Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-06-2010, 21:05:49

no waże z 55 kg, i dawkę biore 20mg jedną tabletkę dziennie, wcześniej brałam przeróżne antybiotyki i bezskutecznie, i zaproponowała mi własnie tretinax i tak naprawdę to dopiero zaczełam kurację,więc za bardzo wypowiedzieć się nie moge , czy widze jakieś zmiany czy nie.
gość
03-06-2010, 21:22:53

juz to pisalas...nie podpisalas sie dlatego nie wiedzialem kto pisze o pogodzie w swoim miescie.jak bedziesz miec badania napisz jak wyniki.grzesiek.
gość
03-06-2010, 21:26:52

hm za nim ja te badania zrobię to tak z miesiąc, jak dobrze czytałam to co miesiąc się robi badania?Magda.
gość
03-06-2010, 22:14:03

pisalem wczesniej,ze to zalezy od lekarza.niektorzy nie maja w ogole badan,a niektorzy maja co miesiac,nie ma reguly w tej kwestii.jesli lekarz uzna,ze przyjmujesz minimalna dawke,nie czujesz sie zle,normalnie funkcjonujesz to moze odstapic od badan.mimo wszystko uwazam,ze przed przepisaniem leku nalezy sie przebadac.jesli ma sie zdrowa watrobe pozniej mozna rzadziej robic badania.mialem poczatkowo co miesiac,ale pani dermatolog zrezygnowala.wyniki badan mialem z kazdym miesiacem lepsze.grzesiek
gość
03-06-2010, 22:40:46

No ja przed wzięciem leku, musiałam robić badania, i miałam bardzo dobre wyniki, no w sumie masz rację, to zależy od dermatologa czy każe się badać czy nie. Muszę wybrać się do mojej w poniedziałek, bo nie wiem czym mam myć twarz, jak przemywam to tak mnie pięczę;/
gość
03-06-2010, 22:41:06

No ja przed wzięciem leku, musiałam robić badania, i miałam bardzo dobre wyniki, no w sumie masz rację, to zależy od dermatologa czy każe się badać czy nie. Muszę wybrać się do mojej w poniedziałek, bo nie wiem czym mam myć twarz, jak przemywam to tak mnie pięczę;/Magda
Początkująca
09-06-2010, 06:22:51

Ja biorę 40 mg na dobe, 20 mg rano, 20 mg wieczorem. Waże dużo :) moja tajemnica :) hehe. Na początku mialam komplet badan, czyli pełny cholesterol itd. po miesiacu zażywania leku tez komplet badań, po 2 miesiącu powiedziala ze zrobi mi tylko pelny cholesterol (tylko) i badania wyszlo rewelacyjnie, wiec mi przepisala leki na 2 miechy :) i mam sie zglosic w polowie lipca :) wiec zobaczymy :) z moja twarza roznie bywa, caly czas mnie sypie tzn nie tak bardzo jak przedtem, twarz jest jasniejsza, matowa a jednak ciagle mi wychodza :/ biore juz 3 miesiac prawie.... i nie wiem co mam myslec, mi to chyba juz nic nie pomoze :/ *** mam brac do grudnia.
Pozdrawiam
Anna
gość
09-06-2010, 07:10:56

badz dobrej wiary.ja nigdy nie mialem silnej postaci tradziku,ale wystarczylo,ze popilem,albo zjadlem cos ostrego i zaraz cos mi sie pojawialo.czasami i tydzien nic sie nie pojawialo,ale wkurzalem sie,ze jak przychodzi weekend i umowilem sie z jakas kolezanka;) to zaraz cos mi wyskakuje i wiadomo juz czlowiek zle sie czuje...ja wlasnie 1 efekty mialem po 3 miesiaciach,pozniej troche sie pogorszylo,ale teraz?koncze brac za 2 tygodnie i powiem Ci jedno,nie poddawaja sie!jak teraz patrze w lustro to jestem szczesliwy i jednoczesnie pluje sobie w brode,ze nie zaczalem brac tego *** juz 3 lata temu.z 13800mg zostalo mi do wybrania 1500mg,ale ze biore 100mg dziennie to juz blisko!jak skoncze brac to napisze,napisze tez po jakims czasie czy cos wraca,czy tez nie. Grzesiek.
gość
09-06-2010, 10:08:59

Ania, wiele osob tak mowilo, ze nic juz nie pomoze, biadolenie i placze, zaczynalo leczenie izotretinoina i sie tradziku na dobre pozbyli. Ja taka osoba jestem, aktualnie po roku i 8 miesiacach po ***ie. Wiec wiecej wiary i nie ma co sie poddawac. Powodzenia!
Ola
Początkująca
09-06-2010, 11:09:50

ehh tam nie biadole i nie placze tylko jestem troche nie dowiarkiem bo od 16 roku zycia lecze sie na tradzik tzn. poczatkowo nie bylo tak tragicznie ale ostatnimi czasy tak mi sie zaostrzyl tradzik ze masakra, krosty takie bycze i na calej prawie twarzy wokol ust i na brodzie koszmar... W czasie leczenia zmienialam dermatologow ale od 3 lat chodzę do 1, dziwie sie ze mi tak pozno zaproponowal ten *** ... moze tego by nie bylo co jest.... widze poprawe ale nadal wylaza takie duze, grube...nawet skura mi sie tak strasznie jakos nie luszczy tak jak tu pisaliscie, jak jest ostre powietrze to mi wychodza rumienie ale tak to nic poza tym. Grzesiu napisz jak skonczysz brac :), czy to Ci cos pomoglo i czy Ci wrócił ten syf :)
Pozdrawiam z gorącego Krakowa :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: