Reklama:

Tetralysal - "wysyp" po tygodniu stosowwania - normalne? (169)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2009, 17:06:00

A mnie Tetralysal zdecydowanie pomaga i jak dotąd nie pojawiły się skutki uboczne. Już po tygodniu widziałam poprawę, minął miesiąc i jest o wiele lepiej niż na początku!
Początkujący
27-03-2009, 13:23:00

22-03-2009 o 18:06, gość :
A mnie Tetralysal zdecydowanie pomaga i jak dotąd nie pojawiły się skutki uboczne. Już po tygodniu widziałam poprawę, minął miesiąc i jest o wiele lepiej niż na początku!

heh, po tygodniu też widziałem poprawę, jak również po miesiącu i nawet po dwóch, ale w trzecim zaczęły się problemy.. brałem Tetralysal przez niecałe 4 miesiące, odstawiłem i w ciągu tygodnia zaczęło wszystko powracać... zresztą nie było to dla mnie zaskoczenie, bo póki co nie znalazłem na forum żadnej osoby, któraby powiedziała że została całkowicie wyleczona Tetralysalem i nie miała nawrotów po odstawieniu... niestety ..
leczenie-leczenie-leczenie.. ile można???! :/
gość
11-04-2009, 00:18:00

Hejj wszystkiem mam 22 lata i trądzik od około 7 lat używałem juz tysiące maści, kremów, żelów myłem twarz mydłami szarym dove nagietkowym róznymi innymi zelami peelingi nie peelingi antybiotyki tez owszem sporo... mozna by tego dłuugo wymieniać.
od roku mieszkam za granica i pracuje w firmie przy maszynie...zadko kogo spotykam, więc przestałem sie przejmować mojim wyglądem (pryszczami). Zaprzestałem stosowania czegokolwiek, niczym sie nie smarowałem twarz przpłukiwałem tylko samą wodą z kranu nie goliłem sie . na początku przez ok 2 tyg bez zmian pryszcz na pryszczu podrazniona skóra ku mojemu zdumieniu po 2-3 tyg trądzik zaczął ustępować NAPRAWDE BYŁEM W SZOKU po 3 miesiącach sam sie niepoznawałem w lustrze, zero nowych skóra jednolita i zdecydowanie gładsza teraz po roku moge wreszcie odetchnąc z ulgą i oswiadczyć ze po 6 latach walki i wyzucania pieniędzy w błoto niszczenia cery i zołądka po odstawieniu wszystkiego niemam wreszcie pryszczy
pozdrawiam
gość
12-04-2009, 22:11:00

Mam pytanie, czy cała kuracja pójdzie na marne jeśli nie wezmę 3 dawek pod rząd? (Chcę zrobić 18-tkę, a aż taki głupi nie jestem by mieszać alkohol z antybiotykiem) xD Dzięki za odpowiedzi
Początkujący
12-04-2009, 22:58:00

hej, mam do sprzedania 1 opakowanie antybiotyku Tetralysal 150 mg (16 kapsułek) w Poznaniu. Jakiś czas temu odstawiłem ten lek, bo szczerze mówiąc, na mnie nie zadziałał tak jak powinien, tzn efekty były, ale nie takie jakich bym się spodziewał po tak silnym preparacie.. Lek zakupiony w jednej z aptek poznańskich, posiadam nawet paragon jakby co acha, dorzucę jeszcze 3 kapsulki z poprzedniego opakowania gratis zainteresowanych proszę pisać na oskar_1984@wp.pl , w mailu oczekuję propozycji co do ceny leku, pozdrawiam wszystkich
leczenie-leczenie-leczenie.. ile można???! :/
gość
15-04-2009, 19:23:00

Hej. Dermatolog zapisał mi Tetralysal i krem Skinoren. Chciałabym wiedzieć czy rzeczywiście trzeba tak unikać słońca jak mnie straszono. Podobno mogę się nieźle poparzyć
gość
08-06-2009, 08:30:00

Brałam tertrakysal przez 15 dni po jednej tabletce 300mg + 30 dni po jednej tabletce 150 mg...
Efekty nie sa powalające- może troche mniej pryszczy mi wyskakuje, ale za to mam ropne podskórne "krwiaki", ktore nawet jakbym chciala nie bylabym w stanie wycisnać, bo mnie bolą :]
Byłam własnie na kontroli u dermatologa: przepisał mi 600 mg! / na dzień! przez 45 dni nie wiem czy sie do tego zastosować :/ , bo przez ostatnie dni stosowania antybiotyku strasznie mnie "piekło" w podbrzuszu i mam jakąś dziwną skóre w okoliacach intymnych :/ . Włosy mi nie wypadają - ale to chyba dlatego że biore tabletki na wzocnienie wlosow i paznokci. Czy wy tez mieliście podobne skutki uboczne??Dodam jeszzce że mam 20 lat a tradzik od ok 13 r.ż., stan mojej skóry jeszcze nigdy nie był aż tak zły.

Jak myslicie kontynuwać leczenie - biorąc pod uwagę że chyba szkodzi mi na uklad pokarmowy i jest lato?
Kiedy pytalam dermatologa o odstawienie wogole mnie nie sluchał, tylko byl jak najbardziej za stosowaniem tetralysalu- w dodatku zwiekszyl mi drastycznie dawke 4 razy
gość
09-06-2009, 23:24:00

nie bierzcie tego antybiotyku!!!dostalam po tym grzybice pochwy!
gość
09-06-2009, 23:25:00

nie bierzcie tego antybiotyku!!!dostalam po tym grzybice pochwy!
gość
15-06-2009, 15:27:00

22-03-2009 o 18:06, gość :

ja leczenie zaczełam dokladnie od 9 czerwca 2009 czyli moja kuracja trwa dopiero 6 dni.tetralysal biore dwa razy dziennie po jednej tabletce rano i wieczorem i musze przyznać ze ku mojemu miłemu zaskoczeniu widze znaczne efekty:D co prawda nie mam buzki jak "pupka niemowlęcia" ale przynajmniej nie robia mi sie nowe syfki i twarz mi sie wygładziła....dodatkowo do tego tetralysalu dermotolog przepisała mi maść Differin, którym smaruje sie na noc co drugi dzień/.całe leczenie tymi specyfikami trwa w moim przypadku miesiąc czasu...jeżeli po tygodniu jest o wiele lepiej to juz nie moge sie doczekać po miesiącu:D

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: