Reklama:

Tetralysal - "wysyp" po tygodniu stosowwania - normalne? (169)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-12-2007, 14:45:00

Chciałbym zaznaczyc, do osób które się wypowiedziały na samym początku, że tetralysalu nie powinno się brac w okresie wiosenno-letnim i letnio-jesiennym ponieważ promienienie UV bardzo nie korzystnie wpływają na cerę i stan skóry w czasie stosowania antybiotyku. Najlepszym okresem jest okres jesienno-zimowy kiedy jest najmniej słońca a jeżeli się pojawia to bardzo słabe. Jeżeli wyskoczyły Ci pryszcze na początku stosowania tetralysalu to może by to wina albo słońca, albo leku zewnętrznego lub np alkoholu jeżeli go spożywasz, słodyczy( ja np widzę pogorszenie po czekoladzie w różniej jej postaci) albo tak twój organizm zareagował na składniki leku. Nie miałem z tego co pamiętam nawrotu w czasie kuracji a to jest moja druga. Obecnie do antybiotyku stosuje na zewnątrz Zorac- bardzo silny lek coś w stylu ***, siekiera niezła. I rzeczywiście dopiero po Zoracu ale to byłem na to uczulony, pogorszył mi się trochę trądzik. Uważam, że głównym problemem było Bogu ducha winne słońce ale nie jestem dermatologiem i fakt dermatolog dermatologowi równy nie jest tak więc może warto zmienic go jeżeli przepisał Ci ten antybiotyk na okres częstego występowania słońca. Pozdrawiam
gość
18-12-2007, 17:37:00

czesc ja mam 16 lat i dzis bylam u drematologa nie mialam nigdy tradziku... od 2 miesiecy cos mi sie robi z twarza :|
ale jakos staram sie 3mac bo inni maja gorsze problemy i gorszy tradzik..
lekarka przepisala mi tetralysal i nie wiem czy poskutkuje boje sie bo wiele osob wyraza negatywne opinnie!! Blagam o odpowiedz osobe ktora jest bardziej doswiadczona..czy ten lek pomoze w poczatkowym sadium tradziku... czy zadziala czy nie zrobi mi sie gorzej...odp balgam...
gość
31-01-2008, 21:18:00

czy po tetralysalu miałyście może obfite krwawienia miesiączkowe ?
gość
31-01-2008, 21:19:00

czy po tetralysalu miałyście może obfite krwawienia miesiączkowe ?
gość
09-02-2008, 22:56:00

Cześć,

Biorę Tetralysal od 9 dni i dostałam jakiś czerwonych plam wokół ust i na szyi. Wygląda to tak, jakbym drapała mocno skórę...lub jak ślady po duszeniu....Wstyd do pracy chodzić
Jestem załamana.
A miesiączka bardzo, bardzo duża i bolesna.
gość
21-02-2008, 14:19:00

Rowniez dermatolog mi mowil ze tetralysal czy np *** czy tam inne leki takie moce dla mezczyzm dzialaja dobrze no bo jakis tam hormonow (czy cos w tym stylu) nie maja..a kobietom przydalyby sie jakies badania...wiem np ze antykoncepcja w braniu tych lekow jest wskazana bo nie daj Bog zajsc w ciaze to plod moze zzostac uszkodzony i to bardzo powaznie!
gość
21-02-2008, 14:21:00

A wysyp jest normalny..czesto (nie tylko chodzi tu o tradzik) branie antybiotykow powoduje poczatkowe nasilenie choroby...ale to tylko widac ze zaczyna dziala...wysyp powienien trwac max7-10 dni potem powinno usychac i znikac wiso...jesli nie od razu do dermatologa! i lykac oslonki np TRILAC za 15 i nie ebdzie klopotow z zoladkiem!
gość
24-02-2008, 08:45:00

Hej.

A po jakim czasie zaczął u was działać Tetralysal?

Ja biorę już 1,5miesiąca i nie widzę znaczącej poprawy

Tradzik mam od 16 chyba lat i to na plecach głównie i na szyi. Nie mam już sił i nie wierzę w jakikolwiek skuteczny sposób Kiedys wyciskałam, drapałam..od czasu do czasu a od kilku miesięcy prawie nie dotykam i nic to nie zmienia

Słyszalam o leku ***, ale boję się go, bo nie jest chyba długo na rynku a musi być dosyć inwazyjny skoro trzeba brać przy nim tabletki antykoncepcyjne, bo jak się zajdzie w ciążę to tragedia.
Boję się jego efektów ubocznych nawet po kilku latach od odstawienia.
gość
24-02-2008, 20:04:00

Oczywiscie miałam na myśli *** a nie ***
gość
02-04-2008, 18:08:00

Witam ! dermatolog tez przepisał mi tetralysal który brałam 2x dziennie po jedzeniu... i do tego na wieczór smarowałam zinerytem.... to wszystko stosowałam 2 tygodnie i musze powiedziec ze mi POMOGłO ! jestem zadowolna naprawde, cera jest zupełnie inna taka gładka prawie idealna...bałam sie ze to nic nie pomoze bo dermatolog mówił ze antybiotyki moga pomóc ale nie muszą.A jednak pomogły i brałam tylko 2 tyg. boje sie tylko tego wysypu o którym piszecie bo tabletki nie biore juz 7 dni , ale jestem dobrej mysli musiałam juz cos z tym zrobic bo ten problem jest bardzo duża przeszkoda w moim zyciu... kto tego nie ma nigdy tego nie zrozumie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: