Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-03-2007, 12:28:00

eee tammm ;d ja juz 7 dzien biore przez pierwsze 5 dni dawaka 10 mg na dobre teraz od 2 az 20 mg na dobe;p jak narazie 0 przesuszenia jakiegokolwiek ani ust mi nie przesusza ;pppp za to twarz z kazdym dniem coraz bardziej ladnieje ) tzn na polikach nie ma nic tylko pod ustami mi wychodza ) ale to dlatego ze zapewne oczyszcza ;dddd narazie git!!:D a to dopiero poczatek ;d
gość
19-03-2007, 18:32:00

w sobote zacząłem brać *** ale od początku.. walcze juz z tym ścierwem od 5 lat ! stestowałem wszystko na sobie,kazdy antybiotyk ,dziesiątki kremów maści mydeł toników papek srapek dupapek !!!!! miałem w ciągu 5 lat 5 dermatologów w tym dwóch prywatnaych .. jestem z wrocławia i jedną z tych pożal sie Boże pań dermatologów była pani Zofia Gerlicz Pruszyńska,na same wizyty u niej wydałem (własciewie moi rodzice wydali) koło 2500 zł !!! i co ? i jajco !! stestowała na mnie wszystko co sie dało i na końcu bezradnie rozłożyła ręce twierdząc ze roaccutan (***) moze mi pomóc.. kazała zrobic badania oczywiście dalej ciągnąc siano do kieszeni.. zrobiłem badania,były ok ale potem zaproponowała jeszcze cos innego i sprawa roaccutanu ucichła.. po 3 miesiącach ( kolejne 3 stówki do kieszenie pani dermatolog) znowu wrocił temat *** .. tylko ze *** znowu miałem zrobi badania i wtedy stwierdziłem zeby poszła na szczaw !! serdecznie odradzam chodzenie do tej pani jesli ma sie cięzką postac trądziku .. moze sobie leczyc bogate laski co mają 2 syfki na buzi i mają kompleksy ! jesli masz poważny typ trądziku jak np ropny,zaskórnikowy,grudkowo-krostkowy,guzkowo-cystowy to nie idz do prywatnego lekarza tylko do poradni dermatologicznej przyszpitalnej ..w kazdym większym mieście taka jest! we wrocławiu jest przy szpitalu na Kamieńskiego. poszedłem tam w srode,wszedłem i kobieta odrazu z miejsca powiedziała ze tylko *** lub roaccutan! jak jej moja mama powiedziała ile wydalismy na nieudolne leczenie i nieudolnych dermatologów to zaczeła sie smiac juz.. i nie mogła uwierzyc ze nikt wczesniej nie zaproponował mi *** lub roa.. dodam jeszcze ze w takich poradniach przyszpitalncyh mogą położyc na pare dni zeby zrobic wszystkie badania które z reguły samemu robi sie bardzo długo..
wiec tak jak mowiłem,odradzam prywate i zwykłych dermatologów w pobliskiej przychodni !!!! w poradniach derm. nalezących do szpitali są naprawde wybitni specjalisci i potrafią ocenic jednym spojrzeniem jak człowieka wyleczyc .. a co do leczenie *** to bede pisał co miesiąc,leczenie ma trwac 4 miesiąc po 60 mg na dobe ( 3 tabletki po 20 mg).. to moja ostatnia szansa chyba.. tez sie bałem jak czytałem o skutkach ubocznych ale ludzie !! - muszą napisać w ulotce nawet jak sie zdarzył taki przypadek jeden na 1000000 !! mówie tu o samobujstwach czy chorobach psychicznych.. pani derma powiedziała mi ze coś musi być juz wczesniej z głową nie tak zeby *** miał jakis wpływ na psychike .. no to by było na tyle narazie
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za nas wszystkich w naszej walce z tą zmorą jaką jest trądzik.. Damy Rade !!!!!

rbs
gość
19-03-2007, 19:29:00

No to kolego jesteśmy oboje z Wrocka.
Poczytaj sobie zatem informacje w postach kilka stron powyżej - znajdziesz tańsze apteki, optyków.
Powodzenia i trzymam kciuki ziom!
Wrocek.
gość
19-03-2007, 19:33:00

ja z dermatologiem mialam kontakt dopiero jakies 3,5 miesiaca temu...hehe...ale poszlam wlasnie do poradni przyszpitalnej...nie wiem jak jest z dermatologami ktorzy przyjmuja prywatnie ale jestem zadowolona w 10000000000% z mojej pani dermatolog:D:D:D:D
....u mnie wlasnie minely 3 miechy z ***...caly czas bralam 20mg na dobe i jestem bardzo zadowolona z efektow...dzisiaj na wizycie zapytalam czy moglabym zwiekszyc dawke do 40mg...mialam bardzo dobre wyniki wiec od dzisiaj biore 40mg...mam nadzieje ze skutki uboczne sie az tak mocno nie nasila
pozdrawiam,sisi
gość
20-03-2007, 08:54:00

A u mnie juz 9. dzień. Pogorszenie postępuje. Jeden sie wyleczy syfol, to rośnie z 5 następnych! Koszmar! Ale co my mamy do stracenia. Kolego z Wrocka: ja tez poszłam na kase chorych, ale nie koło szpitala, tylko do takiej poradni prywatnej (ale na kase). Pani Świątkiewicz (Włocławek) jest ***! Miła, kompetentna, wytłumaczy, porozmawia, no i zapisała mi Izo, bo powiedziała, ze mi juz nic nie pomoże z zewnętrznych leków. Kuracja 10, albo 5 miechów. 20 albo 40 mg na dobe. Bedzie dobrze! Damy rade, bo i tak gorzej byc nie moze, nie??? Ja mam tylko pytanie do Izoekowców. Czy trzeba unikac czegoś w diecie, oprócz oczywiście prodóktów z witaminą C i podwyższających cholesterol??? Prosze o odpowiedź.
20-03-2007, 09:08:00

jesli chodzi o silownie to biore juz *** prawie 3 miesiące zadowolony jestem bo nie powiem ćwiczyc cwicze jak zawsze. fakt faktem troche pobolewa kręgosłup i obojczyk ale da sie wytrzymac wiec dlaczego nie ćwiczyc. Wyobrażacie sobie co by było po pół roku nie cwiczenia masakra. wiec do tego nie dopuszczam
gość
20-03-2007, 09:11:00

lepiej słodkości nie jeść bo tez od tego wychodzą. a tak to jedz na co masz ochote. tylko bez przesady no i alkohol. oj mega kac nawet po małych ilosciach ale idzie sie przyzwyczaic tylko też nie można za czesto
gość
20-03-2007, 09:47:00

Wisienka_16 trzeba po piersze unikac witaminy A ( betakaroten ) ..nie można pić soków marchwiowych,jesc marchewek i wszystkiego innego co ma jakąś wiekszą zawartośc wit A. tak samo nie moza uzywac kremów nawilżających mających wit A. Ponadto derma zalecała unikać masła,tłustego mleka,tłustych rzeczy smarzonych na oleju poniewaz *** podwyższa cholesterol a jak dodatkowo będziemy spozywac tłuste rzeczy które mają mnóstwo cholesterolu to może byc nieciekawie.najwięcej cholesterolu zawierą produkty zwierzęce wiec nalezy ograniczyc spozycie takiej zywnosci,oczywiscie nikt nie karze zostac wegetarianinem ale lepiej jesc gotowane niz smazone

rbs
gość
20-03-2007, 10:28:00

Akurat w moim przypadku to mięso nie jest zadnym problemem, bo ja juz jestem od ponad roku wegetarianką. Szkoda, ze marchwi niemozna, bo bardzo lubie, no ale jak mus to mus. Jakoś wytrzymam. Kremy narazie nie są mi potrzebne, bo twarz nadal sie swieci, i wyskakują nowe syfy. Tylko martwi mnie jedna rzecz. Przy nabieraniu potwietrza, albo przy prostowaniu sie czuje ucisk w klatce piersiowej. Nie jest az taki koszmarny, ale jakiś tam dyskomfort jest. Czy to poważne, czy moze mi derma odstawic Io z tego powodu???
20-03-2007, 15:27:00

To wy chyba macie taki trądzik, że trzeba go pod mikroskopem oglądać, ja mam klika odmian trądziku i jest bardzo bolesny, że spać nie mogę, ale teraz już jestem 10 dni na *** i jest troszkę lepiej, ale jeszcze to nie to czego się spodziewałem, mam nadzieje, że mi przejdzie bo z trądzikiem o ciężkiej postaci walcze 8 lat....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: