Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
04-05-2010, 18:13:03

proszę o radę,kupiłam kit pszczeli-propolis,ale on jest jakby wysuszone listki,jak ja mam go ugnieść i okładać nim paznokcie?mam go z czymś zmieszać?proszę o odpowiedż
Początkujący
06-05-2010, 13:12:34

@Gosc
z tego co wiem to te listki propolisu trzeba rozgniatac w dloniach zeby je zmiekczyc, niektorzy na forum polecali suszarke do ogrzania.

kontunuujac moj poprzedni post chcialbym podzielic sie dotychczasowymi rezultatami kuracji propolisem.

Popolis w formie 'nalewki/roztworu' nanosze 2 razy dziennie od miesiaca. Widze poprawe na paluchu (tzn. czarna kreska pod plytka paznokcia przestala sie wydluzac i zaczyna schodzic wraz z odrastaniem paznokcia). Stad wniosek ze infekcja jest przynajmniej zahamowana i ustepuje pod wplywem propolisu.

Inne paznokcie, ktore byly lekko zarazone tez wygladaja troche lepiej, ale dam im jeszcze z miesiac kuracji.

Co do paznokci na malych palcach to jeszcze troche potrwa zanim odrosna (na razie ok 2-3 mm od ostatniego postu) wiec na razie 'no comment'.

Oglnie jestem zadowolny. Nadzieja wstapila w serce, ze uda sie pozbyc grzybicy w sposob naturalny i beztabletkowy. Paznokcie sa troche zolte, to fakt, i maja tendencje do sciagania zanieczyszczen (propolis dziala jak lep na muchy) ale na razie mi to nie przeszkadza. Jak przyjdzie czas na sandaly, bedzie trzeba uzywac plastry.

innymi slowy POLECAM i zycze wytrwalosci w walce
Początkująca
07-05-2010, 11:03:37

Witam wszystkich, trafiłam przed przypadek na to forum, ale mam pytanie jak u Was wygląda grzybica paznokci, czy bez badania tak na oko można stwierdzić że to jest grzybica ? Bo jak oglądałam w internecie to paznokieć pęka i się łuszczy a moja paznokcie u nóg zmieniły kolor na takie ciemne jakby były przebarwienia i rośnie coś pod paznokciem który podnosi go do góry. Jak byłam u lekarza to tylko spojrzał i powiedział że to jest grzybica, zapisał mi bardzo drogie leki ale nie pomogły mi one w ogóle. Czytałam o propolisie i ekstrakcie z grejpfruta. Pozdrawiam Ola
gość
08-05-2010, 17:31:09

Witam serdecznie,wiec tak,ja ugniatam te listki ,strasznie ciezko ,przypomina mi to zamarzniętą plasteline,ale jakos daje rade,pozniej wkladam to pod paznokiec,do tej szczeliny,nakladam tez na gore paznokcia,przykladam wacik i zaklejam plastrem,i tak co wieczor,mam nadzieje,ze to sie kiedys skonczy:(
gość
09-05-2010, 05:15:37

WITAM
w koncu moge napisac te slowa: POZBYWAM SIE SUKUNSYNA RAZ NA ZAWSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napisze krotko- kiedy o tym przeczytalam to smialm sie z mezem ale jednak skusilam sie na to-----------DOMESTOS, to jest metoda na grzyba, wystarczy 1-2 razy dziennie smarowac pedzelkiem zainfekowane paznokcie i po 2-3 miesiacach widac wspaniale rezultaty, wiem ze to smieszne ale najwazniejsze ze dziala. Dodam ze znam i stosowalam 80 % lekow o ktorych wszyscy pisza wiec mam tez doswiadczenie w tek kwestii, ale stwierdzam jasno--------domestos jest najlepszy na swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawim
gość
09-05-2010, 20:23:12

Nie wiem czy z tym domestosem robisz sobie jaja, ale jeśli tak to lepiej zamieść tu taką informację i uważaj żeby ktoś nie podał ciebie do sądu z powodu doznanego uszczerbku na zdrowiu
gość
10-05-2010, 05:58:59

przepraszam, ale nie mialam nic takiego na mysli, to byl desperacki krok ale wazne ze dziala, a szkodzic to nie szkodzi, tylko zwalcza grzyba, a o to chodzilo.
jesli ktos ma ochote walczyc z tym dalej i wydawac kase to prosze, ja sie tylko podzielilam swoim skutecznym sposobem, moze ktos skorzysta, tyle
pozdrawiam
gość
13-05-2010, 12:58:33

Oczywiście, ze da się wyleczyć!!!

Mnie się udało.

MAŚĆ HASCERAL (Urea 100 mg+Acidum salicylicum 50 mg)

Polecam!

Początkująca
02-06-2010, 21:22:14

witam,
mam grzyba na paznokciu u nogi i właśnie zamierzam zacząć leczenie Trioxalem. Słyszałam, że paznokcie będą wyglądać fatalnie podczas leczenia, będą odchodzić itp. Czy dotyczy to wszystkich paznokci (nóg i rąk) czy tylko tych zaatakowanych przez grzyba? Serdecznie dziękuję za informacje. Pozdrawiam
gość
04-06-2010, 21:35:45

PROPOLIS to działa ! naprawdę, sprawdziłam na sobie. udało się, polecam :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: