Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-06-2011, 21:19:05

Generalnie w każdych tego typu środkach występuje ten problem, że na początku kuracji odsłaniają one trądzik pod skórką. Tak samo miałem korzystając z Epiduo. Ale w dalszej kuracji i ten znika, już raz na zawsze :)
gość
20-06-2011, 08:49:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-08-2011, 06:05:45

Witam, po kilku latach walki z cerą łojokotową zdecydowałem sie na ***. Powiedzcie mi bo wyczytałem , że podczas brania tego preparatu skóra bardzo sie wysusza, czy to oznacza ,że po kuracji skóra już na zawsze będzie sucha?
oraz jaki wpływ na końcowy efekt ma zapomnienie wzięcia np . 1 tabletki. Mam brać przez pierwsze 3 miesiące 2 tabletki dziennie 20 .
Czy takie jedno pominięcie może mieć duży wpływ na efekt końcowy?
gość
30-08-2011, 06:53:36

nie ma wpływu metabolity izotretynoiny są we krwi ok 8 godzin a inny jej metabolit do 21 godzin ;)

half-life of isotretinoin wystarczy wpisać w google.com
gość
30-08-2011, 15:27:25

Cześć! ja stosowałam chyba rok temu czy wicej ***, kuracja trwała kilka miesięcy, nbei jest tani ale efekt jest taki jak oczekiwałam, nie mam problemu z cerą teraz, podczas kuracji bolały mnie mięsnie i strasznie miałam wysuszone usta, ale dermatolog przepisał mi krem na twarz dzięki ktoremu nie schodziłą mi skóra, jak to opisują inni. możesz poczytać w moich wczesniejszych postach jak to przechodziłam ;) pozdro Nat
Początkująca
08-09-2011, 14:47:25

Ja właśnie bałam się stosować ***,bo te wszystkie skutki uboczne trochę mnie przeraziły... Brałam Untoxin - cera wyraźnie się poprawiła, i co ważne - dla alergików (czyli dla mnie) jest łagodny, a nawet objawy alergii (katar, łzawienie oczu ;/) się zmniejszyły...
Forumowiczka
11-09-2011, 19:08:18

Ja też stosowałam *** i nie byłam zadowolona
Nagle dziwnym trafem skoczył mi cholesterol i kłopoty z oczami nie dość że noszę okulary korekcyjne to jeszcze pogorszyła się wada,koszmarne...
Oczywiście na każdego będzie działać inaczej.
gość
12-09-2011, 21:02:11

Cholesterol skacze bo *** powoduje uszkodzenie watroby-jest to silny lek. uszkodzenie nie jest trwale. watroba regeneruje sie samoistnie po zakonczeniu kuracji tak wiec nie ma po co siac paniki. jesli dochodzi do sytuacji kiedy odczuwamy dyskomfort wystarczy skonsultowac z lekarzem mozliwosc przyjecia czegos oslonowego na watrobe. 'suche' oczy to jeden ze skutkow ubocznych-krople nawilzajace do oczu i po problemie;)
Początkująca
14-09-2011, 13:16:17

mój brat też właśnie brał untoxin, i nie narzekał na żadne problemy z wątrobą ani z niczym, a trądzik się wyleczył, buźka mu się bardzo ładna zrobiła...;)

a jeśli chodzi o uszkodzenia wątroby - to jeśli nie są trwałe, to wiadomo, że wątroba się zregeneruje, bo ma duże właściwości regeneracyjne, ale może przyjść taki moment, że je straci i wtedy już jest źle...
gość
15-09-2011, 16:26:44

a czy przy wadze 55 kg. jak przyjmujee *** 20 mg jednego dnia a drugiego 40 i tak na zmiane czy po 35 tabletkach juz zuzytych powinno widac jakiez miany czyli polepszenia mniej tradziku???? I czy zawsze beda ropnee /?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: