Reklama:

Opuchlizna i czerwone plamy. (32)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
28-12-2010, 17:08:03

chociaz temat został zalozony dosc dawno to moze komus kiedys przyda sie moj komentarz. sama na to forum trafilam miesiac temu poszukujac wyjasnienia dla moich objawow.
Mialam dokladnie tak samo: pokrzywka, swedzace plamy, czasami jakby po ukaszeniu komara, opuchlizna oczu, ust, nosa.
Wszystko to okazalo sie nie miec zwiazku z alergia. Lekarz stwierdził u mnie grzybice jelit, zwana takze drozdzyca. Wypryski skorne to uwalniajace sie z jelit toksyny. Od 2 tygodni lecze grzybice i plamy pojawiaja sie juz w mniejszych ilosciach, wiec diagnoza byla trafna.
Jesli ktos ma takie objawy to warto zbadac sie pod tym katem.
pozdrawiam.
gość
28-12-2010, 17:09:17

chociaz temat został zalozony dosc dawno to moze komus kiedys przyda sie moj komentarz. sama na to forum trafilam miesiac temu poszukujac wyjasnienia dla moich objawow.
Mialam dokladnie tak samo: pokrzywka, swedzace plamy, czasami jakby po ukaszeniu komara, opuchlizna oczu, ust, nosa.
Wszystko to okazalo sie nie miec zwiazku z alergia. Lekarz stwierdził u mnie grzybice jelit, zwana takze drozdzyca. Wypryski skorne to uwalniajace sie z jelit toksyny. Od 2 tygodni lecze grzybice i plamy pojawiaja sie juz w mniejszych ilosciach, wiec diagnoza byla trafna.
Jesli ktos ma takie objawy to warto zbadac sie pod tym katem.
pozdrawiam.
gość
29-12-2010, 08:36:08

Po leczeniu grzybicy jelit trzeba je potem uszczelnić bo są dziurawe i przepuszczają toksyny do krwi i samo wyleczenie grzybicy nic nie da poczytaj forum biosłone ciekawych rzeczy można sie tam dowiedzieć też szukałam na ten temat info.i dużo sie tam dowiedziałam co nie znaczy że stosuje wszystko co tam opisują ale mam pełniejszy obraz tego z czym mam do czynienia
gość
12-06-2011, 17:48:05

Gość 2010-03-23 09:52:04 U mnie w niedzielę rano pojawiły sie bable na łokciach, wyglądały jak ugryzienia od komarów. Nastepnie przeistoczyło sie to w duze czerwone spuchniete plamy. Z godziny na godzinę plam przybywało, pojawiły sie na kolanach, pośladkach, piszczelach, dłoniach. Pojachałem do szpitala, lekarz stwierdził, że to uczulenie, dostałem lek dożylnie i na drugi dzień rano gdy wstałem wszystko znikło. Ucieszyłem sie lecz bez podstawnie, bo wieczorem znowu sie pojawiło, rano było tego więcej, a teraz gdy to piszę zaczyna zanikać. Nie wiem czy mam iść do lekarza, czy czekać, ale boję sie bardzo.
gość
13-06-2011, 06:32:49

Pij wyciąg z kasztanowca narazie działają zastrzyki ale i one przestaną działać, miałam to samo i to mi pomogło.
gość
21-03-2012, 07:18:29

Gość 2010-03-23 09:52:04 U mnie w niedzielę rano pojawiły sie bable na łokciach, wyglądały jak ugryzienia od komarów. Nastepnie przeistoczyło sie to w duze czerwone spuchniete plamy. Z godziny na godzinę plam przybywało, pojawiły sie na kolanach, pośladkach, piszczelach, dłoniach. Pojachałem do szpitala, lekarz stwierdził, że to uczulenie, dostałem lek dożylnie i na drugi dzień rano gdy wstałem wszystko znikło. Ucieszyłem sie lecz bez podstawnie, bo wieczorem znowu sie pojawiło, rano było tego więcej, a teraz gdy to piszę zaczyna zanikać. Nie wiem czy mam iść do lekarza, czy czekać, ale boję sie bardzo.
gość
21-03-2012, 09:24:45

Ja przy takich problemach piłam wyciąg z kasztana zastrzyk działał u mnie jeden dzień a na następny wracało od nowa
od kilku lat działał hydrokortyzon w zastrzyku jeden raz na wiosnę wystarczyło niestety ostatnio już nie.
gość
07-03-2015, 19:44:26

wiemy co to jest choroba epidemniowa ,ale nie zrażliwa !
panie niemieckie juz wiedzą wiemy jak ci pomóc bierz maść elcom 1 mg / g
to szybko tak nie zgnie to az tra dwa tygodnie
kapiele maamy przepis od faceta
to pomoze lekarz mu zalecił ten przpeis nazywa się kompiel w krochmalu :
gotujemy wodę tak aby wrzało wsypujemy 3 łzki ziemniacznej mąki do kubeczka i rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy dalej ,gdy woda zacznie juz gotować wlewamy i zaczynamy na małym ogniu i wlewamy do wanny i się kąpiemy to sie nazywa wirusówka
jesli to nie podziała to jest atopowe zapalenie skóry stosuje się : kremy póltłuste i tłuste ,wodę z sola z morza martwego kremy przeciwzapalne ,kisiel z siemninia lnianego nie stosowac perfum i toników
trzeba brać dietę bogatą w witaminy i mikroeelennty i witaminę b !
jesli to nie pomoze trafi brać oliwkę ,zastrzyki syndety - facet mówił ze mu pomogło wiec nie bedzie trzeba brać zastrzyków i sterydow
to wszystko sie pojawia od śłońca trzeba koniecznie unikać słónca ale sie nie unika słóca !
trzeba ciagle być w cieple nie wychodząc na zimne powietrze bo to epidemnia
gość
07-03-2015, 20:15:37

zastosuj elocom po nich krosty znikają ale moga jeszcze przez dwa tygodnie się pojawić ta epidemnia nie jest zarazliwa podobno jeszcze do kladnie nie wiemy czy się przpebywa na słońcu czy nie !
facet radzi nie przebywać absolutnie na słóncu masc i kąpiel w krochmalu a jak to zapalenie atopwe skóry to keranorm tak się nazywa ,
potem stosuj oliwkę zwykłe kremy półtłuste i tłuste i wodę z solą z Morza Martwego i kremy przeciwzapale i kisiel z siemniania lnianego nie stosować absolutnie perfum i toników stosować dietę bogatą w iwtaminy i mikroelementy i i sok z przepisu faceta ale w sklepie on kosztuje az 129 zł trzeba wziasc go z internetu moze taniej wyniesie
zaraz napiszemy ci przepis na kąpiel w krochmalu
to zaczynamy Gotujemy wodę tak aby wrzało ,wsypujemy 3 łzeczki ziemniaczanej mąki do kubeczka i rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy , gdy woda już zacznie się gotować wlewamy do wanny i się kapiemy to wszystko jak to nie pomozę to stosujemy zastrzyki alergiczne to ci pomoze facet POWTAZAŁ ZE TO POMOZE ABSOLUTNA KAPIEL W KROCHMALU
gość
25-05-2015, 19:32:04

Może i mi ktoś pomoże, bo lekarze nie wiedza co mi jest. Lecza mnie już ponad rok i na razie nie widać poprawy. Raz na jakiś czas budzę się rano ze strasznie spuchnięta twarzą, czasami także ze spuchniętymi oczami do tego mam wysypkę na ciele przeważnie na rękach, która strasznie swędzi. Z wysypka jakoś da się żyć ale spuchniętą twarz i oczy odstraszają ludzi, najgorzej jest jak muszę rano iść do pracy. Jestem coraz bardziej załamana, może ktoś wie jak szybko można pozbyć się opuchlizny z twarzy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: