Moja córcia ma 3 latka . Mieszkamy w Gdańsku . Zaczęłyśmy naświetlania w maju . Jezeli naświetlanie bedzie przebiegało jak dotąd to powinnismy zakończyć leczenie w październiku / listopadzie . Tak rokuje nasz p doktor. Bez przerwy na okres letni . Nam tez tak pasuje . Sa efekty . Ładna repigmentacjia takze na powiekach . Cieszymy sie każdym nowym pigemncikiem wiec po co robic przerwę ? Kazda przerwa wymaga zaczynania naświetlan od zera . Na szczęście córcia w tym roku ani razu nie chorowała wiec tez nie trzeba było przerywać z powodu antybiotyków . Życzymy zdrówka wszystkim małym i duzym forumowiczom
Ja nakładam dermotan pędzelkami do malowania powiek i jeden duży pędzel. ( z Rossmanna) . Całośc opakowania przelałam do buteleczki od perfum bo ramiona i rece spryskuje dermotanem tak jak robiłabym to perfumami . Potem rozprowadzam dokładnie po całości dużym pędzlem . Małe plamki mało widoczne małym pędzelkiem . A jak nie trafie dokładnie to tez wyrownuje dużym po całości np dłoń
Co do Pani dr ktora nie chciala zapisac naswietlan,to na 100 procent ma lampy uvb311.wiem to poniewaz zanim poszlam na wizyte do niej,zeby nie marnowac czasu pojechalam do przychodni obejrzec lampe.jesli chodzi o wizyte u Pani Bourion jestem bardzo zadowolona.bylismy u niej w gabinecie ponad godzine.zadawała mnostwo pytan i na wiele nurtujacych odpowiedziala.pytala nawet o przebieg ciazy i witaminy brane podczas niej.obejrzala syna calego pod lampa.ale przede wszystkim dala nam nadzieje na calkowite wyleczenie.na te slowa chyba najbardziej czekalam zeby od niej uslyszec.jesli chodzi o filtry na slonce nie polecala ale zeby nie poparzyc np.powiek polecila smarowanie ich mascia cynkowa.zakupilismy tez dermotan w plynie ktory ma za zadanie rowniez pomoc w repigmentacji.polecila nam rowniez naswietlanie w Poznaniu na ul. Nad Seganka.podobno duzo osob ktore rozpoczely u niej leczenie wlasnie tam korzysta z lamp.pozdrawiam
Wybieram sie we wtorek na Towarowa z wynikami. Zobaczymy co powie, 3 z nich ALT, wit D i APCA sa poza norma wiec chyba jest jakiś punkt zaczepienia. No i zaczynam u niej naswietlanie lampami. To pewnie potrwa bardzo długo, ale tak tez sie nastawiam. Ile kosztują te lamy, 30 wejść za 490zl ?
Lampy na Towarowej sa w przystępnej cenie . Mnie jednak nie stać na 30 seansów wiec płace najdrożej bo 10 .Recepcja mi odradzała ten 10 ale musialam tak bo wypłaty mamy na koniec Mca i tylko ba te mi starcza Traci zawsze biedniejszy . Mamy dobre za to wyniki wiec moze w tym roku mniej wydamy na letnie zabawki a postaramy sie by kupic taniej te naświetlania większe .