwantów/ Eco Plant/. Natychmiastowa ulga! Oczywiście jest to moj sposób na buraka,ale działa! Twarz staje sie blada i przyjemnie chłodna. Naturalnie wit C/w sporych dawkach/,K ,P,unikanie alkoholu,kawy,ostrych przypraw,gorących dań itp. Ale o tym i innych zaleceniach mozna znalezc fajne artykuły. Na dzien dzisiejszy chciałam napisac o tej masce,kupiłam ją na Allegro i naprawdę działa prawie natychmiastowo ,może komuś również pomoże.
gość
31-10-2014, 22:07:24

mam na to rade mozecie posluchac. tez tak mialem az zaczolem chodzic z rozsunietym rozporkiem debilizm ale po czsie jak wszyscy mowili patzr na rozporek to moje obawy przeszy i juz sie nie czerwienie . tylko teraz nabralem pewnoci siebie i czasem *** kogos w sklepie czy nawet jak parkuje jak *** to tez to slyszy. to do dziela *** i sie nie czewienic
gość
09-11-2014, 11:12:20

Zaufajcie Bogu, a lęki miną .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: