Reklama:

czarne nitki i punkty w skórze (239)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
21-03-2021, 20:35:40

Dzięki.Odezwę się za kilka minut.
gość
26-04-2021, 18:39:08

Gość 2021-03-21 17:44:13
Dziękuję, że piszesz o tej chorobie. Mam pytanie. Czy robiłas może jakieś badania w kierunku pasożytów wewnętrznych?
gość
26-04-2021, 18:47:41

Pytam, gdyż my ( 3 osoby) oprócz tych kropek czarnych, czerwonych i nitek wychodzących podczas smarowania kremem mieliśmy też pręgi wypukłe na ciele (dośc duże). zdarzyło się to każdemu z nas. lekarz nawet podejrzewał pasozyta u dziecka ale potem ten pomysł porzucił. ja miałam także pęknięta pięte z której w wodzie z solą cos wypadło. mam problemy z oczami niewyjaśnione. bardzo się martwię a lekarze nietraktują nas poważnie. te wychodzące kropki to tak naprawde zwoje mikroskopijnych nitek w kolorze białym, przezroczystym , czarnym i czerwonym.
gość
26-04-2021, 22:27:52

Ja na pasożyty nie robiłam badań. Pręgi na ciele nie miałam, krost, czyraków również. Jedyne co się pojawia to te nitki, w różnych kolorach, świąd ciała, ale też nie zawsze, i mam bardzo przesuszone dłonie od wewnętrznej strony.
A długo zmagacie się już z tym problemem?
gość
26-04-2021, 22:34:31

Jeśli chodzi o oczy to też mam z nimi problemy. Czasami mam zamglone widzenie, uczucie ciała obcego w oku. Obawiam się, że przyczyną tego może być nużeniec, który pojawił się u mnie wraz z tymi włóknami.
Pozdrawiam
gość
27-04-2021, 09:16:55

będzie już ze 4 lata... dokładnie jakbym patrzyła przez mgłe....uczucie ciała obcego. na białkach oczu pojawia się jakby pogrubiona powłoka przezroczysta. problem dotyczy obu oczu ale zawsze pojedynczo. atak jest nagły i mija po około godzinie. robiłam badanie w kierunku nużenca ale wynik wyszedł" niejednoznaczny". bardziej na nie
gość
27-04-2021, 09:21:39

najwiekszy problem ze swedzeniem skóry ma dziecko. dziwne jest to ze własnie jego skórze poswiecam najwiecej czasu .mi wydaje się ze te nitki reagują na kremy. ostatnio pojawiła sie u mnie "alergia". podczas obierania surowego ziemniaka swedzi skóra, gdy ja pocieram wychodza te kropki. pod mikroskopem dzieciecym kilka razy zdecydowanie widziałam ruch ale można to wytłumaczyc na inne sposby
gość
27-04-2021, 09:25:42

czytałąm o tym na forum rozmowy.polki.pl Czarne nitki/punkty na skórze. to co widziałam pod mikroskopem wygląda na "morgelony" właśnie. ale licze na to, że jest inne rozwiazanie.
gość
27-04-2021, 12:11:18

A czy było robione badanie na borelioze?
Ja też byłam na tym forum i teoretycznie wszystko wskazuje na morgellons, ale nie chce w to wierzyć. Musi być jakaś przyczyny tęgo stanu... Dziwne jest to, że choruje w Was cała rodzina, czyli musi być jakiś czynnik zakaźny z którym się zetknęliście. Ja też nie mieszkam sama, ale choruje tylko ja, u innych zero objawów. Od tego czasu mam również problem z włosami, są tak jakby cieńsze i wypadają.
Też chodziłam po lekarzach, ale nic to nie wniosło. Chciałabym wreszcie poznać przyczynę tego stanu. U mnie trwa to ponad rok czasu.
gość
27-04-2021, 12:19:42

odezwe się wieczorem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: