Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
20-08-2010, 17:04:30

No raczej nie będzie to sprzyjało... ale nie mozna takze tego odmrozic;) Mysle ze wizyta u dermatologa pomoże, trzeba uzbroic się w cierpliwosc;)
gość
31-08-2010, 23:56:35

mialam podobnie, pomoglo dopiero mleczko z serii na bio-beauty.pl :)
gość
07-09-2010, 17:28:37

A możesz napisać ile trwało leczenie i jak często to mleczko aplikowałaś?
gość
08-09-2010, 09:39:44

Witam, poznałam super produkt na grzybice paznokci tj. preparat na bazie naturalnych składników (m.in. olejek drzewa herbacianego), tj. Proftin Żel, jak go stosowałam systematycznie efekty były super!!
gość
20-10-2010, 14:56:44

Gość 2007-09-05 21:12:00 cze. mam na imie magda. moja choroba najpierw wystapila u rak a potem przeniosla sie na palce u nóg. to juz trwa od 2005 r. stosowalam rozne maści np. terbiderm, pirolam, detreomycyne, triderm, mycortolon, tylko terbiderm dal male efekty ale ze wzgledu na to ze uzywalam go zbyt dlugo przestal byc skuteczny. bralam tez trioxal. prosze powiedzcie czy ten kit pszczeli to masc czy tez jakis roztwór? i jak wygladaja wasze paznokcie. bardzo mnie to ciekawi
gość
21-10-2010, 06:26:34

Gość 2007-09-05 21:12:00 cze. mam na imie magda. moja choroba najpierw wystapila u rak a potem przeniosla sie na palce u nóg. to juz trwa od 2005 r. stosowalam rozne maści np. terbiderm, pirolam, detreomycyne, triderm, mycortolon, tylko terbiderm dal male efekty ale ze wzgledu na to ze uzywalam go zbyt dlugo przestal byc skuteczny. bralam tez trioxal. prosze powiedzcie czy ten kit pszczeli to masc czy tez jakis roztwór? i jak wygladaja wasze paznokcie. bardzo mnie to ciekawi
gość
25-10-2010, 15:46:47

ja leczę się już 3 miesiące. Stosuje acifungin *** 3 razy dziennie (na początku częściej) 1/3 paznokcia już odrosła zdrowa :) propolis też stosowałam i było ok ale mówię z góry, że jakakolwiek kuracja propolisem może trwać 2 tyg ciągiem, potem dwa przerwy a potem od nowa. Stosowanie bez przerwy naraża na uczulenie-ja dostałam po 3 tyg. wysypkę która potwornie swędziała i przez 2 tyg nie mogłam się jej pozbyć. Stosowałam też olejek z drzewka herbacianego ale mi się kończył i ciągle zapominam kupić, robiłam też okłady z octu, sody. A i co najważniejsze spiłowałam paznokieć ile się dało. Przed założeniem skarpetki daję lekarstwo, zaklejam plasterek i nogę do buta. Na razie nie szaleję ze środkami do butów ale to dlatego, że palec zachorował mi w połowie lata i chodziłam w sandałach ile się dało i smarowałam nawet co godzinę jak mi się przypomniało.
póki co nic mi się nie przerzuca, nikogo też nie zaraziłam. Moje dotychczasowe pozytywne wyniki z grzybkiem skłaniają mnie do refleksji że da się zwalczyć, ale trzeba się o chore miejsce troszczyć jak o niemowlę-dosłownie! Mam nadzieję że to wystarczy. Dam znać za jakiś czas ...
gość
03-11-2010, 13:56:08

Hej, przeczytałam dokładnie wszystkie Wasze posty zanim zaczełam kurację porpolisową. Nie pisałam wcześniej że zaczynam stosować kit (tak jak większość, a potem cisza...) tylko piszę po zakończeniu ( bo już nie mam cierpliwości) Stosowałam kit pszczeli przez 2 miesiące, czekałam cierpliwie aż zacznie odrastać paznokieć, na szczęście moje rosną szybko. Chorą część w miarę możliwości wycięłam i czekałam, czekałam.... niestety tak jak przedtem od połowy paznokieć był chory, tak samo mimo propolisu nadal jest chory od tego samego momentu :( więc jak dla mnie ten kit to KIT :( nie mam już siły na to dziadostwo. Dodam tylko że generalnie wszystki specyfiki od dermatologa już testowałam :( to była moja nadzieja...
Początkująca
12-11-2010, 17:53:45

A może spróbójcie zastosować sól. W zasadzie zwykła kuchenna nie nadaje się do tego zbyt dobrze, jednak wzbogacona minerałami jak najbardziej. Sól Zabłocką stosuje sie przy dolegliwościach grzybicy, przede wszystkim ze względu na dużą zawartość jodu.
gość
05-12-2010, 15:02:49

ja stosuje ocet codziennie mocze palce przez kilka minut i już widać poprawe nawet te zdrowe zapobiegawczo obciąć ile sie da

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: