Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2007, 14:01:00

Witam wszystkich ponownie. Przepraszam ostatnio się nie podpisałem (to od tej bilirubiny). Mieliście też w pierwszych dniach brania leku wrażenie że z waszą wątrobą coś nie jest tak? W sumie nie boli mnie, od czasu do czasu mam jedynie lekkie skurcze, ale mimo wszystko czuję jakiś dziwny dyskomfort...
Wczoraj w tramwaju widziałęm chłopaka ze strasznym stanem twarzy, po prostu masakra. No ale tak to jest - ja tak prawdę mówiąc natrafiłem na to forum przypadkiem i stad dowiedziałem się o tym leku. A że lekarz zaproponował...
Tak przy okazji miałem okazję korzystać w ciągu tych kilkunastu lat walki z trądzikiem z usług jakichś 15-30 lekarzy (jak mi nie pomagał to rezygnowałem i szedłem do innego opowiadając mu przy okazji efekty kuracji zalecone przez innego lekarza) i ŻADEN nie zaproponował mi kuracji która daje szansę na pozbycie się tego dziadostwa. Dopiero ten... No ale może to dlatego że przyjmuje w prywatnej przychodni, w której wizyta kosztuje niemało...
Rozpisałem się trochę, sorry.
Pozdrawiam wszystkich,
Wrocek
gość
02-03-2007, 14:38:00

czy można chodzić na basen przy stosowaniu izo? chociaż juz sama nie wiem...mięśnie tak mnie bolą nawet po wchodzeniu po schodach...ale juz nie mogę żyć w takim bezruchu...ehhh
gość
02-03-2007, 14:48:00

A właśnie - i jeszcze jedno - czy dermatolog mówił wam coś o stosowaniu okularów p/słonecznych? Właśnie dziś we Wrocku wyszło dość ostre słońce. Podobno oczy trzeba chronić przy słońcu i nigdzie nie ruszać się bez okularów bo efektem mogą być niodwracalne zmiany w siatkówce...
To pytanie jest do Was, dziewczyny - weteranki tego forum))
Pozdr,
Wrocek
gość
02-03-2007, 14:55:00

To jeszcze raz ja....)
Wczoraj połaziłem trochę po aptekach internetowych i okazuje się że jest jedna (nazwy niestety nie pamiętam ale jak ktoś będzie chętny to poszukam) która realizuje recepty i IZO kosztuje niecałe 130. Co prawda procedura zakupu się trochę wydłuża bo najpierw przyjeżdża do ciebie kurier, zabiera recepte a dopiero później przysyłają ci lek, ale jeśli ktoś mieszka w mieście gdzie nie ma IZO w takiej cenie myślę że warto spróbować.
Pozdrawiam i myślę że na dziś to będzie koniec moich wpisów))
Wrocek
Początkująca
02-03-2007, 16:06:00

Mam pytanie, biore *** już 3 miesiąc po 40mg dziennie, po mimo to nadal wyskakują mi ropne krosty (nie zażywam żadnych tabletek antykoncepcyjnych) powinnam brac *** jeszcze przez 4 m-ce ale w mniejszych dawkach. Teraz pytanie: Czy to normlane że pryszcze nadal wyskakują?????!! (i to ropne!) I czy nie branie tabletek antykoncepcyjnych może mieć wpływ na działanie tego leku?? Bede wdzięczna za odp.
Pozdrawiam
Początkująca
02-03-2007, 18:47:00

KATARINA- - mi tez wyskakuja i to tylko ropne na brodzie i czasem na policzku...moja derma powiedziala,ze juz powinno byc o wiele lepiej i dala do zrozumienia,ze jestem ciezkim przypadkiem... ale nie poddaje sie, walcze z tym dziadostwem do konca!
gość
02-03-2007, 19:17:00

Wrocek sprawa okularów przeciwsłonecznych jest jak najbardziej ważna i warta uwagi - moja lekarka też uczulała mnie na ostrożność w tej kwestii!! Tzn. przy ostrym słońcu mam się nie rozstawać z okularami (zresztą ja to już szczególnie bo nawet wcześniej bez *** miałam wrażliwe oczy na "mocne słońce" Stosuję się do tej wskazówki i np. wczoraj musiałam odkurzyć moje zakurzone "przeciwsłoneczniki"
Basiek to fajnie, że u Ciebie fajnie!!!!
Co do skierowań od lekarzy na badania poziomu hormonów to jest to baardzo ciężka sprawa - w skrócie - nie chcą po prostu dawać. Moja ginekolog stwierdziła, że nie jest mi to potrzebne i koniec rozmowy. Więc albo trzeba na własną rękę, albo...
Katarina1983 mam podobny problem do Twojego a w zasadzie nie problem tylko wątpliwości - tzn, czy zaprzestanie brania tabletek antykoncepcyjnych (bo zdecydowałam się przestać brać Cilest - po lekkiej konsultacji z ginekologiem ) i oparcie się tylko na kuracji *** nie spowoduje pogorszenia stanu mojej cery?? hmmm ciężkie pytanie Niedługo będę to wiedzieć i wtedy podzielę się wnioskami z pierwszej ręki. Dołączam się jednak do pytania katariny i liczę, że ktoś nam odpowie !!
No to się rozpisałam ufff Pozdrawiam
MALEŃSTWO
gość
02-03-2007, 21:09:00

Witam wszystkich!
Kilka slow o mnie mam 24 lata z tradzikeim sie mecze od okolo 8 . aktualnie nie byl w postacie tak ciezkiej jak to bylo za czasow liceum ale od czasu do czasu wyskakiwalo mi pare no i czasem bilzna zostaje. W koncu po doswiadczeniach z niekompetnymi lekarzami powiedzialem sobie "dosc". Poszedlem do prywatengo lekarza ktory przypisal mi ***. Jedak mieszkam i pracuje w londynie co troche komplikuje sytuajce no ale zaryzykuje.
Od 5 dni biore tabletki,.... pierwsze odczucia, to skora sucha i delkatnie piekaca po wymyciu, usta wbrew tego co czytalem nie schna mi..narazie W trakcie dnia juz taka skora sucha nie jest, no i chyba zaczal mi sie od wczoraj ten wysyp. W sumie to 4 prszyszcze no ale dawno takich nie mialem (wielkosciowo i tak ropnych) Narazie nie odczuwam zandych stanow depresyjncyh ani nic z tych rzeczy. Tabeltek mam na 2 miesiace, wtedy rodzice przyjezdzaja mnie odwiedzic i mi dowiaza a na kontrol to pojde po 4 miesiach hehe
gość
02-03-2007, 22:21:00

No na twoim miejscu raczej byłbym ostrożny. Po pierwsze warto zrobić sobie badania w pierwszym okresie stosowania leku - żeby wykluczyć sytuację że lek zniszczy ci wątrobę np.
Zastanowiłbym się poważnie nad przylotem do Polski w najbliższych tygodniach żeby odiwedzić lekarza i porobić badania.
Pamiętaj że lek ma wiele objawów ubocznych - nawet gdzieś czytałem o dziewczynie (może nawet i tu na tym forum) która po skończeniu kuracji ma jeszcze większe problemy - tym razem ze skórą (brak kolagenu czy coś tam) więc nie lecz się bez lekarza bo sobie więcej zaszkodzisz niż pomożesz.
Wrocek
gość
03-03-2007, 00:12:00

badania robilem w polsce i nie ma zadnych przeciwskazan
pablosergio

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: