Reklama:

Tetralysal - "wysyp" po tygodniu stosowwania - normalne? (169)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-03-2017, 11:34:14

Witam. Od środy stosuje ten antybiotyk 2 razy dziennie. Na początki trądziku rozowatego. Przed zażywaniem antybiotyku nie miałam rumienia. A od początku brania tabletek mam rumien i uczucie palenia twarzy! Co mam robić? Czy to normalne?
gość
31-05-2017, 16:40:34

Mnie po tetralysalu bardzo bolał brzuch, biorę 2xdziennie. na kolejnej wizycie dostałam do niego dobry probiotyk - coloflor max, ten poprzedni był do niczego, trzeba go było trzymać w lodówce i w ogóle nie czułam się dobrze. odkąd mam ten nowy probioyyk coloflor, to brzuch mi już nie dokucza, a pryszcze powoli zasychają. oby było lepiej.
gość
01-06-2017, 21:05:06

tetralysal zaczęłam brać 28.05, wiem, że to kilka dni, ale od tego czasu mam taki wysyp, jakiego nie miałam chyba nigdy. dodatkowo na noc smaruję buzię epiduo - dostałam informacje, że jest bardzo silny, że wysusza, że może niesamowicie podrażniać i powodować szczypanie twarzy, a u mnie - NIC. zauważyłam tylko, że faktycznie mocno wysusza te krosty. jednak mam problem z tetralysalem - boję się go dalej brać. jak długo może trwać ten wysyp? wiem, że w leczeniu trądziku trzeba cierpliwości, ale nie spodziewałam się, że może być gorzej niż przed rozpoczęciem kuracji... możecie napisać aktualne info jak to u was było? wysyp zniknął, czy trzeba było odstawić tetralysal?
gość
31-10-2017, 17:28:05

Tetralysal jest moim zdaniem najlepszym antybiotykiem na trądzik różowaty. W moim przypadku efekty są już po tygodniu, dodatkowo koniecznie trzeba używać maści do nawilżania skóry, na noc mam Protopic, na dzień jakąś nową maść na receptę (lepsze niż Rozex). Dopiero po 6 latach, zmianie podejścia do napojów gazowanych i zmniejszeniu alkoholu są postępy. Koniecznością jest nawilżanie skóry, żeby nie wysychała i nie pękała, bez tego nie będzie sukcesu. Skóra pozostaje lekko zaczerwieniona, ale jest super.
gość
28-11-2017, 17:42:10

przereklamowany badziew dający tylko początkowo efekty poprawy nie leczący choroby po 3 miesiącach
gość
07-12-2017, 10:05:32

Brałam tetralysal 2 tyg i wyskoczyla mi wysypka na dekolcie i plecach od razu zrezygnowałam z dalszej kuracji. Teraz mija 3 dzien od kiedy przestałam go brac i moja twarz wyglada okropnie, jest cała w "kaszy" wygladam gorzej niz przed kuracja. Wizyte u dermatologa mam dopiero za tydzień i na pewno nie bede brala juz żadnych tabletek
gość
27-01-2018, 07:02:31

Po kilku dniach zażywania tetralysalu zaczęły mi wyskakiwac male krostki, wg mnie typowo alergiczne, na twarzy, szyi, dekolcie, plecach i ramionach. Wizyta u dermatolog dopiero w maju. Nie wiem,czy w ten sposob moja skora sie oczyszcza, czy jest to po prostu reakcja alergiczna na ten antybiotyk. Do używania na skórę mam aknemycin masc i płyn aknemycin plus. Myslalam na poczatku,ze to od tego, ale wysyp mam na szyi, dekolcie i plecach, a nie uzywam w tych miejscach lekow na skórę.
gość
10-03-2018, 12:48:17

Brałem tetrelysal przez 4 miesiące było super ,mam teraz przerwę 1 miesiąc w braniu i od nowa pojawiają się pryszcze
Czy mogę znowu go brać przez parę miesięcy?
gość
15-06-2018, 07:43:50

Zaczelam brac tetralysal we wtorek. W niedziele dostalam mega wysypki (drobne czerwone krostki z białymi pecherzykami) na policzkach kości żuchwy szyi i dekolcie. W dalszym ciagu bralam, w czwartek wzielam ostatni raz. Nie moglam zniesc tego ze zamiast byc lepiej bylo gorzej a w sobote szlam na wesele. Tona pudru wiele nie dawala. Dzis jest tydnien po odstawieniu i wysypka zeszla nie do konca bo jeszcze szyja i dekolt cos wychodzi no ale to nie to co bylo. Masakra. Bylam z tym u derma powiedziala ze organizm sie pczyszcza. Bzdura!! To uczulenie. I oczywiscie oslone trzeba brac z 2 godz przed tetralysalem bo przez dwa dni wzielam razem czego skutkiem byl bol zoladka dreszcze i takie tam. Nie na kazdego dziala tak samo ale radze uwazac jesli macie jakid wyjazd badz spodkanie tak jak ja wesele to lepiej sie zastanowic zanim wziac bo ja chciałam wygladac dobrze bez zadnym wypryskow a sobie tylko pogorszylam sprawe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: