: (ORZECHOWA) (...) ale mam pytanie jeśli chodzi o kosmetyki do opalania Wiem,że muszę się smarować wysokimi filtrami [ok 50 ], ale czy mogę pod filtr nałożyć siakiś przyspieszacz opalania? Pomysł pewnie brzmi dziwacznie,ale na przyspieszaczach jest zazwyczaj napisane "produkt nie zawiera filtrów, należy zabezpieczyć się przed szkodliwym działaniem promieni UV stosując dodatkowy preparat z filtrem" etc. Zastanawiam się czy jak ten filtr będzie mega wysoki to nie ma szansy na to,że się opalę? Chociaż ciupi-ciupi?
Nie radzę w ogóle się opalać. Ja biorę *** aby tydzień, wczoraj wyszłam na dworek i podczas tak zwykłej czynności jak malowanie płotu poparzyłam sobie troszkę rękę. Mój błąd, bo nie posmarowałam się żadnymi filtrami (ale i tak nie byłam bezpośrednio na słońcu, więc nie wiem). Była ewidentnie czerwona i piekła, ale dziś jest dobrze
. Ale mimo to, uważajcie. Moja mama pracuje w szpitalu na izbie przyjęć, a ostatnio na jednym z dyżurów przywieźli całą spuchniętą i siną dziewczynę, która była w trakcie jakiegoś leczenia - fakt, ponoć nie dermatologicznego, aczkolwiek także miała zakaz opalania się.
Także dla własnego bezpieczeństwa odpuśćcie sobie,
Miśka.