Reklama:

Drobne swędzące pęcherzyki z cieczą na dłoniach. (444)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-04-2016, 21:37:31

Czy ktoś to wyleczył i w jaki sposob? Ją przez prawie dwa lata miałam na obu dłoniach od strony zewnętrznej schodziło w dol w okolice pulsu nieraz aż do samych łokci. Wtedy pracowałam przy warzywach gdzie nadmiernie stosowano opryski i nawozy. Więc pewnie tego. Kiedy zakończyła kadencję z tą pracą wyleczylam ręce po pół roku różnymi masciami Tribiotic, Alantan plus, diprobase a teraz na nowo powróciło i znów rozpowszechniło się na obu dłoniach... Co robić. Jeśli ktoś miał podobne problemy piszcie marlena7119@interia.pl .
gość
11-04-2016, 09:05:35

witam WAS! ja mam to samo. Męczyłam sie z tym od ładnych 8lat i nikt nie był w stanie mi pomóc. Dermatolodzy tylko zmieniali maści sterydowe, które już przestały nawet pomagać. Znalazlam sklep z Chińska medycyną ziołową w Londynie, i tylko i wyłaczne maść robiona u nich jest w stanie mi pomóc. Krostki znikajaja dosłownie w 1 dzień! Teraz jestem w ciąży i pierwszy raz od dawna nie miałam uczulenia... no i zsypało mnie strasznie dzisiaj, a nie mam już zadnej maści. Szybko zadzwoniłam i zamówiłam kilka do domu. Dodam, ze w moim przypadku jestem uczulona na NIKIEL, a wczoraj sprzatałam łazienkę i założyłam rękawiczki lateksowe czy nitrylowe i mnie od nich zsypało. Pamietam, ze kiedys było to samo! Jak macie kogoś, kto mieszka w Londynie, to mogę dac namiary na ten Chinski sklep co sprzedaje to cudenko. Mogą zadzwonić i zamówić dla Was, bo szczerze nic, ale to nic mi tak nie pomogło, jak ich krem. Jest to mały kremik, troszkę zabarwiony na rozowo i kosztuje £5 za szt. By moze Wam tw pomoze... :) Pozdrawiam
gość
11-04-2016, 09:11:25

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
11-04-2016, 10:23:48

To, że akurat Tobie ta konkretna maść pomogła nie oznacza, że pomoże też innym z takim problemem ponieważ jego przyczyny mogą być różne. Pierwsze co na pewno należy zrobić to odwiedzić [url=http://www.derma-gab.pl/]gabinet dermatologiczny[/url] w przeciwnym razie to wróżenie z fusów, a wybór kremu/leku to loteria.
Prywatny Gabinet Dermatologiczny Kraków - Derma-Gab.pl
gość
08-05-2016, 16:59:50

Gość 2011-06-13 09:13:05
Witam,
U mnie tez pojawiły się na palcu jednej dłoni takie pęcherzyki i swędziały jak cholera. Przekłucie ich też niewiele pomogło, a jeszcze naraża na zakażenie. Pomogła mi dopiero maść TRIDERM (niestety na redceptę). Smaruje się nią zmienione miejsca 2 razy na dobę i tyle... w piątek popołudniu posmarowałam pierwszy raz, a w poniedziałek rano nie miałam już prawie śladu po pęcherzykach, a palec wyglądał wczesniej nieciekawie.
Pozdrawiam i zyczę szybkiego uporania się z tym nieprzyjemnym kłopotem.
Każdy dermatolog Ci powie, że Triderm to najgorsze co możesz użyć, napakowane jest tam tyle sterydu, że usunie każdą zmianę skórną i tak naprawdę nie wiadomo co leczy, bo niszczy całą florę...
gość
14-05-2016, 07:27:27

Czesc. Od pewnego czasu mam coś podobnego. ( Może zacznę od tego że jakoś niecały rok temu nabawilam się świerzbu wraz z moją córką wszystko wyleczylismy, prawdopodobnie nabawilismy się tego u znajomych u których byliśmy ( chociaż kiedy ich poinformowałam koleżanka stwierdziła ze nic nie ma ) wszystko zeszło. Jednak u mnie pojawił się problem jakiś czas po chorobie zaczęła mi pekac skura ( stwierdziłam że to na pewno przez maści które stosowaliśmy nawilzalam skore. Ale jakiś czas później zaczęły mi się pojawiać pęcherzyk ( tylko na lewej dłoni na zewnętrznej stronie od najmniejszego palca. Jakiś czas później to zniklo. ( Oczywiście byłam już w takim strachu mysac że to znowu to swinsto które nas zlapalo, jednak córka niczego nie miala) trzy tygodnie temu byliśmy u znajomych ( stałe oglądam córkę czy nie ma rzadnych zmian swedzaczych bo swierzb rozwija się od 3-4 tygodni ) nie ma nic. Za to ja mam znowu problemy z ręką pęcherzyki nie swędzi przy kontakcie z woda nie piecze nawet. Kiedy zedre pęcherzyk niekiedy leci plyn surowiczy bądź zostaje się sama skora. Wyskakują mi też pojedyncze krostki re swędzą ale po jakimś czasie zaraz znikaja. Czytałam już o wyprysku potnicowym atakuje przeważnie dłonie i stopy objawami są pęcherzyki tylko że tamte swedza. A przy stresie zaś też moga pojawiać się objawy chorob. Swędząca skora pęcherzyki krostki.. córkę oglądam kilka razy dziennie pytam czy coś ją swędzi mówi że nic. A ja już po prostu warjuje z tym
gość
23-05-2016, 18:46:58

Nie pamiętam jak się to nazywa, ale miewałem takie objawy. Początkowo tworzyły się na rękach między palcami, jednak kiedy byłem chory i organizm był osłabiony pojawiły się na całych dłoniach. Swędziały niesamowicie. Tak się złożyło, że następnego dnia jechałem na wczasy do Grecji. Może to śmieszne, ale lekarstwem okazała się woda morska. Po kilku kąpielach w morzu skóra na dłoniach wysuszyła się a pęcherzyki po prostu zaczęły znikać. Bardzo długo nie miałem później takich problemów. Ostatnio po wypadku wokół rany na kolanie znów pojawiły się pęcherzyki, zacząłem więc okłady z mocno solonej wody i na prawdę jest to skuteczna i domowa metoda.
Pozdrawiam
gość
25-05-2016, 07:24:43

Mam to samo, juz od lat. Zazwyczaj pojawia sie w okresach nasilonego stresu. To jest uczulenie na ktorys skladnik potu; mialoby to sens, w stresie bardziej sie pocimy. Oczywiscie, kazdy powinien udac sie do lekarza, bla bla bla, ale ja bylam u naprawde wielu i wydalam na to mala fortune, a i tak nic nie pomoglo - tylko rozkladanie rak i haslo 'alergia'. Stosowalam tez mnostwo lekow, bez recepty, na recepte, ciagle nic. Przekluwam pecherze, pilnuje, zeby nie doszlo do zakazenia i nawilzam. Tyle, nic na to nie pomoze.
gość
27-05-2016, 22:38:19

U mnie takie pecherzyki i świąd skóry pojawiają się co roku latem.. w moim przypadku nie wynika to raczej z nadpotliwosci dłoni, bo te na skutek zbyt częstego mycia są niestety przez cały rok przesuszone wydaje mi się, że to reakcja alergiczna (tzw. pokrzywka) i podejrzewam, że powodują ją ... truskawki! Dzisiaj pojawiły mi się pierwsze pecherzyki, a właśnie wczoraj pokusilam się na pierwsze w tym sezonie truskawki Może u Was jest podobnie.. radze poobserwowac i skonsultowac z dermatologiem/alergologiem
gość
08-06-2016, 12:43:06

Witam ja byłem z tym u dermatologa,u mnie pojawiają się takie krostki wypełnione przeźroczystym lepkim płynem zwłaszcza latem gdy słonce mocno grzeje,dermatolog stwierdził że jest to alergia na słonce.Mam obecnie 48l pierwsze krostki pojawiły się gdy miałem około 40l. zawsze w okresie jesieni do pierwszych dni lata mam z tym spokój.Obecnie używam maści przepisanej od dermatologa novotin i ona bardzo pomaga.jest ona na recepte

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: