Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-07-2007, 09:26:00

witam.ja juz 11 dzien na Izo.Wczoraj to byla masakra po kapieli.Zaczelo mnie tak piec na twarzy i w nosie ze nie moglem wytrzymac.Mimo ze smarowalem sobie kremem to nic nie pomagalo.Ale dzis jest jak narazie ok.Nie mam juz tak czerwonej twarzy.Wogole syfy sa male.Poznikaly mi ropniaki.Denerwuja mnie odchodzace skorki.Ale mnie kusi aby je skobac ale nie mozna:-/Aha w poniedzialek bylem u dermy.Wyzywal mnie za to ze stosuje krem Natluszczajacy a nie nawilzajacy wiec sobie kupilem nawilzajacy(physiogel-krem)-38zl.pozdrawiam
gość
26-07-2007, 10:00:00

ja stosuje do nawilżania nosa fizjologiczny roztwór wody morskiej z mikroelementami DISNE MAR w sprayu, to polecił mi mój derma. jeszcze krew z nosa mi nie leciala, na izo jestem 33 dzień, super poprawa ale duzo skutkow ubocznych, A_g_u_s_k_a
gość
26-07-2007, 12:04:00

25-07-2007 o 14:07, gość :
20 dni z izo. nie jest źle ale troszkę sie boję skutków dalszych. bo to chyba normalne nie?wypadają mi włosy, mam suche usta ale jest ok, sucha buzia i włosy z czego jestem zadowolona wczesniej musiałąm bardzo często myc a teraz heh luxus słuchajcie nie wolno myslec tak że "biore już 7 tabletke i nic sie nie zmienia" nie wolno tak bo lek musi sie przyzwyczaic do organizmu i organizm do leku a to troszke zabiera, fakt że ja zareagowałm już po tygodniu...czyli te uboczne a efekty tez mini są...zmiany nie są aż takie tragiczne jest ciut więcej ale nie takie i czuc że sie goja a to ważne;] pozdrawiam i trzymajcie sie damy radę

Ania

Hej Jestem już 14 dzień na Izo. Na początku było tragicznie, miałam pryszcz na pryszczu i to ropny (mam trądzik ropowiczy) w okolicach brody i szyi (czoło zostało oszczędzone przez tą plagę). Skóra twarzy byłą dziwnie zaczerwieniona, lekko piekła... Dziś zauważam lekkie poprawy. Pryszcze schną, włosy to samo (kiedyś myłAm codziennie teraz się nawet zastanawiam czy co 3 dni nie myć SUPER ). Fakt, trochę wypadają, ale to może dlatego, że tydzień temu balejage zrobilam Ja wierzę, że *** mi pomoże, i myślę, że nie ma co osądzać tego leku, bo rzeczywiście każdy organizm jest INNY, nie ma klonów ludzi, to chore!! Wiec trzeba samemu podjąć ryzyko i być konsekwentnym, jeśli każą nie smarować niczym buzi oprócz np. nivea soft (uważam że jest super) to nie smarować!! Czasem czytam jak niektórzy wydziwiają z kreammi. Moja derma powiedziała, że najpierw zajmiemy się trądzikiem, a potem bliznami. No, to tyle. Pisać jak coś )

Aga z Łeby
gość
26-07-2007, 12:27:00

To znowu ja. Jeszcze takie moje przemyślenia. Dermatolog (nazywa się Irena Moszczyńska - na prawdę mądra babka), powiedziała mi, że *** MOżNA zdziałać cuda, JEśLI: i tu są dwa warunki:
1) lekarz jest mądrym lekarzem i umie poprowadzić pacjenta przez cały okres leczenia
2) i myślę, że to jest najważniejsze!! - PCJENT JEST ZDYSCYPLINOWANY.
Ja odbieram to tak, że osoby, które mają po *** piękną buzię tylko miesiac, a potem znowu się zaczyna, po prostu w czasie leczenia nie przestrzegały do końca pewnych zasad: np. wypiły sobie piwko, a to winko, a to posmarowały kremem na blizny itp. ))))) Co o tym sądzicie??

Aga z Łeby
gość
26-07-2007, 13:31:00

26-07-2007 o 14:27, gość :
Ja odbieram to tak, że osoby, które mają po *** piękną buzię tylko miesiac, a potem znowu się zaczyna, po prostu w czasie leczenia nie przestrzegały do końca pewnych zasad: np. wypiły sobie piwko, a to winko, a to posmarowały kremem na blizny itp. ))))) Co o tym sądzicie??

Aga z Łeby[/CYTAT

Nie sadze zeby zeby masc na blizny zniweczyla cale dzialanie izo, a alkohol w rozsadnej ilosci rowniez nie powinien wplynac na leczenie izo, ale powtarzam w ROZSADNEJ ilosci!! na kazdego izo dziala inaczej wiec jezeki juz zdecydowaliscie sie na kuracje ***, nie ma bata, musicie sie zdyscyplinowac i poprostu mniej sie alkoholizowac

pozdr
zadowolona z izo
gość
26-07-2007, 15:54:00

Jeśli ktoś szuka porad, bądź chce się podzielić "skutkami: Izo, to chętnie będę odpisywała. Jak na razie widzę, że po moim strasznym wysypie od czasu brania izo, pryszcze wysychają. Jest jeden problem, korci mnie, aby to samemu powyciskać, a skórki pozdrapywać. I wiem jedno, NIE WOLNO tego robić. Skóra sama się regeneruje. Najlepiej dać szansę zadziałać lekowi, nawilżac skórę, a nie natłuszczać. I najlepiej nie dotykać twarzy, starać się nie przyglądać godzinami w lusterku. Trzeba czasu i cierpliwości. Ja na prawdę długo leczyłam się różnymi gównami, tetracyklinami itp. Teraz rozprawiam się z "gnojami" raz na zawsze. Jeśli chodzi o usta to polecam TISANE balsam do ust na bazie kitu pszczelego, fajnie się wchłania, usta są miękkie. Trzeba niestety czesto smarować. Biorę Izo 2 tyg. i już kończy mi się balsam. Ale nie wolno dopuścić do wysuszenia ust, bo zaczną pękać i krwawić, i zostaną blizny (tak mówila moja derma). Powiedziała też, że leczy od 10 lat ***, i jeszcze nie miała przypadku aby nie pomógł. Wierzę jej, bo komu mam wierzyć I opalanie, myślę, że lepiej nie wystawiać się na słońce, bo można się nieźle poparzyć i później placić słono za demabrazje i inne zabiegi likwidujące te poważne blizny.
Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Ktoś napisał, że nie wolno chodzić na siłownię bo spala sie *** a to tak, jakby się go nie brało. Z tego co wiem, tu chodzi o to, że niektórzy po Izo źle się czują, mają bóle mięśni i stawów, i dla własnego samopoczucia nie warto wtedy wysilać się. Ale jeśli ja kocham fitness, i jeśli nic mi nie dolega, nier boli, to czy nie mogę chodzić?? Może ktoś chodził regularnie na step, body art podczas kuracji i może coś na ten temat powiedzieć ... Byłabym wdzięczna. I prosze abyście pisali o swoich odczuciach podczas brania izo. Myślę, że to dużo pomaga, gdy można tak się wyżalić, ponarzekać a i powychwalać ) Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
PS. Rozmawiałam z pielęgniarką, ktorej corka bralą ***. Mówiła: "Agnieszka, wiesz, że do 4 miesięcy Twoja cera może wyglądać jak koszmar minionego lata. Ale musisz to przetrwać. To Ci pomoże, przecież nie możesz tak chodzic...". No i fakt, wysyp to ja mam. I wspominam wtedy jej słowa. Wy też się nie poddawajcie, i nie przerywajcie kuracji. Buźka

Aga z Łeby
gość
26-07-2007, 16:42:00

co do bólów mieśni i stawów to w moim przypadku wygląda to tak: przed kuracją biegałam, jeździłam na rowerku itp, gdy zaczelam brac lek to po krotkim sprincie mialam zakwasy przez 5 dni, co nie pamietam kiedy mi sie zdarzyło wcześniej. teraz oszczedzam sie jak moge, moja aktywnosc fizyczna zmniejszyla sie do chodzenia/ spacerowania a i tak bardzo często i długo odczuwam ból kolan(stawów). Czy Wy tez macie/ mieliście taką dolegliwość? A_g_u_s_k_a
gość
26-07-2007, 16:49:00

26-07-2007 o 18:42, gość :
co do bólów mieśni i stawów to w moim przypadku wygląda to tak: przed kuracją biegałam, jeździłam na rowerku itp, gdy zaczelam brac lek to po krotkim sprincie mialam zakwasy przez 5 dni, co nie pamietam kiedy mi sie zdarzyło wcześniej. teraz oszczedzam sie jak moge, moja aktywnosc fizyczna zmniejszyla sie do chodzenia/ spacerowania a i tak bardzo często i długo odczuwam ból kolan(stawów). Czy Wy tez macie/ mieliście taką dolegliwość? A_g_u_s_k_a

Aguska. Ja biorę Izo 14 dzień i jak na razie nie mam żadnych bóli. Z tego co mówila mi derma, te bole objawiają się u 40% osób. Czyli, że u 60% nie. Widocznie jesteś w tych 40%. I dobrze robisz, że się oszczędzasz. Po kuracji bedziesz mogła z piękną buzią wrócić do aktywności fizycznej Derma mowila tez, że są osoby, które bez żadnych objawów, wręcz bez problemów przechodzą całą kurację. Ale to jest niewielki procent.
gość
26-07-2007, 17:13:00

to ja chyba jestem w tym drugim niewielkim procencie, który ma bardzo duzo skutków ubocznych. izo bardzo mi pomaga ale ze względu na swoje samopoczucie i stan organizmu chcialam juz zrezygnowac. 33 dzień. na poczatek dostalam sporą dawke 40mg/dobe, ważę 62, drugi miesiac mam 30 mg/dobe. A_g_u_s_k_a
gość
26-07-2007, 17:48:00

Witam u mnie ok 260 dzien na izo.. Uwaga na otarcia w przypadku brania tego leku.. dzisiaj miałem wypadek samochodowy i mam straszne otarcia.. teraz sie boje ze bede miał jakies blizny na twarzy :/ duze otarcie na lewym policzku.. :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: