Reklama:

brzydkie bikini!!! (45)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
28-04-2008, 06:59:00

Przedewszystkim, nie mozna golic sie pod wlos i nie mozna sie drapac jak swedzi. jezeli sie podrapiesz masz klopot z krostami.
Zadne kremy nie pomoga. Wiem, ze golenie z wlosem jest nie dokladne ale lepsze to niz ropnie.
gość
27-07-2008, 19:05:00

Witam. Zaczelam sie golic jak mi sie tylkoo wlosy pojawily. Wiadomo, ze szybko zaczely odrastac i wrastac;/ i ja jako niswiadoma gownaira zaczelam tam grzebac, co doprowadzilo do infekcji i w pozniejszym etapie do blizn i przebarwien;/;/ mam ten problem do dzisiaj. Taraz jak sie depiluje zostaja mi takie krostki i pryszcze to ejst ochydne. Boje sie o moje zycie seksualne, ktore mam zamiar rozpoczac z moim chlopakiem. Co zorbic?
Początkująca
28-07-2008, 13:44:00

Ja też zawsze mama z tym problem, ale podpowiem Wam jak sobie z tym radzę:
Po pierwsze stosowanie depilatorów w kremie jest o wiele bezpieczniejsze i łagodniejsze dla delikatnej skóry okolic bikini. Ja używam krem do depilacji cukrowy firmy Bielenda (b.dobry),nakłada się krem, czeka chwilę i szpatułką usuwa razem z włoskami. Poza tym po depilacji nie używam mydła tylko samej wody, lekko wycieram ręcznikiem i wcieram zwykłą białą wazelinę w tubce bez żadnych ulepszaczy. Poza tym jeśli ktoś ma taki problem, a nie chce mu się za bardzo tym zajmować, to może kupić strój z bardziej zabudowanymi majteczkami na dole. Teraz są modne np.takie krótkie spodenki, kwestia gustu.Powodzenia
Początkująca
13-09-2008, 19:33:00

kochane kobitki niestety mialam ten sam problem ale juz jest po wszystkim.... a pozbylam sie tych klaczochow w bardzo bolesny sposob jednak skuteczny a mianowicie tak jak jedna kolezanka doradzila troszke zapuscic i zgolic ja golilam raz w tygodniu, pozniej dwa razy, pryszczochow nie wyciskalam nio chyba ze zgolilam ale co do golenia to nie z wlosem ani pod wlos tylko w poprzek, kierujac sie do srodka ktory juz golilam z wlosem, i tak po jakis trzech-czterech miesiacach takie twardziuszki zalatwialam depilatorem po goracej kapieli z lzami w oczach raz w tygodniu, szczerze to teraz juz sa tak wymeczone ze nie odrastaja prawie w ogole bo chyba pozbylam sie cebulek, jestem tak szczesliwa ze moja siostra zaczela tez ta "terapie", mam nadzieje ze pomoze i wam trzymam kciuki
airish
gość
23-05-2009, 10:13:00

ja mam niestety ten sam problem,krosty , blizne ochydne przebarwienia, i wiecie na co wpadlam ? gdzies tam na polce stal nieuzywany CLEARASIL dokładnie ULTRA, taki zwykly na syfy na twarzy,no i se pomyslalam , ze skoro jest na syfy , no to moze krostom na bikinii tez zapobiegnie, no i to byl moj najlepszy pomysl na jaki wpadlam po 12 latach golenia , niestety troche za pozno , bo blizn ani przebarwien nie usowa, ale chociaz zapobiega nastepnym Nacieram nim ogolone miejsca zaraz po depilacji, i jeszcze przez 2 dni, naprawde zero syfa. mam nadzieje ze moja rada odstesuje pare dziewczyn lub kobiet, jakby co to pisac jakie efekty . pozdrawiam
gość
12-07-2009, 11:21:00

Ja używam depilatora. Do bólu się przyzwyczaiłam ale problem znika niestety na max 2 tyg, później powracają wrośnięte włoski i krosty. Wtedy pozwalam im odrosnąć, leczę bąble sudocremem i znów depilator w ruch. Teraz będę próbować czegoś nowego. Ostatnio usłyszałam plotkę że Amol strasznie wyniszcza cebulki włosów. Wcierany systematycznie (tylko nie wiem jak długo) powoduje ich zanik. Plotkę sprawdzę i jak coś to napiszę. Za wasze porady dziękuję.
gość
12-07-2009, 17:15:00

Ja używam depilatora. Do bólu się przyzwyczaiłam ale problem znika niestety na max 2 tyg, później powracają wrośnięte włoski i krosty. Wtedy pozwalam im odrosnąć, leczę bąble sudocremem i znów depilator w ruch. Teraz będę próbować czegoś nowego. Ostatnio usłyszałam plotkę że Amol strasznie wyniszcza cebulki włosów. Wcierany systematycznie (tylko nie wiem jak długo) powoduje ich zanik. Plotkę sprawdzę i jak coś to napiszę. Za wasze porady dziękuję.
gość
12-07-2009, 17:21:00

gość
17-07-2009, 18:09:00

przeciez amol wzmacnia cebulki!
gość
18-07-2009, 13:40:00

i czym wy sie przejmujecie? głupimi krostkami po goleniu?
a dajcie spokój
ja tam nie narzekam
po goleniu miejsc intymnych smaruje zawsze kremem i na drugi dzien jest ok
a to że tam pare czerwonych krostek...nie ty jedna i nie ostatnia
to normalne w dzisiejszych czasach więc po co sie przejmowac?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: