kamil321123 2015-10-20 16:22:46
Panie lekarzu1,
o ile się nie myle pisał Pan kiedyś o powiązaniach pokrzywki z różnego rodzaju dolegliwościami brzusznymi.
Obecnie moja pokrzywka sprowadza się do tego, że mam tylko duszności typowe dla pokrzywki. Na szczęście nie mam bąbli i nie czuję jakieś większego świądu. Natomiast teraz mój problem jest taki, że mam ogromne problemy z brzuchem tzn. duże wzdęcia, gazy, uczucie ciężkości w podbrzuszu, jasny luźny stolec. Tyle, że te problemy zaczęły się później aniżeli pokrzywka. Czy te problemy są jakoś zwiazane z pokrzywką ? Na przykład stresem ? Niby się jakoś strasznie nie stresuje ale czasami nawet przy małym stresie mam bardzo duże wzdęcia i uczucie ciężkości. Miałem robione różne badania krwi, stolca, kolonoskopie i wszystko w normie. Lekarze leczą mnie na IBS ale po przyjmowaniu tych leków nie ma żadnej poprawy i nie ma różnicy czy je biorę czy też nie. Jak mogę działać aby się jakoś uwolnić od tych dolegliwości, które już trwają z 2 lata. Natomiast pierwszą pokrzywke miałem około 4 lata temu.
A do tych co mają pokrzywke.Byliście w tym czasie gdzieś daleko na wakacjach ? Czy przy zmianie klimatu nie zauważyliście, że pokrzywka jest znacznie mniej nachalna albo jej prawie wcale nie ma ?