Reklama:

Czerwone dłonie. (50)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
19-02-2007, 19:42:00

Moja 13 letnia córka ma wciąż czerwone i zimne ręce. Zupełnie jak przemrożone co nie jest możliwe. Lekarz pierwszego kontaktu wahał się gdzie mnie z tym skierować kazał spróbować u hematologa. Czzy ktoś może mi coś poradzić? Gdzie się udać??????
Kasiaa
Początkująca
19-02-2007, 19:47:00

chciałam jeszcze dodać, że córka ma problemy z krzepliwością krwi.
( Krew wolno krzepnie) Czy to może mieć związek?
Kasiaa
Początkująca
27-02-2007, 21:10:00

nawet nie trzeba się pytać czy to może mieć związek z krzepliwością krwi, bo na 100% tak;] rzeczywiście wizyta u hematologa jest trafną decyzją. pozdrawiam
gość
10-02-2008, 17:14:00

Mam 17 lat i mam podobny. Moje dlonie sa albo sine albo czerwone. Jedynie gdzy sie obudze rano to sa normalnego koloru a przez reszte dnia sa czerwone. Warto dodać,że problem uwidocznie się najbardziej kiedy moje dłonie są skierowane w dól, czyli tak jak w czasie normalnego marszu, gdy natomiast siedzę i mam dłonie skierowane ku górze, tak jak bym podpierał brodę, moje ręce natychmiast stają się takie jak moim zdaniem być powinny o ładnym kolorze. Nie wiem czy to ma z tym zwiazek ale od jakiegos czasu moje oczy za mocno zaczerwienione. Niezaleznie od pory dnia, od tego czy jestem wyspany lub nie. Caly czas sa czerwone . Nie pomagaja zadne krople do oczu. POMOCY!!!
gość
11-03-2008, 15:49:00

mam ten sam problem ....... co ty || I wyszlem z tego zalozenia ze tego juz nie da sie cofnac i trzeba nauczyc sie z tym zyc i normalnie funkcjonowac WIEM ZE TO NIE JEST LATWE ;/ szkoda ze nie mozna cofnac czasu ;(
gość
28-03-2008, 12:21:00

hematolog-prawdopodobnie podejrzewa wrodzona sklonnosc do qwytwarzania we krwi tzw "krioglobuliny" (krio-zimno) pod wplywem zimna tworza sie charakterystyczne polaczenia hemoglobiny ktore sie wytracaja,bedac ciezszym,i od normalnej globuliny,powodujac zatory w malenkicjh naczynkach peryferyjnych czesci ciala,co powoduje bol,zaczerwienienie albo i sinienie ,rany ,piagi. wiaze sie z choroba Reynaud
gość
28-03-2008, 17:18:00

w jaki sposób to leczyć ??
Początkująca
03-04-2008, 09:08:00

Mojego syna pediatra skierował do chirurga naczyniowego, ten na badanie przepływu krwi przez naczynka w dłoniach. Mam iść do kontroli z wynikiem.
gość
03-04-2008, 17:54:00

a mogłabyś napisac czy od tej wizyty stan jego dłoni sie poprawil ? Albo czy stwierdzono jakas diagnozę ? bede wdzieczny
gość
18-09-2008, 13:46:00

[kurna mam to samo ciagle są czerwone dziady jedne normalnie dupki ***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: