Gość 2014-09-12 23:47:10Wiesz, nie wiem kto ci powiedział żebyś stopniowo przyzwyczajała buzie do duac i to jeszcze 5-15 min.po czym zmywała go ! Toż to bzdura 5-15 min. nic nie da . Ja jak zaczynałam przygodę z duac i w dodatku z *** , normalnie smarowałam buzie duac wieczorem (powinno się tylko wieczorem smarować i to około 30 min. po umyciu buzi) Maseczka siarkowa , wcale nie pomaga, a jedynie szkodzi . Piszesz, że walczysz z trądzikiem 10 lat jeśli tak to dlaczego twoja dermatolog nie przepisała ci nic doustnego (np.tetralysol) ? A i przy używaniu duac nie powinno się stosować maseczek ,peeling/u itp. ponieważ już bez tego skóra jest podrażniona ! Ja miałam trądzik i walczyłam z nim prawie 7 lat . Dopiero moja 4 dermatolog postanowiła mi przepisać *** i duac i po 6 miesiącach zero pryszczy no chyba, że mam okres to pojawi się czasami jeden :) I muszę powiedzieć , że brałam różne tabletki , różne maści, kremy , żele i inne płyny na buzie , peelingi (drogeryjne jak i w salonie zdrowia i urody kwiatacyjne) , maseczki oczyszczające (drogeryjne jak i w salonie ) również poddawałam się kwasowi salicylowemu i mogę tak dalej wymieniać . Jednak jestem 100 % pewna , że sam duac bez tabletek niewiele ci da :(Gość 2013-01-15 17:01:36
hej ja od dluzszego czasu mecze sie z tradzikiem i moja pani dermatolog mi przepisala cetaphil i emulsje i balsam i jak dla mnie jest ok emulsja delikatna fajnie sie nia myje a balsam dobry i bardzo wydajny na dlugo starcza do tego punktowo stosowalam dalacin t i na noc maseczke siarkowa robiona w aptece teraz stosuje od kilku dni punktowo duac i maseczke siarkowa na przemian poniewaz uprzedzono mnie ze duac jest silnym lekiem i mam stopniowo przyzwyczajac twarz do tego preparatu od 5-15 min i zwiekszac czas nalozenia a nastepnie zmyc i do tego teraz stosuje doustnie tetralysal zobaczymy czy to pomoze oraz korzystam z zabiegu glykopeel raz na miesiac zobaczymy jakie beda koncowe efekty wszyskim walczacym z tym uporczywym cholerstwem zycze powodzenia ja juz z nim walcze jakies okolo 10 lat