Reklama:

Czerwone dłonie. (50)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-09-2012, 15:23:24

cześć wszystkim mam ten sam problem . czy uważacie może że jest w Nas jakiś stan zapalny lub jakaś bakteria którą ciężko zlokalizować czy w ogóle znaleźć ?
Początkująca
14-09-2012, 11:41:03

ja także mam problem z czerwonymi dłoniami, robią mi się czerwone gdy wracam do domu jesienią czy zimą, gdy jest zimno na dworze i rozgrzewają się w domu, a także gdy napiję się mocniejszego alkoholu,moim zdaniem jest to wina odmrożenia dłoni, przynajmniej w moim wypadku, gdyż nosiłam bardzo cienkie rękawiczki podczas gdy było bardzo zimno i mi przemarzły strasznie dłonie, poza tym może to być problem z krążeniem.
gość
26-11-2012, 20:14:17

Witam mam ten sam problem, studiuję farmację, więc wiem jak temu zadziałać. Kupcie obie w aptece masć tranową. Smarujcie nia dłonie 3 razy dziennie działa super:0 Pozdrawiam Farmaceutka
gość
06-02-2013, 11:21:44

Witajcie,
mam ten sam problem - kiedy moje ręce są skierowane w dół robią się czerwone, ale już po pół minuty są niestety koloru beżowo-oliwkowego, nawet palce zaczynają sinieć. Ale kiedy je podniosę do góry wracają do normalnego koloru, ale też szybko się robią sine, ciemne. Pomóżcie, co to może być? Nigdy nie miałam odmrożeń ani problemów z układem krążenia
gość
18-04-2013, 08:02:51

Czy istnieje jakis zabieg który moglby raz na zawsze pozbawic nas skutkow odmrożeń? Bo kremy i maści wiadomo ze nie działają na dłuższą metę. Mam na myśli zabiegi medycyny estetycznej i chirurgie, slyszalam o jonoforezie. Ktos cos wie, a moze probowal?
gość
21-06-2015, 20:20:07

Witam! Mi pomogło naprzemienne moczenie rąk w ciepłej i zimnej wodzie i smarowanie kremem na noc i przed wyjściem na dwór, na razie nie jest wspaniale, ale widać róznicę.
gość
05-04-2016, 21:00:16

Ja mam to samo nie wiem co robić. Czasem niektórzy sie pytają dlaczego tak mam ale ja nie wiem :( Jak to leczyć?
gość
05-12-2016, 12:44:47

Witam -niestety -ale jest to stan zapalny utajony -spowodowany np. przewlekłym przeciążeniem organizmu takim jak np.stres itd itp lub nałogami lub przeniesieniem genetycznym gdzie ciekawe jest zjawisko zanikania w okresie wiosen no letnim przy podaniu witaminy d3 przez słońce- na razie medycyna nie ma pojęcia o tym nic i tylko sprzedaje drogie bzdety zamiast wziąć się do roboty
gość
09-01-2017, 18:44:26

Ponoć czerwone dłonie mogą być też spowodowane zapaleniem/chorobą wątroby. Ja trochę teraz świruję, bo zawsze mam czerwone dłonie po jedzeniu. Z zimnem nie mam problemu, więc to raczej nie to.
Zgodzę się z wypowiedzią powyżej - nie chodzę do lekarzy, bo i tak albo mówią, że przejdzie samo, albo przepisują jakąś super drogą maść, która nie pomaga, a przeważnie tylko pogarsza sprawę. Nawet jak bym chciał iść, by mnie skierował na badania hormonów wątroby, to nie ma szans. Prędzej mi jakieś leki przepisze, za które potem mają piękne wakacje/premie.
gość
25-12-2017, 12:11:34

Jeśli chodzi o odmrożenia, to na pewno warto udać się z czymś takim do lekarza, jeśli podejrzewamy je u siebie. O objawach, które pomogą Ci zidentyfikować czy odmrożenia pojawiły się u Ciebie możesz poczytać tutaj http://www.informatorzdrowia.pl/odmrozenia-objawy-leczenie/ , tak samo jak znajdziesz tu informacje o możliwym leczeniu. Nie warto z tym zwlekać, ponieważ może być o wiele gorzej niż Ci sie wydaje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: