Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-04-2009, 14:42:00

dziękuje za odpowiedź, może najpierw spróbuje z Acifungin ***. Ile trwa kuracja tym? Jest mozliwość, że pozbędę sie tego do lipca??porażka! trzymajcie sie ;***
gość
01-05-2009, 19:39:00

wlasnie na ile 50dkg starczy???! mam nadzieje ze mi sie uda z kitem caly czas macie oblepiony paznokiec? wkladacie tez cos pod? bo mi odstaje tak ze moglabym tam cos upchnac... ale jeszcze noe doczytalam jak wy too robicie
gość
14-05-2009, 21:26:00

Dzis zaczynam walke z propolisem...napewno tu napisze za 2 miesiace jak mi idzie...jak tylko zobacze efekty dam znac! Nie tak jak inni...:/

Pelna nadziei!
gość
19-05-2009, 21:14:00

Witam,
grzybica dokucza mi już, hmm... jakieś 10 lat. Złapałam jeszcze w podstawówce. Po przetestowaniu 4 dermatologów, wszystkich tanich maści bez recepty, jednej na receptę, leków doustnych, w tym drogiego Orungalu machnęłam ręką. Buty regularnie odkażane, wszystko ok, a brzydkie paznokcie u stóp co jakiś czas wracają.

Jakiś czas temu wyczytałam, że olejek herbaciany to cudo- moja przygoda wygląda tak- smarowałam regularnie, aż w końcu w miejscu, gdzie paznokieć nie był przyrośnięty do skóry zaczął pękać i się odłamywać. Radość trwała krótko (że ten 'niedobry' odłamał się i skończył żywot), bo odrastający paznokieć wcale nie przyrasta, nie ma zdrowego koloru, no i... znów się ułamuje- to już trzeci raz.

Ostatnio w książce dr Górnickiej przeczytałam coś o rozgotowanej na papkę cebuli (ok. 20min. gotowania) przykładanej na noc do paznokcia- zabandażować, skarpetka i do łóżka. Dziś pierwszy dzień cebulowego okładu.

Chyba sięgnę po ten propolis.

Albo będę żyła dalej z nawracającym cholerstwem...

Pozdrawiam, Magda
gość
20-05-2009, 17:53:00

Magda powiem Ci ze juz tydzien stosuje propolis...nie moge powiedziec o poprawie na duzych paznokciach bo sa cale zolte od propolisu i nie widze...ale mialam tez zarazony srodkowy...tzn dopiero co zauwazylam na nim zmiany i juz widze poprawe i na najmniejszych tez...na duzych chyba musze dluzej poczekac! ale wierze ze sie uda! W Polsce jak bede to kupie cos do odkazania butow i skarpetek noi puder propolisowy
gość
22-05-2009, 04:41:00

Hej,

no ja akurat czekam na ten propolis, bo już zamówiłam. Za to obleciałam już 8!! aptek i nie mają w nich nic do odkażania butów! W każdej mówili, że nic takiego od dawna nie sprowadzają.

Gdzie w takim razie nabyć jakiś "okażacz"? Allegro???

Pozdrawiam,
Magda
Początkująca
22-05-2009, 09:44:00

Witaj

Skuteczną formą leczenia są specyfiki ziołowe ( tzw preparaty bioinformacyjne). Daj znać na emaila to podeślę szczegóły
gość
22-05-2009, 21:37:00

to ja tez poprosze
aliszyn6@gmail.com

ja dzisiaj po nie wiem 2,5 tyg zdjelam propolis wypilowalam paznokcie zmylam propolis zmywaczem i bylam w szoku ale cudenko szybko dziala!!!!!!!!!!! POLECAM! D0ris Dzieki
gość
23-05-2009, 14:25:00

to ja tez poprosze
aliszyn6@gmail.com

ja dzisiaj po nie wiem 2,5 tyg zdjelam propolis wypilowalam paznokcie zmylam propolis zmywaczem i bylam w szoku ale cudenko szybko dziala!!!!!!!!!!! POLECAM! D0ris Dzieki
gość
28-05-2009, 06:39:00

mój syn ma grzyba na wale przypaznokciowym na rękach stosuje maść clotrimazolum i zakrapla citroseptem ale nie widze poprawy jesli ktoś miał to świństwo to niech napisze co stosował i czy mu pomogło

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: