Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
06-08-2008, 14:14:00

1. A które efekty uboczne nie minęły?
2. Brałaś tabletki antykoncepcyjne? Nadal bierzesz?
gość
06-08-2008, 14:55:00

a ja biore *** na wlasna reke.

zaden dermatolog nie chce mi przepisac bo mam 18 lat i moge byc nieodpowiedzialna i kaza mi lazic po ginekologach i dawac zaswiadczenie ze nie jstem w ciazy a to kosztuje a i brac tabletki antykoncepcyjne (ktorych z kolei ginekolog nie chce mi przepisac xD!!!!!!!!!!!) i robic testy ciazowe co miesiac.
Nadodatek mowia mi ze nie jest az tak zle zeby brac ***... tak wiec nikt sie niezdecydowal by mi zapisac //jak mnie obsypie to jest wrwcz tragiczne a nic niepomaga nic...a tradzik mam juz od pierwszej gimnajzum

tak wiec biore na wlasna reke, niebylam na badaniach bo niedostalam skierowania i musialaym placic zreszta i tak niemial by mi kto tych wynikow sprawdzic.

przy wadze 60 kg biore 40 mg 20 rano i 20 wieczorem
biore 7 dzien ...dokucza mi narazie tylko suchosc ust i dostalam wysypu wielkich bialych pryszczy na czole i policzkach

wiem ze to ryzykowne tak bez niczyjego nadzoru ale sorry ludzie ja jestem zdesperowana , to focia ktora se zrobilam przed kuracja...teraz jest troche gorzej ale wieze ze bedzie git
http://img185.imageshack.us/img185/7199/dsc02407xr3.jpg
gość
06-08-2008, 16:04:00

rozumiem twoja decyzje ale wyniki rob i konsultuj je przynajmniej z lekarzem rodzinnym
gość
06-08-2008, 16:45:00

06-08-2008 o 16:14, gość :
1. A które efekty uboczne nie minęły?
2. Brałaś tabletki antykoncepcyjne? Nadal bierzesz?

Z efektów ubocznych to nadal bolą mnie oczy i są zaropiałe. Już mniej, ale jeszcze są. Wzrok nie wrócił do poprzedniego stanu, nadal gorzej widzę niż przed kuracją. A tabletki anty brałam i biorę nadal. Myślę, że do końca roku będę je brała, bo nie chcę urodzić chorego dziecka.
gość
06-08-2008, 20:39:00

hej dawno tu nie zagladalam
Wiec tak do osoby , ktora postanowila braz izo bez nadzoru lekarza: mialam ten sam problem bo nikt nie chcial mi go przepisac. ostatecznie jak zaplacilam prywatnemu to dopiero sie zlitowali. Jestem na koncówce 3 miesiaca i teoretycznie tez sama sie lecze. Od tego czau nie bylam u derma bo tez u mnie krucho z kasa. Izo przepisuje mi rodzinny. Faktycznie bede musiala zrobic jakies badania kontrolne choc czuje sie bardzo dobrze . Praktycznie nie mam zadnych objawow. Z ustami sie borykam : jednego zajada juz wyleczylam . Ostatnio moja mam akupil jakis Balsam Szostakowskiego - taka tlusta maz i powiem wam ,ze jak nalozylam na jedna moja rane , z ktora sie borykam juz jakis czas to szybko zaczela sie goic. Niestety nie wiem co jest w skladzie tego czegos ( mam nadzieje ze nie wit A;//) super dziala na wargi ale masakrycznie nie chce schodzic mozna myc i myc a to przylega do twarzy ;P A co do wygladu to sa juz u mnie zauwazalne zmiany : przebarwienia zaczynaja blednac , nic sie nie pojawia . A i jeszcze jedno serio powstrzymujcie sie od rozdrapywania czy wyciskania !!!
Pozdrawiam Lulu
gość
06-08-2008, 21:35:00

Spuchl mi lewy policzek. Ogolnie to lewa strone mam jakas gorsza. MAcie tak? Czy przyczyna moze byc wysilek fizyczny? Robie 6tke Weidera... pozatym wypoczywam. najgorsze wakacje w zyciu. przykro sie walczy z genami... w dodatku stres z kazdej strony.. wszystko wali sie na leb na szyje. mimo optymizmu juz nie moge tego znosic i "wyplakuje" sie wam po cesci...

Ponad rok temu wzialem dawke ok 49 i nie mialem juz nic poza kilkaoma bladymi przebarwieniami. teraz mam tyle samo i obrzydliwe przebarwienia, najogrsze przy rogach twarzy. pryszczy coraz mniej.
walcze dalej, powodzenia !!!
gość
06-08-2008, 21:39:00

Do wszystkich babeczek, które po skończonej kuracji przestały brać tabletki antykoncepcyjne.

Jak dajecie sobie radę?
Ja przez rok wcześniej brałam anty w nadziei że moze trądzik mi zniknie. Dostałam je niestety bez żadnych badań od ginekologa.
Jeśli cokolwiek pomogły to naprawde minimalnie.
Teraz w kilka miesięcy po odstawieniu mam nieregulaarny okres i pojawił mi się ciemny meszek wokół pępka i brodawek.
Jeśli pojawią się jakieś gorsze niepokojące objawy udam się do ginekologa po badania hormonalne, ale...

Zastanawiam się czy po odstawieniu tabletek (po kuracji) nie dostałyście takiej mini burzy hormonalnej mam na myśli to że hormony mogły pobudzić gruczoły łojowe i wrócił Wam przez to trądzik.
Jakieś refleksje co do tego?

Brunetka
gość
06-08-2008, 22:41:00

co Waszym zdaniem jest bardziej mocniejsze,czy tez,co bardziej ingeruje w organizm i jest bardziej niebezpieczne,antybiotyki czy ***?Niewiem czy decydowac sie na druga kuracje tetracyklina czy od razu na ***.
gość
06-08-2008, 22:47:00

Kosmetolog i jednocześnie pielęgniarka dyplomowana, która przez lata pracowała w szpitalu dermatologicznym stwierdziła, że jeśli kuracja atybiotykami nie zadziałała, albo nastąpil nawrót to zamiast nastepnej lepiej wziąć ***!
On w czasie kuracji moze mieć poważniejsze skutki uboczne, ale mijają po zaprzestaniu. Natomiast antybiotyki stosowane miesiącami bardziej niszczą przwód pokarmowy.
Ja tylko powtarzam jej słowa
gość
07-08-2008, 08:33:00

sluchajcie.....a jak najlepiej potem usunac blizny?...ja aktualnie mam tradzik wymieszany z bliznami ale przewazaja juz blizny

laserami? czy czym ja sie na tym nieznam a mam nieprzecietnie duze te blizny..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: