Reklama:

krostki na wewn stronie dłoni u 2,5latki (28)

Forum: Skóra

gość
26-02-2019, 23:10:47

Żeby wejść i napisać co dolega to chętnych nie brakuje, ale żeby wrócić i napisać dla innych co pomogło to już za duża fatyga...
gość
03-04-2019, 12:25:43

Dokładnie tak. Każdy szuka pomocy, ale żeby pomóc trzeba dzielić się swoimi doświadczeniami. Proszę o wpis osobę, która wyleczyła to paskudztwo !!!
gość
10-06-2020, 03:20:34

Hej juz tyle czasu minelo ale napisze u nas uczulenie na krede. (Moga to byc tez kredki, farby, ciastolina itp.)
Pozdrawiam
gość
24-08-2020, 21:10:43

U mojego 2,5 letniego synka też pojawiła się taka wysypka na wewnętrznej stronie dłoni. Kilka dni przed tym pojawiło się kilka krostek na nodze i brzuchu. Z dnia na dzień na ciele było więcej krost a dłonie zaczęły swędzieć, zwłaszcza w nocy. Wizyta u derma, który nie potrafił sprecyzować co to może być tylko zapisał maści, na ciało jakąś robioną na zamówienie przez aptekę, a na dłonie advantan- maść sterydowa. Po kilku dniach ani na ciele ani na dłoniach nie było poprawy. Oprócz ciała i dłoni synek miał suchą czerwoną pokrzywkę na twarzy, którą derma zapisał La Roche posay lipikar baume, taki krem na suchą swędzącą skórę i tym oto sposobem wyleczyłam buzię, dłonie i ciało. Uważam że była to skaza białkowa, która była już bardzo nasilona ponieważ od twarzy się zaczęło i z dnia na dzień było coraz gorzej tyle że wcześniej jadł normalnie nabiał. Do teraz jak zje jajko albo wypije mleko to wychodzi mu na buzi sucha pokrzywka i gdyby dostawał codziennie nabiał to pewnie wysypka wróciłaby na nowo. Krem ten do najtanszych nie należy także proponuję iść do apteki i poprosić o kilka próbek, które może wystarczą na całą kurację. Nam pomogły 4 próbki. Sama farmaceutka mi podsunąła ten pomysł bo mówi że jak krem nie będzie pomagał to szkoda kupować całe opakowanie.
gość
06-05-2021, 08:57:24

Ponieważ mało jest informacji na ten temat postanowilam odpisać bo byc moze komus to pomoze. Moja coreczka miała identyczne plamy, do tego jeszcze doszla wysypka pod pachami na boczkach i brzuszku. Dlonie bardzo ja swedzialy zwłaszcza w nocy. Lekarze podejrzewali bostonke ale nie miala goraczki i zadnych innych objawów. W koncu wybrałam sie do alergologa, pani doktor zapytała mnie czy odrobaczalam juz kiedys córkę. Nie robilam tego, stwierdzila ze to moze byc bardzo silna reakcja alergiczna na.. Owsiki zalecila nam tabletki i córce zawiesinę Zentel na odrobaczenie. Do kapieli olejek avene xera calm i balsam do smarowania po kąpieli z tej sanej serii. Do smarowania na wieczór dloni krem Advantan a do picia 2***dziennie syrop Ketotifen hasco. Minal tydzień i po plamach na rekach nie ma juz praktycznie śladu, na cialku tez juz blednie. Mam nadzieję ze komus pomozemy tym wpisem. Pozdrawiam
gość
03-06-2021, 03:57:14

kk.maax 2014-05-07 14:48:41
Witam,
Od jakiś 3 tygodni u mojej córki utrzymuje się wysypka na wewnętrznej stronie dłoni, kilka krostek było również na stopach na dużym palcu u jednej nogi, ale ta sama zniknęła.
Czy komus coś pomogło??
Krostki swędzą, zwłaszcza w nocy, złuszcza się po nich skóra. Nie byłam u dermatologa, tylko u pediatry, zaleceniem było smarowanie rączek 3xdziennie przez 10 dni mieszanką hydrokortizonem i maścią cholesterolową, smaruję jej od poniedziałku wieczorem, niestety nie widzę narazie zmian.
Na początku lekarz stwierdziła, że to bostonka, ale ona mija do 10 dni sama, u nas nic się nie zmieniło, więc znów poszłam, tym razem niby to alergia, ale na co to nie wiem i nawet myślę, że jednak to nie to :( wysypkę dostała 14 kwietnia, dzień wcześniej byliśmy w centrum handlowym, może coś tam podłapała. Czy ktoś wie co to może być?
gość
18-06-2024, 07:22:45

I co to było? Bo córka ma takie same na raczkach
gość
08-03-2025, 19:51:49

I co to było bo mamy ten sam problem?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: