Ja biore dopiero 4 dzień i jak do tej pory jest oki
skóra zaczyna się juz przesuszać, ale juz widze, że robi się ona gładsza! Pierwszy dzień strasznie cisnęło mnie w klatce, nastepnego dnia kręciło mi się w głowie ale już jest oki.
Mam 24 lata, 173 i 57-60 kg, biorę 20 mg rano, a 10 mg na noc. Moja
dermatolog kazala mi łykać tabletki RAZEM z czymś tłustym np. kanpka z masłem i majonezem (*** jest kwasem pochodnym wit. A a ta wit. rozpuszcza się w tłuszczach).
Mojego
trądziku nie nazwałabym strasznym a raczej męczącym, bo mam go od wczesnych lat na twarzy, plecach, dekolcie. Facetowi by tak nie przeszkadzało, ale ja jako kobieta nawet sukienki z dekoltem na wesele nie lubiłam zakładać bo jednak jest to jakiś dyskomfort. Do tego stosowałam różnego rodzaju maście, kremy, żele, tabletki i albo nie dawało to żadnego efektu, albo na połowę z nich byłam uczulona i dostawałam okropnej
wysypki!
Co do zachodzenia w ciąże, to wszędzie jest napisane 2 miesiące, ja jednak nie spieszyłabym się z tym przynajmniej rok. Jezeli przez pół roku nie można robić zadnych zabiegów inwazyjnych na skórze, to co dopiero jest w organizmie? Poza tym ten lek jest nie do końca przebadany, jest dość nowym. Bedą mogli się na jego temat wypowiedzieć za jakies 50 lat albo i więcej, ja bedziemy mieli dzieci, ale nie teraz. To samo jest z pigułkami antykoncepcyjnymi, mówią, że nie są szkodliwe, ale są. Nikt nie powie, bo na tym się grubą kase zarabia, niestety taka jest okrutna prawda...
Jedynie mam problem z kremami, bo wszystkie kremy do skóry suchej są...natłuszczające czego nie znosze! Szukam po necie czegoś lekkiego, ale chyba pójdę do apteki i zapytam o opinię, oni powinni się znać. Moja dermatolog poleciła mi serię effaclar h la roche posay. Używałam go przed braniem tych proszków i niestety zostawia tłustą warstwe, dobry na noc, ale na dzień niestety nie dla mnie.
Mam nadzieję, że cała kuracja przejdzie bezproblemowo, pozbędę się tego świństwa raz na zawsze i w końcu będę się cieszyć piękną skórą jak na kobiete przystało
Życzę tego sobie jak i wszystkim innym