Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-09-2007, 13:15:00

Witam,
wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę *** 20mg przy wadze 55kg (tak na początek dla przyzwyczajenia mojego organizmu dostałam taką małą dawkę). Ostawiłam Brevoxyl i Skinorem i grzecznie smaruję się Nivea Soft, z tym, że... moja skóra nadal się świeci, mowy o wysuszeniu nie ma. Kiedy mogę sie spodziewać 'kruszenia się':P?
Pozdrawiam
-Kasiaczek
gość
29-09-2007, 16:50:00

czesc
gość
29-09-2007, 19:21:00

PYTANIE:
co sie stanie, jesli podczas kuracji *** nastapi 2-3 dniowa przerwa w braniu leku? czy on nadal dziala i wszystko bedzie ok, jak po tych dniach powroce do brania Izo? ktos tak zrobil?
gość
29-09-2007, 21:14:00

19-01-2007 o 16:16, gość :
Nie jestem ekspertem, ale na chlopski rozum, to nadmiar niektorych hormonow powoduje zwiekszona produkcje łoju, a Izo redukuje produkcje łoju, wiec po odstawieniu, u kogos kto ma problemy z hormonami moze powrocic zwiekszona produkcja łoju, a co za tym idzie, trądzik.
Mowie wam, ja opieram swoje wywody na tym co przeczytalem na necie i na tym, co dowiedzialem sie od innych ludzi z tym problemem na innych forach. Jedna dziewczyna opisala swoja sytuacje i doradzila zrobienie badan, bo to moze byc to. Nie u wszystkich tak jest, ale wyznaje zasade, ze warto sprobowac jesli pojawil sie jakis trop.
Lubie też wiedziec co w siebie wrzucam i teraz to juz nawet znam na pamiec chemiczne wiazania w tych calych Retinoidach (czy jak to sie pisze). I wlasnie czytajac o tych substancach dowiedzialem sie o tych hormonach.
To pierwsze z google.
http://www.republika.pl/luszczycalublin/file/retinoidy.htm
http://www.luskiewnik.gower.pl/retin.html
http://www.bella-derm.pl/index2.php?id=301

Nie moge teraz cos znalezc najciekawszego, jak go znajde, to wkleje.
gość
30-09-2007, 08:36:00

ciesze sie ze wam pomaga ja niestety nie moge go brac.. moj lekarz od razu odradzil mi ten lek mimo ze dermatolog zalecal ..bo jest to krotko mowiac chemiczna bomba ktora w moim przypadku moze doprowadzic do poteznych nawet nieodwracalnych skutkow ubocznych ... tzn ze pomaga na zewnatrz za to w srodku bardzo niszczy organy poczynajac od watroby zoladka itd ... dlatego kobiety tez nie moga zajsc w ciaze w tym okresie poniewaz lek niszczy plod...
powodzenia all! ja poszukam czegos lzejszego
gość
30-09-2007, 08:43:00

nieradze robic tej przerwy 2 -3 dniowej bo na ulotce nawet pisze ze gdy zapomnisz wziasc jedna tabletke trzeba ja jak najszybciej wziasc
gość
30-09-2007, 11:43:00

nie chcialiście się podzielić waszym sposobem na pękające kąciki ust więc ja się podzielę swoim. kompozycja witamin B jedna mała tableteczka i zapomina się że jest coś takiego jak pękające kąciki ja chyba mam teraz większy problem.boli mnie wątroba i to od jakiegoś miesiąca.nie codziennie z przerwami kilkudniowymi ale wczoraj bolało nie do wytrzymania.wiem że ma to pewnie związek z izo tylko że nie wiem co mam robić.będe u mojego dermatologa dopiero za 3tyg.czy myślicie że to coś poważnego czy was tez czasem boli?? jak możecie to odpowiedzcie
mitchelli
gość
30-09-2007, 15:27:00

dobrze ze piszesz o tych pekajacych kacikach ust bo mi to sprawia ból nawet jedzenie czego kolwiek
gość
30-09-2007, 18:28:00

Biore *** od trzech miesiecy jest wyrazna poprawa,tyle ze oprocz wysychajacych ust czasem psychicznie czuje sie fatalnie.Przestrzegam wszystkich przed piciem alkoholu podczas kuracji.Ja popełnilem ten blad,czulem sie okropnie.
gość
30-09-2007, 19:05:00

Do MITCHELLI

Cześć. Mam pytanie ,jakie bierzesz tabletki osłonowe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: