Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
07-03-2007, 14:08:00

Yo! Jak macie dawke 2 tabletki 20mg dziennie to bierzecie jedna tabletko rano i jedna wieczorem, czy obydwie na raz? I pisze, ze trzeba przyjmować *** z posiłkiem, wystarczy to wziasc tylko z jakas kanapka czy trzeba zjesc cos wiekszego? Pozdro i z gory dzieki za odpowiedz.
Początkująca
07-03-2007, 14:42:00

no ale ja zrobiłam badania hormonalne... juz bylo ze mna dobrze a przed okresem tak mnie wysypalo,ze nie moge sie pozbierac
diane 35 jest najczesciej przepisywanym lekiem jesli tradzik ma podloze hormonalne , a jak bralam diane swego czasu i poza tym,ze przybylo mi pare kilogramow duzych zmian nie zauwazylam ;-(

gość
07-03-2007, 17:56:00

a ja mam troche inne pytanie: gdzie najlepiej kupic okulary przeciwsloneczne zeby spelnialy swoje zadanie prtzy braniu izo i byly w miare przystepnej cenie?:D bo we wrocq ostatnimi czasy sloneczne dni i oczy boila bez okularow.pozdr Ani$
gość
07-03-2007, 19:00:00

Wrocek też miałam problemy z łupieżem na początku (a również jak Ty nie pamiętam kiedy wcześniej łupież u mnie "zagościł" i zastosowałam kurację Nizoralem - kupiłam sobie trzy saszetki w aptece (żeby było taniej bo cholernie drogi ten szampon a izo też niezbyt taniutki ) Kuracja trzema saszetkami pomogła mi całkowicie. Jak na razie łupież odszedł i na szczęście nie wraca.
Agatulka z tym okresem i wysypem przed nim nie jest aż tak do końca pewne (że to niby podłoże hormonalne trądziku) tak samo jak to, że tabletki hormonalne mają aż taki duży wpływ na wygląd naszej cery - ostatnio mi ginekolog mówiła, że tabletkom horomonalnym przypisuje się zbyt wielkie zasługi w tek kwestii - one mają wpływ na wygląd naszej cery, ale nie aż tak duuuuży!! A Diane35 to faktycznie najgorsze g... z dostępnych tabletek, wiem coś o tym bo sama brałam - tyje się po nich i zwiększa się skłonność do migren nie mówiąc już o niszczącym działaniu na wątrobę co przy *** nie jest chyba najlepsze!
Basiek z policzkiem już lepiej - fakt! Teraz tak jak napisałaś męczę się z przebarwieniami, które rzucają się w oczy, ale po nałożeniu lekkiego makijażu jest OK. Więc take it easy i do przodu. Dzisiaj byłam u mojej dermatolog - nie jest źle dalej dawka 40mg przepisłam mi tylko jakieś tableteczki (nie pamiętam nazwy a nie chce mi się iśc sprawdzić ) na obniżenie cholesterolu!
Trzymajcie się!!
MALEŃSTWO
gość
07-03-2007, 19:21:00

Hejka no ja mam juz 4 miesiace izo i 5 mies diane za sobą, buzia gladka, troszke plamek, jeden syfek i ciesze sie, ze sa takie efekty...ale strasznie sie boje, ze moge miec uszkodzona watrobe czy cos w tym stylu..izo i diane-podwojne obciazenie, ale ja akurat jedynie po dianie czuje sie dobrze, probowalam dawniej "normalnych" anty i bylo gorzej niz zle..teraz-dla przypomnienia-siedze w Wiedniu na 6 mies stazu, wracam do Polski dopiero 1 czerwca. dzis po raz pierwszy ZASLABLAM na ulicy, jak wychodzilam z autobusu!!!!! normalnie krecilo mi sie w glowie, musialam usiasc na laweczce, bo bym chyba zemdlala..posiedzialam troche, nieco przeszlo,ale bylo mi strasznie zimno... wrocilam do domu i sie zdrzemnelam na 30 min, pomoglo, teraz jest ok. CO TO BYLO?mialam 2 razy robione badania watraby, przed kuracja i mies po, bylo ok. moge 3 badania zrobic dopiero w czerwcu:/ czy powinnam profilaktycznie brac cos na watrabe?np WITAMINE E? a moze wracac do Polski i w te pedy robic badania? chociaz tego bym nie chciala, bo teraz duzo roboty w firmie i jestem bardz potrzebna..doradzcie cos, prosze, bo zaczynam sie bac...
Pozdrawiam!
LEELOO
gość
07-03-2007, 20:20:00

Do AniS - kupiłem okulary w Fielmannie w Galerii Dominikanskiej. Cena bardzo przystępna - bo kupisz już za 15 zeta, a to optyk więc i odpowiadają mam nadzieję że to co sprzedają. Dzisiaj fakt - wiosna, słonko i okulary też na nosie były.
Maleństwo - dzięki za rady, zamówiłem dziś Dermoactive - w sumie najtańszy nie jest, bo kosztuje ok 35 zeta... Pójdę z torbami przez tą kurację
Do kogoś kto radzi się jak brać IZO: ja biorę 60 mg - 2 tabletki rano i 1 po południu, oczywiście z posiłkiem (kanapka, muesli z mlekiem) - pewnie pisząc że ma być z posiłkiem chodziło im o to żeby nie brać na pusty żołądek i dodatkowo nie niszczyć sobie żołądka. Z tego co mówiła mi lekarka to izo kumuluje się w wątrobie więc nie ma znaczenia jak to będziesz brać (mówiła mi nawet coś o 1 tabletce raz na 2 dni ale to pewnie w dalszym etapie leczenia).
To tyle. Pozdrowienia ze słonecznego i ciepłego Wrocławia!!
Wrocek.
gość
07-03-2007, 22:38:00

wlasnie...w ulotce pisze by brac z posilkiem a moj lekarz powiedzial mi bym brala przed posilkiem tuz to wtedy lepiej bedzie dzialalo?? jak to w koncu ma byc?
julka
gość
08-03-2007, 09:18:00

LEELOO, ja bym na Twim miejscu zrobiła KOMPLEKSOWE badania. moze po prostu jestes przemęczona albo coś, ale nie powinnac lekcewazyc takich akcji.
MALEŃSTWO, ja sie nie zgodze tabletki mają ogromny wpływ, tyle ze w trądziku młodzieńczym ale kwestia jest w tym ze one nie leczą. nie lecza tylko nie "nie dopuszczją" do ich powstania. dlatego wystaczy odstawic i jest powrót do tego co było. dlatego nie ma nawet co porównywac Izo i tabletek
co do przebarwień .. zauwazylam ze jak sie na okrągło smaruje tłustym kremem to wszytko sie lepiej goi. aha, i polecam aloes. ja sie zsamruje takim zelem alkoesowym i przebarwienia prawie juz znikneły.

warto łykac do posiłku, ktory zawiera tłuszcz bo Izo sie lepiej wchłania wtedy. a przy tych końskich dawkach nie ma znaczenia czy zjesz np. pol h przed posiłkiem bo to i tak krazy w organiźmie .
Pati
gość
08-03-2007, 11:30:00

Jak juz jestesmy przy temacie "spraw kobiecych" to potwierdzam ze tez mi sie okres spoznił o dzien co na Diane35 zawsze miałam z dokładnoscia do godziny.Niezle sie wystraszyłam, przez cały dzien zastanawiałam sie co zrobie jak to ciaza. Ale uff dostałam.Ale mam tez inny syndrom, od kiedy biore *** mam bolace piesi, napuchniete i bolace jak w pierwszych miesiacach brania anty a przeciez biore po przerwie od lipca i było oki.Ma ktoras taki problem?
Co do wygladu cery to od 2 tyg pojawiły mi sie moze 3 syfki,od razu je wydusiałam wiec w koncu widze poprawe.pewnie znow mnie wysypie ale to i tak przełom(biore Izo ponad 2 mies).
Aha, jeszcze mam cos takiego ze dostałam szorstkiego nosa,mam takie tyci wagierki, ideale do oczyszcania u kosmetyczki, ale moze sama jakos je załatwie parówka i higienicznym wyduszaniem. Zaznaczam ze ja zawsze wyduszam syfki, te nie zapalne i te zapalne,nie słucham opinii by tego nie ruszac,bo mi to nie pomaga,pryszcz mi sie wtedy zarasta i zostaje slad.
Pozdrawiam wszystkich/Magda
Początkująca
08-03-2007, 12:19:00

Hej wzystkim jesli chodzi o moje wątpliwosci dotyczace tego czy nie zażywanie tabletek antykoncepcyjnych ma jakis negatywny wpływ na działanie *** to dermatolog poinformowala mnie ze nie.Tabletki antykoncepcyjne bierze sie tylko w celu przeciwdzialania ciazy ale jak tam czytam wypowiedzi na forum to juz sama nie wiem czy ktos moze wie cos na ten temat?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: