Chciałbym zaznaczyc, do osób które się wypowiedziały na samym początku, że tetralysalu nie powinno się brac w okresie wiosenno-letnim i letnio-jesiennym ponieważ promienienie UV bardzo nie korzystnie wpływają na cerę i stan skóry w czasie stosowania antybiotyku. Najlepszym okresem jest okres jesienno-zimowy kiedy jest najmniej słońca a jeżeli się pojawia to bardzo słabe. Jeżeli wyskoczyły Ci pryszcze na początku stosowania tetralysalu to może by to wina albo słońca, albo leku zewnętrznego lub np alkoholu jeżeli go spożywasz, słodyczy( ja np widzę pogorszenie po czekoladzie w różniej jej postaci) albo tak twój organizm zareagował na składniki leku. Nie miałem z tego co pamiętam nawrotu w czasie kuracji a to jest moja druga. Obecnie do antybiotyku stosuje na zewnątrz Zorac- bardzo silny lek coś w stylu ***, siekiera niezła. I rzeczywiście dopiero po Zoracu ale to byłem na to uczulony, pogorszył mi się trochę trądzik. Uważam, że głównym problemem było Bogu ducha winne słońce ale nie jestem dermatologiem i fakt dermatolog dermatologowi równy nie jest tak więc może warto zmienic go jeżeli przepisał Ci ten antybiotyk na okres częstego występowania słońca. Pozdrawiam